základní skupiny - skupina K, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta neoslnila, tři body ale v Izraeli přesto uloupila

Také Sparta se přesvědčila, že fotbalisté Hapoelu Beer-Sheva rozhodně nejsou žádná ořezávátka. Přesto na půdě úřadujícího izraelského mistra dokázala se štěstím zvítězit a před odvetami se v základní skupině v konkurenci Interu Milán a Southamptonu drží včele. Tři body dnes zajistil talentovaný žolík Matěj Pulkrab.

Svěřenci Davida Holoubka dnes prakticky celý zápas tahali za kratší konec, míč na kopačkách drželi pouze 34 procent herního času a směrem k brance soupeře vyslali pouze pět střel oproti devatenácti domácím. Přímo na branku přitom mířil pouze pokus Matěje Pulkraba, za efektivitu tedy dnes Spartu rozhodně hanit nemůžeme.

Pojďme ale pěkně popořádku. Ve 22. minutě to zaplněnou arénou poprvé zahučelo, na roh Maharana Radiho si naskočil Ovidiu Hoban a jeho hlavička se snesla až na břevno Koubkovy svatyně. Hostující jednička dnes byla hodně v permanenci, po půl hodině hry opět čelil Hobanovi, jenž tentokráte pálil nepříjemně zpoza vápna, na odchovance Hradce Králové si ovšem nepřišel.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran. Hráči Hapoelu to často zkoušeli zejména ze střední vzdálenosti, jejich rány však byly buď zblokované, nebo mířily několik metrů vedle. Ze stereotypu vyšla jenom akce ze 47. minuty, kdy se po elegantní patičce dostal do šestnáctky kapitán Melikson, jehož prudký centr ale Koubek dokázal vyrazit.

Nicméně zákrok večera si Tomáš Koubek nechal na 64. minutu. Po centru z levé strany se balón od hlavy Miguela Vítora odrazil s Anthony Nwakaememu, nigerijský forward se do míče opřel hlavou a Koubek efektní i efektivní robinzonádou míč fantasticky lapil. O chvíli později pak skončila série příležitostí domácích Buzaglovou ranou nad.

V 71. minutě pak zčista jasna udeřili hosté. Bořek Dočkal ukázal svou největší přednost a svým typickým "beckhamovským" centrem od pravé postranní čáry našel v šestnáctce nikým nehlídaného Matěje Pulkraba, který do druhého poločasu nastoupil místo Daniela Holzera, a ročník 1997 zblízka nedal brankáři Goreshovi nárok zasáhnout.

Hapoel se nehodlal vzdát, v závěru Spartu zatlačil, v největší příležitosti ale střídajícímu Ghadirovi střela nesedla a Pražané si tak na Letnou odvážejí velice cenné tři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (448)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele