osmifinále - odvety
16.03.2017 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Beşiktaş JK - Olympiakos Pireus 4:1

Besiktas potvrdil roli mírného favorita, Olympiakosu nasázel čtyři branky a zaslouženě proklouzl do čtvrtfinále Evropské ligy. Hosté byli v součtu obou utkání méně výraznějším mužstvem a jeden gól v odvetě jim jednoduše na úspěch nestačil. Domácí se však o postup strachovali ještě patnáct minut před závěrečným hvizdem.

Kara Kartallar byli v první půlhodině jednoznačně lepším týmem a hru měli v tu chvíli zcela pod kontrolou. V 7. minutě zahrozil nejprve Ricardo Quaresma, jeho střelu z přímého kopu ovšem dokázal gólman Leali polapit. O pár chvil později ovšem již kapituloval, Aboubakar totiž hlavou snadno zužitkoval centr zprava od Taliscy.

O dalších dvanáct minut později již turecký celek vedl o dvě branky. Ricardo Quaresma měl na pravé straně hodně prostoru, poslal přihrávku do pokutového území, míč zde propadl až k Babelovi, a ten bez problémů zamířil ke vzdálenější tyči. Nutno podotknout, že Leali neměl úplně čisté svědomí. Tenhle pokus se dal určitě chytat.

Olympiakos ovšem následně utkání zdramatizoval a z ničeho nic se mu podařilo snížit. Dlouhý pas Cissokha zleva si vyhlédl na zadní tyči Elyounoussiho, který z krkolomné pozice zakončoval z voleje, a i díky teči obránce Adriana Correiy zapadl míč do sítě. A před přestávkou si Besiktas situaci nakonec ještě více zkomplikoval.

Autor prvního přesného zásahu Aboubakar se totiž zhruba na půlce hrací půlce v přerušené hře pustil do konfliktu s bekem Retsosem, angličtí rozhodčí si toho společnými silami všimli, a poslali Kamerunce nekompromisně pod sprchy. Tohle byla jen voda na mlýn pro řeckého mistra, jenž se zkraje druhého poločasu tlačil k vyrovnání.

Nebezpečně i nadále působil Elyounoussi, který ovšem ve 49. minutě brankáře Fabriho nepřekonal, v 58. minutě zahrával standardku velice zajímavě Fortounis a Fabri se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Definitivně pak istanbulský klub zlomil odpor svého soupeře čtvrthodinu před koncem zásluhou Babela.

Ten vypálil z hranice šestnáctky svou pravačkou a jeho dělovka zaskočila Lealiho, jenž si zase v brance nevedl podle vlastních představ, a balón mu propadl pod rukavicí. Čtvrtou branku přidal střídající Tosun, který byl na hřišti sotva pár desítek sekund, ale už dokázal ze středu pole hravě využít parádní přihrávky Taliscy.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele