1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal těsně porazil hosty z Neapole

Villarreal dokázal porazit Neapol a do odvetného utkání pod Vesuvem půjde s malou výhodou. Jediným šťastným střelcem zápasu se stal Denis Suárez, který se trefil parádně z volného přímého kopu.

Neapol dobře věděla, s kým má tu čest. Kapitán Marek Hamšík ostatně Villarreal nazval jedním z nejlepších týmů v La Lize. A rozhodně nepřeháněl. I proto se hostující trenér Maurizio Sarri pokusil postavit to nejlepší, co měl k dispozici. Z velkých jmen zůstali na lavičce jen Gonzalo Higuaín, Lorenzo Insigne a Allan. Dočkali jsme se Gabbiadiniho, Reiny, Koulibalyho nebo Valdifioriho.

Domácí Villarreal srdnatě bojuje a chtěl využít domácí prostředí El Madrigalu k tomu, aby si vytvořil dostatečný náskok do odvetného utkání. V útoku nastoupila dvojice Soldado-Baptistao, do obrany se postavili Mario, Ruiz, Musacchio nebo Costa.

Villarreal se silného útoku Neapole rozhodně nepolekal a od prvních minut chtěl ukázat, kdo že je tady domácím. Pepe Reina při pokusu o odvrácení míče nahrál nechtěně Soldadovi a měl pak plno práce, aby jeho štiplavou ránu vyrazil mimo! Dlouho Neapoli trvalo, než se dokázala dostat do tempa. V jejím útoku hodně chyběl Gonzalo Higuaín, ale na to, že hraje spíše ligové zápasy, si už zvykl. Dnes ho měl zastoupit především Manolo Gabbiadini.

Italský mladík vypálil po sólovém úniku, jenže jeho rána směřovala vedle a brankář Aréola byl bez práce. Utkání bylo hodně zmatené, tempo nestálé a ani jeden z týmů neměl míč na svých kopačkách tak často, aby se dalo mluvit o dominanci. Z levé strany přilétl před bránu nebezpečný centr, ale do prostoru sbíhající Manolo Gabbiadini na něj nedosáhl. Pak se zranil domácí dos Santos a na hřiště musel Samuel Castillejo.

Neapol ke konci první půle trochu přidala, jenže ani nahrávka od Koulibalyho neprošla do míst, kde by se pohyboval alespoň jeden z dvojice Manolo Gabbiadini - José Maria Callejón. Spolupráce mezi Soldadem a Suárezem také v bráně neskončila a za první poločas se diváci na El Madrigal museli trochu nudit. Ten druhý byl o poznání zajímavější. Samuel Castillejo nejprve předvedl solidní akci, i když nepřesně zakončenou.

Pět minut po změně stran se do vápna Partenopei snesl míč od Lea Baptistaa, který však nedoletěl až k Soldadovi. A další nebezpečí si pro Reinu a jeho obránce přichystal Denis Suárez. Ten našel před bránou volnějšího Baptistaa, jenže před ním se na poslední chvíli zjevil obránce Strinić a míč odkopl! Neapol chvílemi nestíhala a dnes jí moc nešly ani standardní situace. Manolo Gabbiadini se hnal do rychlého brejku a z 20 metrů trochu postrašil Aréolu.

Villarreal samozřejmě chtěl doma vstřelit alespoň branku, což měl zařídit Cédric Bakambu. Ten přišel na hřiště po hodině hry, když vystřídal unaveného a nepříliš viditelného Baptistaa. Změna v útoku se udála také pod vedením Sarriho, který vyděsil fanoušky domácích a na hřiště poslal Gonzala Higuaína. Argentinský kanonýr je v oslnivé formě a měl ji demonstrovat také proti domácí obraně.

Ke konci utkání se tlak domácího Villarrealu stupňoval a brankář Pepe Reina musel likvidovat zajímavý pokus od Denise Suáreze. To se mu sice povedlo, jenže nakonec jej Suárez přeci jen překonal. Osm minut před koncem totiž po faulu Valdifioriho zahrával Villarreal přímý volný kop, k němuž si stoupl právě mladík z Barcelony. A krásnou ranou zaskočil brankáře Reinu! Ke konci utkání už Neapoli docházely síly a Villarreal se snažil ze všech zbývajících sil uhájit těsné vedení. To se mu nakonec povedlo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2....1:2

Reagovat
KingMaster13

1:2 Forza Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

3:3 0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

pudu proti proudu a tipnu vítězství Villarealu 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
Largo

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Marv

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FuckT

Kde sa najrychlejsie bude dat zapas pozriet po skonceni oficialneho vysielania? Po 1 polcase idem hrat futbal a ak by sa dalo rad by som si okolo 10 vecer ked sa vratim pozrel 2. polcas, teda ak uz bude niekde uploadovany.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bastaron

2:3

Reagovat
olis

VILLAREAL (4-4-2): Areola; Mario Gaspar, Musacchio, Victor Ruiz, Jaume Costa; Dos Santos, Trigueros, Suarez, Bruno Soriano(C); Soldado, Baptistao. A disposizione: Pina, Bakambu, Azuaga, Adrian, Rukavina, Bonera, Barbosa. All: Marcelino

NAPOLI (4-3-3): Reina: Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Strinic; David Lopez, Valdifiori, Hamsik(C); Callejon, Gabbiadini, Mertens. A disposizione: Gabriel, Albiol, Maggio, Allan, El Kaddouri, Insigne, Higuain. All: Sarri

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

olis pozeral si to? ako hodnotis? Poviem otvorene, cakal som minimalne remizu, ak nie vyhru Neapolu..

Reagovat
FuckT

Ja som to asi takto aj cakal, pre nas jeden z najhorsich moznych vysledkov. Villareal ma tuto sezonu formu, pravidelne hrava s Realom a Barcou, my sme k tomu este rotovali. Teraz im staci jeden gol u nas a sme hotovi, nepomozu nam ani 2. Asi sa zacina aj ukazovat, ze klub s takymi vysokymi ambiciami jednoducho musi viac posilovat, co dokazuje aj Juve, kde vedenie nepremrha ani sekundu na zdokonalenie timu.

Reagovat
Jordi Alba

Denis gólík.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem pěkný zápas a krásný gól Suáreze. Snad už to Villarreal zvládne.

Reagovat
Jordi Alba

Pěknej přímák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad Neapol padne a pomůže jí to k titulu v lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele