základní skupiny - skupina C, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - RSC Anderlecht 1:1

St. Étienne si může ve fotbale patentovat góly v posledních minutách utkání. Několikrát se mu podařilo odvrátit porážku už v Ligue 1 a podobně jako před dvěma týdny v Mainzu dokázal částečně uspět i proti Anderlechtu. Hosté se ujali vedení zásluhou Youriho Tielemanse, nicméně radost jim ve čtvrté minutě nastavení pokazil domácí Nolan Roux.

Oba celky, a především pak ten francouzský, se aktuálně potýkají s početnými absencemi. I přes tyhle problémy si však výsledkově vedou velmi solidně. Zatímco ASSE prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na deset utkání v řadě, Les Mauves et Blancs až na víkendovou prohru s Westerlo padli naposledy na začátku srpna.

V prvním poločase spálily oba týmy po dvou velkých šancích. Ve 12. minutě nejprve mohl skórovat Anderlecht, a to zásluhou Hanniho, který překonal svou hlavičkou brankáře Moulina, náhradníka dlouholeté jedničky Ruffiera, jenž byl pro tenhle duel suspendován, nicméně střela nakonec narazila jen o brankovou konstrukci.

Na druhé straně mohl Les Verts poslat do vedení Roux, kterému do vyložené pozice přihrával po čtvrthodině hry z pravé strany Monnet-Paquet, jenže jeho spoluhráč z blízkosti nepochopitelně kýžený prostor mezi třemi tyčemi minul. Jinak se toho v hodně opatrném prvním poločase opravdu moc neudálo.

Po hodině hry rozhodčí Bezborodov nařídil pokutový kop ve prospěch hostujícího družstva. Acheampong nabídl míč Hannimu, jehož následný centr srazil rukou obránce Lacroix. Trošku přísnější rozhodnutí vyústilo v úvodní branku tohoto střetnutí, neboť exekutor Tielemans usměrnil míč z bílého puntíku do protipohybu Moulina.

Svěřenci kouče Christopheho Galtiera ovšem závěry zápasů zvládají snad vůbec nejlépe z celé Evropy a i proti belgickému klubu tuhle know-how zužitkovali. Velkou hrubici vyrobil gólman Roef spolu s Nuytinckem, kteří si vůbec nerozuměli, balón se odrazil k volnému Rouxovi, jenž zakončil do prázdné branky.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 alebo 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele