1/16 finále - odvety
23.02.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - Hapoel Beer-Sheva 2:1

Beerševa bojovala na půdě favorita, co to šlo, nakonec se však postupu do osmifinále Evropské ligy vlastně nepřiblížila. Besiktas před vlastními fanoušky hájil dvoubrankový náskok a v podstatě si odvetu prvního kola play-off pohlídal. Nakonec stejně jako v prvním utkání na izraelské půdě dokázal zvítězit.

Hosté cestovali do Istanbulu splnit pořádně těžký úkol. Museli totiž vsítit hned tři branky, aby si uchovali naději na úspěch. Skórovat se nicméně podařilo jen Anthonymu Nwakaememu, který ve druhém dějství srovnával po přesném zásahu Vincenta Aboubakara. V závěru pak domácím vítězství zajistil Cenk Tosun.

Do jakéhosi prvního nebezpečnějšího zakončení se po rohovém kopu Hobana propracoval Broun, střelou z první však zamířil jen mimo. Za turecký celek se zastřeloval Talisca, každopádně beerševský brankář Goresh poměrně v pohodě zasáhl. O pár chvil později se mu však inkasování nepodařilo zabránit.

Babel z levé strany poslal přihrávku do šestnáctky, obránce Turjman dokázal míč odvrátit pouze k nohám Aboubakara, a Kamerunec krásnou nechytatelnou dělovkou do šibenice načal účet. Po půlhodině hry byl znovu aktivní Talisca, avšak Goresh si s jeho pokusem hned dvakrát celkem v pohodě poradil.

I druhý poločas byl celkem vyrovnaný. Hned zkraje se v šanci objevil Ghadir, ale neuspěl, na druhé straně mohl navýšit náskok Aboubakar spolu s Taliscou, nicméně ani v tomto případě se skóre neměnilo. Až v 64. minutě se znovu roztřepovala síť, to když po centru z levé strany od Turjmana zakončil na bližší tyčku levačkou Anthony Nwakaeme.

Ještě nebylo nic ztracené, Hapoel ucítil kořist a hned záhy se mohl ujmout vedení. Sahar vyzkoušel připravenost gólmana Fabriho a Hoban následně hlavičkou trestuhodně střílel jen mimo. Tři minuty před koncem nakonec ještě jednou skórovali Kara Kartallar. Tosun si navedl míč na hranici šestnáctky a pravačkou propálil nejistého Goreshe.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mustang™

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele