základní skupiny - skupina E, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Austria porazila Astru a slaví tři body

Na horké rumunské půdě, se kterou má poměrně čerstvou a negativní zkušenost i česká Viktoria Plzeň, začal nový ročník Evropské ligy ve čtvrtek v podvečer pro fotbalisty Austrie Vídeň. Tradiční rakouský klub skončil v loňské sezoně místní Bundesligy až na třetím místě a musel si tedy probít cestu hned třemi předkoly.

Jedním ze soupeřů Austrie v rámci základní skupiny E je i rumunský mistr. Ten v play off Evropské ligy překvapivě vyřadil slovutný anglický West Ham, ale vstup do prvního utkání hlavní části soutěže se mu příliš nevyvedl. Ve čtrnácté minutě srazil gólman Astry k zemi Friesenbichlera a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. S nařízenou desítkou si suverénně poradil Holzhauser a byť proviněný gólman Long vystihl směr jeho rány, hosté se dostali do vedení.

To jim však vydrželo pouhé čtyři minuty. Možná ještě v euforii po vedoucí brance zůstala defenziva Austrie pasivní a nechala v šestnáce zcela volného Alibece, kterého skvěle našel centr z pravé strany a nekompromisním volejem forvard domácích překonal bezmocného brankáře hostí.

Pak na pár chvil sledovali diváci v Bukurešti spíše přehlídku faulů, než se znovu mohli zaradovali příznivci v kotli hostí. Kevin Friesenbichler ukázal obdivuhodnou šikovnost, kdy si skvěle zpracoval veledlouhý balon mířící za rumunskou obranu a z voleje zvýšil na 2:1 pro Austrii. Evidentně byl tento večer vyhrazen krásným gólům bez kontaktu míče se zemí.

K nelibosti domácích fanoušků v padesáté osmé minutě Alexander Grünwald proměnil volný přímý kop - rána vídeňské desítky výtečně zapadla do pravého rohu branky a Austria vedla už 3:1. O čtvrt hodiny později však domácí zápas přeci jen zdramatizovali, když se prosadil povedenou hlavičkou Sapunaru.

Další gól už ale v Rumunsku nepadl a Rakušané si tak odvážejí cenné vítězství 3:2.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Liquid

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
jenculko

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele