základní skupiny - skupina E, 5. kolo
24.11.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Austria Vídeň - Astra Giurgiu 1:2

Astra dokázala na půdě Austrie zvítězit a před posledním zápasem s AS Řím má postup do jarní fáze Evropské ligy ve svých rukou. Po nepříliš záživném prvním poločase se trefil Lukas Rotpuller, klub z Giurgiu ovšem deset minut před koncem zásluhou Daniela Florey následně srovnal stav a Constantin Budescu na závěr přidal z penalty rozhodující zásah.

Ačkoli se Astra chvástala už před utkáním, nebo alespoň tak se vyjadřoval kouč Marius Sumudica, že bude hrát ve Vídni na vítězství, první poločas tak z její strany rozhodně nevypadal. I když ona Austria toho směrem dopředu rovněž moc nevymyslela. Jak domácí brankář Hadžikič, tak jeho hostující protikolega Lung nemuseli řešit žádnou složitější situaci.

Po deseti minutách hry nějakým způsobem zahrozil rumunský útočník Alibec, o pár chvil později se snažil zakončovat na druhé straně Grünwald, avšak ani jeden z nich neuspěl. Taktéž Venuto chtěl změnit bezbrankové skóre ve 21. minutě, ostatně jako hostující Sapunaru a Budescu v závěru prvního poločasu, nicméně nikdo z nich nemířil přesně.

Do druhého dějství vstoupili lépe hráči rumunského celku. Seto se v šestnáctce dostal k rychlému zakončení, ovšem svůj pokus usměrnil pouze vedle brány. V 57. minutě se na rakouské straně vídeňský celek ujal vedení. Holzhauser přihrál do malého vápna zprava, kde se nacházel zcela nehlídaný Rotpuller a ten pohodlně zakončil do poloodkryté svatyně.

ak se situace zdála být pro Austriu příznivá, pak se vše změnilo v 65. minutě, kdy byl Grünwald po druhé žluté kartě vyloučený. Domácí totiž nakonec v oslabení inkasovali dvě branky a předali před posledním kolem svoje karty, co se postupu do další fáze týče, svému soupeři. Ani vítězství v Plzni jim totiž ve finále nemusí stačit.

Už v 73. minutě mohl vyrovnat Budescu, nicméně z hranice pokutového území namířil svůj pokus z voleje pouze do tyčky. O pár chvil později se trefil Florea, který dorážel vyraženou střelu Alibeca. A dvě minuty před koncem kopali hosté penaltu, kterou nepohrdli. Budescu si proti Hadžikičovi věděl rady a poslal svojí střelu do jeho protipohybu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
patrikhm

jasná remíza

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele