1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Astra Giurgiu - KRC Genk 2:2

Fotbalisté Genku dokázali na půdě rumunské Astry dvakrát skórovat a do odvety si přivezou nadějný výsledek 2:2. Hosté se dostali do vedení zhruba v polovině prvního poločasu, domácí celek však ještě do pauzy srovnal. Druhé dějství už rozhodně nebylo tak zajímavé jako to první a příliš vyložených možností v něm k vidění nebylo. Belgický výběr znovu vedl od 83. minuty, nicméně Giurgiu nakonec podruhé vyrovnalo o sedm minut později.

Úvodní dvacetiminutovka probíhala v opatrném duchu z obou stran, ihned na to poprvé zahrozili hosté. Po krásném centru Schrijverse hlavičkoval nebezpečně Kumordzi, brankář Lung si u své levé tyče připsal na konto perfektní zákrok. KRC se dostal do vedení ve 25. minutě, kdy se po akci na pravé straně a následném souboji odrazil balón na kopačku Timothyho Castagneho a ten v pádu ze sedmi metrů nakonec dopravil balón do sítě.

Za další tři minuty mohl zvýšit vedení svého klubu Samatta, jeho táhlá rána ze střední vzdálenosti minula levou tyč jen o několik decimetrů. Necelých deset minut před přestávkou se pokusil skórovat Leandro Trossard, jeho bombu z ostrého úhlu zlikvidoval připravený Lung. Po následné akci na druhé straně střílel Niculae také z velkého úhlu a bližší horní roh také těsně minul. Rumunský výběr srovnal stav ve 43. minutě.

Constantin Budescu si naběhl na krásnou přihrávku od Teixeiry a pak vypálil z deseti metrů z voleje, jeho nechytatelná rána zapadla přesně pod horní tyčku. Do druhé půle lépe vstoupila Astra a otočit vývoj mohla v 53. minutě. Niculae uvolnil přesnou nahrávkou Teixeiru uprostřed šestnáctky a ten okamžitě vystřelil, jenomže mířil o pár centimetrů nad břevno. V dalších minutách tempo hry mírně opadlo a Genk se prosadil z ničeho nic.

Aktivní Trossard využil nádherné kolmice od Samatty a naprosto ukázkové patičky Schrijverse, posléze z dvanácti metrů chladnokrevně zakončil přímo k pravé tyči. Houževnatí domácí se však nevzdali a alespoň nerozhodný výsledek vybojovali gólem v 90. minutě. Střídající Florea našel nádherným pasem od rohového praporku hlavu Takayukiho Seta a ten zblízka rozvlnil síť, stadion Marina Anastasoviciho okamžitě vybuchl obrovskou radostí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Uwe háže buly

1:1 Brabec zaviní gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele