čtvrtfinále - odvety
20.04.2017 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo v Genku remizovala a postupuje

Celta Vigo dokázala uhrát v Belgii takový výsledek, který potřebovala. Oba týmy vstřelily gól, což vzhledem k výhře Celty v prvním utkání znamená její postup. Genk se naopak loučí a ani domácí prostředí mu nepomohlo.

Genk nastupoval do domácího utkání s vědomím, že musí smazat manko jedné branky, pokud chce vážně myslet na postup. Opíral se u toho o fakt, že se mu doma daří vyhrávat. Celta Vigo zase hraje velmi dobře na půdě soupeře, což už dokázala ve třech posledních utkáních evropských pohárů. Duel v Belgii tak sliboval hodně atraktivní a napínavou bitvu.

Domácí se spoléhali na hráče jako Buffel, Trossard, Berge, Brabec, Uronen nebo Pozuelo, jen lavička zbyla na Boëtiuse. Hosté přijeli bez známého maroda a smolaře Rossiho, ale jejich ofenzivní síla byla i přesto dost velká. Měli ji na starost Aspas, Guidetti a Sisto, zatímco brankáře Álvareze bránili Mallo, Cabral, Fontas a Castro.

Úvodní minuty nenabízely zrovna rychlý fotbal. Až po deseti minutách musel zasahovat brankář Matthew Ryan, kterého vyzkoušel pohotový Pione Sisto střelou z vápna. A jen těsně nad břevno pak posílal nebezpečně vyhlížející balon obránce Jonny Castro. Po dvaceti mintách se zastřeloval z voleje pálící Omar Colley.

Delší chvíli se ani jeden z týmů nedostal k zakončení, třebaže tempo utkání nebylo zrovna nízké. Až ke konci první půle však rychlou kombinační hru přerušil ráznou sřelou veterán Thomas Buffel, který pálil nad. Celta ještě před odchodem d kabin přišla o zraněného Johna Guidettiho, který se zranil a uvolnil místo Claudiovi Beauvueovi.

Do druhé půle vkročili lépe domácí, kterým čas ubíhal mnohem rychleji než hostům. Leandro Trossard si všiml, že mu nabíhající spoluhráč odtáhl obránce a vypálil. Jeho projektil však zamířil vedle. A jen pár minut poté musel do akce hbitý brankář Matthew Ryan, který likvidoval samostatný náběh veterána Aspase.

Po hodině hry si domácí sami zkomplikovali šance na postup. Pione Sisto totiž využil chyby v obraně a postupoval na brankáře Ryana. Nakonec jej nezastavili ani tři se stahující obránci, takže Sisto před jejich rozhodujícím atakem vypálil k tyči - 1:0 pro Celtu.

Jenže neuběhly ani tři minuty, když se chyby v rozehrávce dopustila také obrana Celty. Laxního přístupu využil Leandro Trossard, který si vzal míč a jeho parádní obstřel poslal balon k tyči Álvarezovy brány - 1:1!

Že by se ale od té doby něco změnilo a Genk si dokázal vytvořit tlak, to se říct nedalo. Trossard byl jedním z nejaktivnějších hráčů domácího týmu na hřišti, ale ani jeho další dvě střely neznamenaly kýžené branky. Se soutěží se proto loučí právě domácí, zatímco španělská Celta se raduje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lorcan

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Gedofrey

2:0

Reagovat
Messiáš

Celto nezklam mě ! Tajně doufám, že to zvládneš celé!

Reagovat
Bayernista18

3 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele