Evropská liga - souhrn prvních zápasů vyřazovací části

18.02.2016, 20:54, aktualizováno 18.02.2016, 23:01
Komentáře a souhrny
Sparta si nejtěsnějším možným poměrem poradila s Krasnodarem. Valencia rozstřílela Rapid Vídeň, Marseille podlehla Bilbau a Leverkusen vyhrál na půdě lisabonského Sportingu. Dortmund si na domácí půdě poradil s Portem a výrazně tím nakročil do osmifinále. Villarreal těsně přehrál Neapol, Manchester United pro změnu překvapivě padl na hřišti Midtjyllandu. Výhry slaví také Anderlecht, Sevilla a Saint-Étienne...

Valencia CF - Rapid Vídeň 6:0

18.02.2016 21:05

Góly: 4. Santi Mina, 10. Dani Parejo, 25. Santi Mina, 29. Álvaro Negredo, 35. André Gomes, 89. Rodrigo

Kouč Gary Neville dostal ke svým jedenačtyřicátým narozeninám ten nejlepší dárek. Jeho Valencia totiž jasně přehrála Rapid a zostudila ho hned šesti góly. Rozhodnuto už bylo prakticky po poločase, kdy se domácí trefili hned pětkrát. Rakouský celek má už v odvetě opravdu jen minimální šanci postoupit.

Skvělým způsobem utkání, které mimochodem řídil český sudí Miroslav Zelnika, vyšlo Santimu Minaovi, jenž byl hned u pěti branek ze šesti. Na tu první ze 4. minuty mu nahrával z levé strany do malého vápna André Gomes a z blízkosti pak španělský útočník neměl problém zacílit.

Další trefa na sebe nenechala dlouho čekat. Špatně bránícímu Rapidu nevyšla ofsajdová past, Santi Mina poslal přesně načasovanou kolmici na rozeběhnutého Daniho Pareja a ten sám před brankářem Strebingerem nezaváhal. Ve 25. minutě hosté inkasovali potřetí, Pablo Piatti zleva poslal míč na zadní tyč, kde osamocený Santi Mina v klidu skóroval.

Od Netopýrů to ovšem stále nebylo vše. I nadále byli neuvěřitelně při chuti. Ve 29. minutě zase hostující obrana hořela jako papír, především pak na krajích, Santi Mina unikl po pravé straně, předložil míč do středu pole, kde našel Álvara Negreda, který ve skluzu překonal Strebingera počtvrté.

Do přestávky se ještě stačil prosadit André Gomes, u jehož gólu si připsal svou třetí asistenci Santi Mina. Ve druhém poločase si Valencia pouze udržovala naprosto pohodlný náskok. A bylo vidět, že i malinko povolila v koncentraci. Že by toho však Rapid dokázal využít, to se říci určitě nedá.

Všudy všeho totiž zahrozil vlastně jen jednou jedinkrát, a to v 82. minutě, to když hlavičkoval z dobré pozice Jelič, nicméně brankář Ryan mezi třemi tyčemi skvěle zasáhl. Minutu před koncem domácí zasadili soupeři přece ještě jeden úder, Rúben Vezo poslal přihrávku na Rodriga, jenž šťastně prostřelil nohy Strebingera.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Liverpool FC 0:0

18.02.2016 21:05

Góly: -

Návrat Jürgena Kloppa do rodné země se s úspěchem nesetkal. Liverpool totiž pod vedením německého manažera uhrál na hřišti Augsburgu po nevýrazném výkonu pouze bezbrankovou remízu a šance obou celků na další postup ve vyřazovací fázi Evropské ligy tak zůstávají před odvetou zcela otevřené.

Liverpool navíc v následujících dnech čeká pořádně nabitý program a Klopp bude muset zvážit, nakolik nabitou sestavu do onoho domácího zápasu pošle vzhledem k tomu, že o tři dny později čeká Reds finále ligového poháru proti Manchesteru City. V Augsburgu přitom liverpoolští nastoupili takřka v nejlepší možné jedenáctce a na vítězství to přesto nestačilo...

Zatímco o víkendu si Liverpool s chutí zastřílel na půdě beznadějně poslední Aston Villy, v Německu tatáž základní sestava nedokázala skórovat ani jedinkrát. Nízký počet nastřílených branek v Evropské lize provází celek z města Beatles již od samého úvodu, vždyť jeho dosavadní čtyři góly dokázal přebít sám nejlepší kanonýr Augsburgu, Raúl Bobadilla, jenž jich letos stihnul nasázet rovnou šest. Ke smůle domácích se však Bobadilla brzy zranil a musel střídat již po třiadvaceti minutách.

To vše přispělo k nevýrazné první půli, v níž ani jeden klub nedokázal směrem dopředu vymyslet nic kloudného. Hosté sice měli opticky více ze hry, ale největší šance připadla domácímu Alexanderu Essweinovi, jehož pokus musel zlikvidovat brankář Mignolet. Po chabých střelách Firmina, Sturridge či Hendersona se tak odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran o sobě dal vědět uzdravivší navrátilec Sturridge, pro nějž šlo teprve o stěží uvěřitelný třetí start v evropských pohárech za celé jeho tříleté působení v Liverpoolu. Ani anglický reprezentant ale nedokázal v klíčové chvíli potvrdit své nesporné střelecké vlohy, když mu výtečnou palebnou pozici připravil po kombinaci s Firminem James Milner. Největším pozitivem pro příznivce Liverpoolu je tak alespoň fakt, že Sturridge nastoupil do dvou po sobě jdoucích zápasů v základní sestavě vůbec poprvé od března loňského roku.

Augsburg, který v německé lize strádá ještě více než liverpoolští v té své a nachází se pouhý bod nad příčkou zaručující baráž o udržení, nenabídl v utkání žádný oslnivý výkon, ale jeho favorizovaný soupeř toho přesto nedokázal nijak využít. Ve zbytku druhé půle se Reds zmohli pouze na nepřesnou ránu Philippa Coutinha a málem se dočkali kuriózního vedení po nešťastném zásahu Paula Vergaegha, jehož vlastenci ale stihnul na brankové čáře zabránit brankář Hitz.

Když pak s dalekonosnými ranami neuspěli ani Moreno s Hendersonem, bylo jasné, že Liverpoolu není souzeno skórovat. Místo toho ještě Kloppova družina mohla odjíždět s naprostou nepořízenou, kdyby střídající Ji Dong-won pět minut před koncem pouze neorazítkoval brankovou konstrukci Mignoletovy brány.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Krasnodar 1:0

18.02.2016 21:05

Góly: 64. Lukáš Juliš

Sparťané porazili v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy na Letné Krasnodar 1:0. O výhře domácích rozhodl Lukáš Juliš, který nahradil zraněného kapitána Davida Lafatu. Odveta v Rusku, kde Pražané v pohárech ještě nikdy nevyhráli, se hraje příští čtvrtek.

Sparta nastoupila bez Lafaty, jehož nepustily do hry svalové potíže. V útoku místo nejlepšího střelce nastoupil jednadvacetiletý Juliš a na pravý kraj zálohy se postavil Fatai. Trenér Ščasný se také musel obejít bez zimní posily Šurala, jenž už na podzim nastoupil v základní skupině za Liberec.

Ščasný sice před zápasem postavil Spartu do role jasného outsidera, v prvním poločase ale domácí Krasnodar zcela přehrávali a nedovolili mu ani jednu střelu na branku. Sami přitom několik velkých šancí zahodili. Fatai střílel zblízka do boční sítě a vzápětí mu gólovou radost po průniku zkazil rozhodčí, který mu odpískal faul na jednoho z obránců.

V 11. minutě vytáhl hostující brankář Dykan pohotový zákrok po střele Krejčího zpoza vápna, Fataiovu dorážku zblokovala obrana. Pak sice Krasnodar z ojedinělé šance po přímém kopu skóroval, Granqvistův zásah hlavou však neplatil pro ofsajd.

Také do druhého poločasu vstoupili Letenští aktivně a po dvou minutách nedosáhl po Krejčího přihrávce před prázdnou brankou na míč Fatai. Chvíli nato zblízka hlavičkoval Juliš, Dykan ho ale vychytal.

Sparta stále stupňovala tlak a v 64. minutě přišla odměna. Na Dočkalův centr si naběhl Juliš a zamířil hlavou přesně k tyči. Mladý útočník si připsal čtvrtý start v soutěži, podruhé nastoupil v základu a vstřelil druhou branku.

Odveta se hraje příští čtvrtek v Rusku, kde se Spartě v evropských pohárech nedaří. Z pěti dosavadních zápasů tam ještě nevyhrála, dvakrát podlehla a uhrála tři remízy. Krasnodar navíc na domácím stadionu dokázal v základní skupině porazit i Dortmund.

Více informací k zápasu

Galatasaray SK - SS Lazio 1:1

18.02.2016 21:05

Góly: 12. Sabri Sarioğlu - 21. Sergej Milinković-Savić

Dobrý výsledek si z Istanbulu odvezlo Lazio. Italský celek dokázal zareagovat na rychlou trefu Sabriho Sarioglu a s Galatasarayem remizovat 1:1. Utkání v Türk Telecom Aréně jinak nebylo příliš pohledné, zvláště ve druhém dějství v podstatě nenabídlo žádný zajímavý okamžik.

Za týden v odvetě to bude mít Galatasaray proklatě těžké. Lazio v Evropské lize šlape a představuje úplně jiný tým, než v Serii A.

Galatasaray na Lazio v úvodu nijak nevlétl, přesto se brzy dostal do vedení. Donk si už nejspíše za hranicí ofsajdu zpracoval míč a následně jej z otočky poslal úplně volnému Sarioglimu, který překonal Marchettiho. Turci si nemohli přát lepší začátek, nicméně jejich radost netrvala dlouho. Faul na Matriho v pokutovém území hlavní sudí neodpískal, ale hosté i tak srovnali výsledek. Po standardní situaci se hlavou prosadil Milinković-Savić - 1:1. Po zbytek poločasu mělo utkání kolísající tempo a ani jedna strana si další gólovku už nevypracovala.

Ani druhý poločas nebyl pro diváky okulahodící. Galatasaray měl větší držení míče, ale nic zajímavého vymyslet nedokázal. Dvacet minut před koncem se kouč hostí Stefano Pioli pokusil rozhýbat ofenzívu a na plac poslal veterána Miroslava Kloseho. Až v 83.minutě zvedl diváky ze sedadel autor vyrovnávací trefy Milinković-Savić, jeho ránu však Fernando Muslera vyrazil. Pro urugvajského brankář to byl vůbec pikantní zápas. V Římě působil jako brankářská jednička a do Turecka zamířil právě po angažmá v Laziu.

Utkání se nakonec dovláčilo až do závěrečného hvizdu. Výsledek 1:1 nahrává Laziu, kterého do další fáze posune jakákoliv výhra nebo nerozhodný výsledek 0:0.

Více informací k zápasu

FC Sion - SC Braga 1:2

18.02.2016 21:05

Góly: 53. Moussa Konaté - 13. Nikola Stojiljković, 61. Rafa Silva

Švýcarský Sion nedokázal navázat na dobré vstoupení ze základní skupiny Evropské ligy a v úvodním zápase prvního vyřazovacího kola podlehl favorizované portugalské Braze 1:2, v následné odvetě to už bude mít hodně těžké. Domácí výběr měl sice podle očekávání menší procento držení míče, ale svého soupeře přestřílel, proto by si alespoň nerozhodný výsledek určitě zasloužil.

Hosté se dostali do vedení z ničeho nic z první vážnější šance utkání. Na pravou stranu nahrával André Pinto, kde balón v šestnáctce soupeře převzal Nikola Stojiljkovič a krásnou křižnou ranou ho napálil přímo ke vzdálenější tyčce, gólman Vaņins se po něm natahoval marně - 0:1. V dalším průběhu první půle bylo k viděné mnoho nepřesností na obou stranách, hosté předváděli skvělý taktický výkon a další příležitosti se zrodily až ve druhém dějství.

Pět minut po změně stran mohl vyrovnat střídající Assifuah, který tvrdou ranou vystrašil brankáře Matheuse, nicméně ten dokázal zkrotit balón v rukavicích. Sionu se podařilo vyrovnat v 53. minutě po rychlé přízemní akci. Finální přihrávku adresoval Salatić na Moussu Konatého a ten nad ničím příliš nepřemýšlel, vystřelil z osmi metrů a propálil vše před sebou. Za další čtyři minuty mohl švýcarský výběr dokonce otočit vývoj tohoto duelu.

Z přímého volného kopu vypálil Carlitos a brankář Matheus s vypětím všech sil vyrazil míč mimo tři tyče. Nicméně hosté ukázali své zkušenosti a v 61. minutě výrazně prorazili, znovu do vedení je dostal Rafa Silva. Ten si po nahrávce Luize Carlose naběhl do středu hřiště a nakonec se odhodlal ke střele z dobrých dvaceti metrů, jeho pokus zapadl přímo k levé tyči mimo dosah gólmana Vaņinse. Zhruba čtvrthodiny před koncem opět zahrozil Rafa Silva.

Tentokráte vystřelil ze střední vzdálenosti po zemi, jenže brankář Vaņins byl připraven a balón dokázal s mírnými obtížemi zkrotit. V poslední minutě tohoto zápasu si hosté lehce zkomplikovali situaci, když byl po druhé žluté kartě po právu vyloučen Nikola Vukčević, avšak domácím na vyrovnávací trefu již nezbyl čas.

Více informací k zápasu

Šachtar Doněck - Schalke 04 0:0

18.02.2016 21:05

Góly: -

Celkem vyrovnaný souboj mezi Šachtarem a Schalke dopadl ve Lvově bezbrankovou remízou. Dá se říci, že nerozhodný výsledek je vlastně spravedlivým řešením, každopádně utkání jednoznačně chyběly góly. Domácí jinak v závěru hráli o deseti, po druhé žluté kartě se totiž nechal vyloučit Oleksandr Kučer.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté. Ve 13. minutě si Choupo-Moting, navrátilec do základní sestavy, vyměnil míč s Belhandou, ten ve vápně míchal s balónem, co to šlo, až nakonec vystřelil, a brankář Pjatov ve spolupráci s kapitánem Srnou dostali balón z brankové čáry do bezpečí.

Na druhé straně se gólman Fährmann poprvé výrazněji činil proti střele z blízkosti od Hladkyje. Pak Šachtar výrazně zahrozil z brejku, Taison ze středu hřiště poslal míč na levou stranu do běhu mladému Kovalenkovi, jenže jeho pokus skončil těsně vedle tyčky. I po přestávce bylo vše otevřené, žádný z týmů neměl nějakou územní převahu.

Po hodině hry se znovu ukázal Belhanda, ovšem jeho zakončení z vyložené pozice skončilo pouze v náruči Pjatova. O pár minut později se německému celku podařilo dokonce rozvlnit síť, a to zásluhou Matipa, nicméně podle názoru rozhodčích si pomohl v předchozím souboji s Hladkyjem faulem, a tak branka nebyla uznána.

Čtvrthodinu před koncem se musel Pjatov činit proti parádnímu technickému pokusu Belhandy a o pár chvil později musel spolu se svými spoluhráči řešit dost nepříjemnou standardku. Hosté totiž rozehrávali nepřímý volný kop z hranice malého vápna, nicméně Geis trefil jen hráče ve zdi na brankové čáře.

Čtyři minuty před koncem Šachtar přišel o jednoho muže v poli, Kučer zatáhl za dres Choupa-Motinga, za což byl po právu oceněn žlutou kartou. A protože o pouhých šest minut předtím byl potrestaný stejným osobním trestem, musel se po červené kartě pakovat z trávníku. Schalke ovšem nakonec tuhle krátkou přesilovku nevyužilo.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Athletic Bilbao 0:1

18.02.2016 21:05

Góly: 54. Aritz Aduriz

Španělské kluby letos alespoň prozatím evropskému fotbalu zcela dominují a potvrdil to i Athletic, který na půdě Marseille dokázal uhrát výtečné vítězství 1:0. O jedinou branku utkání se nepostaral nikdo jiný než nestárnoucí Aritz Aduriz, a nutno podotknout, že šlo o trefu z kategorie skvostů celé sezony.

Pětatřicetiletý Aduriz si devět minut po změně stran s ničím nedělal těžkou hlavu a bez přípravy vypálil z voleje po hlavičkovém přiťuknutí Sabina Merina takovým způsobem, že brankář Steve Mandanda neměl sebemenší šanci zasáhnout, i když šlo o ránu snad z třiceti metrů. Ostatně posuďte sami.

Marseille si tak připsala další nepříjemnou porážku a prohloubila svou krizi, během níž za posledních osm domácích zápasů dokázala zvítězit pouze jedinkrát. Francouzský celek již zachrání pouze o poznání kvalitnější výkon příští týden na horké půdě v Bilbau.

Adurizův výjimečný gól přišel takřka jako blesk z čistého nebe. Celá první půle totiž ani zdaleka nenaznačovala, že by na podobnou ukázku ryzí kvality mohlo někdy dojít, oba celky se dokázaly navzájem vymazat ze hřiště a šancí bylo poskrovnu. Jako první zahrozila čerstvá posila domácích, Steven Fletcher, ovšem gólová rána skotského útočníka si nedokázala najít cestu až do sítě kvůli včasnému bloku Oscara de Marcose. Hosté měli nejblíže k průlomu skóre po odvráceném rohovém kopu, který Javier Eraso přetavil v ránu zpoza šestnáctky - bohužel pro Athletic příliš vysokou.

Do druhé půle již baskický celek vstoupil lépe a Iňaki Williams záhy svůj nadějný náběh na dlouhý nákop vpřed zakončil křižnou střelou těsně vedle. Devět minut po změně stran se pak již hosté přece jen dočkali, a že to stálo za to. Dlouhý výkop brankáře Herrerína skončil na Merinově hlavě a posléze Adurizově kopačce, aniž by se za celou dobu dotkl země. Následoval brilantní volej, který prosvištěl nad bezmocným Mandandou a rozvlnil síť za jeho zády.

Nepříznivý stav vybudil Marseille k závěrečnému tlaku a honbě za vyrovnáním, jenže Fletcher poslal svou hlavičku nad břevno a Florent Thauvin musel frustrovaně přihlížet, jak se jeho tečovaná rána pouze otřela o brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Sporting CP - Bayer Leverkusen 0:1

18.02.2016 21:05

Góly: 26. Karim Bellarabi

Německý Bayer Leverkusen dokázal překvapit vedoucí tým portugalské nejvyšší soutěže a na jeho půdě ho porazil nejtěsnějším poměrem 1:0, výrazně se tak přiblížil postupu do osmifinále Evropské ligy. Jediná branka byla k vidění po pětadvaceti odehraných minutách, domácím zkomplikovalo šance na vyrovnání vyloučení Rúbena Semeda zhruba čtvrthodiny před koncem. Na Sporting tak čeká velmi nelehká odveta na půdě německého výběru.

Hosté vstoupili do duelu velmi aktivně a už po čtvrthodině hry se mohli dostat do vedení. Po přímém volném kopu Çalhanoğla z pravé strany se těsně před hranici brankového území uvolnil osamocený Toprak, ale hlavou z ideální pozice zamířil zhruba metr nad horní tyčku. V 18. minutě se do první větší možnosti dostali domácí. Na levém křídle se uvolnil Gutiérrez a do běhu přihrál Jeffersonovi, jehož tvrdou ránu z první vyrazil gólman Leno do strany.

O osm minut poději udeřil Leverkusen, jedinou branku tohoto duel vsítil Karim Bellarabi. Po rychlé akci odcentroval z pravého křídla Jedvaj a na zadní tyči našel zcela volného Bellarabiho, který zblízka v pádu nakonec usměrnil míč k bližší tyči. Domácí byli touto nečekanou trefou ve vlastní síti hodně opařeni a v ofenzívě se jim nedařilo, Bayer díky skvělé defenzívě dlouhou nepouštěl soupeře ke svému brankáři.

Naopak sám se snažil přidat druhý gól, k němu byl blízko po necelé hodině hry. Po dalším přímém volném kopu Çalhanoğla z pravé strany si ke vzdálenější tyči naběhl Mehmedi, avšak zblízka gólmana Patrícia nepřekonal, ten brilantně odvrátil balón na rohový kop. V 65. minutě to udělal skvěle Kießling a uvolnil se na levé straně šestnáctky, po souboji se Semedem upadl, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Nicméně Semedo nakonec na svou hru často za hranicí pravidel doplatil v 74. minutě, kdy hodně nevybíravým způsobem v blízkosti půlící čáry podrazil Bellarabiho a po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do sprch. O tři minuty později mohl zvýšit vedení Leverkusenu Mehmedi, který se po rychlé akci uvolnil na levé straně a tvrdě vypálil přímo pod horní tyčku, další skvělý zákrok ze svého repertoáru musel vytáhnout Patrício. A když v 87. minutě napálil Bellarabi ze střední vzdálenosti pravou tyč po nezištné ráně, tak se výsledek zápasu již nezměnil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Tottenham Hotspur 1:1

18.02.2016 19:00

Góly: 59. Federico Bernardeschi - 37. Nacer Chadli (pen.)

Italskou Fiorentinu čeká v odvetném utkání náročná práce. Tottenham totiž na jejím hřišti dokázal vstřelit branku a ta se v pohárové matematice vždycky hodně počítá.

Do Florencie zavítali Kohouti a chtěli oplatit svému hostiteli nepříliš povedené zápasy před rokem. Dnes nastoupila poměrně silná sestava Kohoutů, která čítala jména jako Alderweireld, Wimmer, Davies, Eriksen, Chadli nebo Heung-min Son. Fiorentina opustila první příčku Serie A, takže se teď chvíli mohla soustředit na Evropskou ligu. V pohárové Evropě sbírá i pod trenérem Sousou dobré výkony a dnes na ně chtěla navázat. Do utkání naskočili Bernardeschi, Valero, Iličić nebo Zárate, jen lavička zbyla na Babacara s Kalinićem.

Domácí působili proti Angličanům trochu zaskočeným dojmem, jako by v prvních momentech nevěděli, jak hrát. Aktivní byl zejména hostující talent Dele Alli, který pořádně větral prostory na levé straně. První zajímavý pokus však ohrozil bránu gólmana Vorma. Měl jej na svědomí španělský bek Marcos Alonso, který v Toskánsku vyzrál do prvotřídního beka. Jeho rána ale Vormovi mnoho problémů nepřidělala.

Prvních dvacet minut se hrál opatrný až vyčkávací fotbal bez větších šancí či emocí. Až po pětadvaceti minutách hry se k ráně zpoza vápna odhodlal kreativní záložník Eriksen, jenž pálil pod břevno. Brankář Ciprian Tatarusanu byl ale připraven a míč vyrazil! Iličić našel svým centrem z pravé strany Záratého, který ale míč špatně zpracoval. Následně pálil Borja Valero, jenže jeho rána skončila vedle tyče!

Deset minut před koncem první půle se už skóre utkání měnilo. Mohl za to průnik obránce Daviese do vápna Violy, kde jej srazil stoper Tomović. Automaticky musela následovat penalta, ke které se postavil Nacer Chadli. S chladnou hlavou napálil míč k levé tyči a otevřel skóre zápasu - 1:0.

Domácí najednou nevěděli, jak pořádně reagovat. Krajní hráči Violy sice do vápna Kohoutů posílali centry, ale na hrotu hrající Mauro Zárate si s nimi neporadil. Trenér Paulo Sousa byl asi v kabině hodně slyšet, ale k překvapení mnohých o poločase za nepříznivého stavu do sestavy nesahal. Dvě minuty po změně stran se do další šance opět dostali Angličané. Heung-min Son po centru ze strany zavěsil, jenže se nacházel v ofsajdu, takže branka platit nemohla.

Mousa Dembélé pak vyslal do vápna Chadliho. Ten naběhl do pokutového území a krásně se uvolnil, jenže jeho rána zamířila vedle tyče! Fiorentina se hnala za vyrovnáním a nakonec se jej dočkala. Výstavní ranou se trefil Federico Bernardeschi, který si srovnal míč na střelu a z třiceti metrů vypálil. Jeho rána ještě byla tečovaná, ale přesto zaplula za Vormova záda - 1:1.

Ani to trenéru Sousovi nestačilo a do hry vyslal dalšího elitního střelce. Tím byl Nikola Kalinić, který nahradil unaveného Kubu Blaszczykowskiho. Další ránu poslal na Vorma opět Bernardeschi, ale tentokrát už Vorm zasáhl spolehlivě a překonat se nenechal. Trenér Mauricio Pochettino odmítal odjet z Toskánska s remízou a na hřiště vyslal Harryho Kanea. Patnáct minut před koncem se do míče z větší vzdálenosti pořádně opřel Matias Vecino a jeho ránu musel likvidovat až brankář Vorm.

Na bránu vypálil i Harry Kane, ale rumunského brankáře ve službách Violy nepřekonal. Do zápasu se podíval také Eric Dier, který si následně připsal velmi zajímavou ránu těsně mimo. Ozdobou závěru zápasu byl bezesporu kop přes hlavu od Alliho, který však mířil nad bránu. Gonzalo Rodriguez pak hlavičkoval těsně vedle!

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Porto 2:0

18.02.2016 19:00

Góly: 6. Łukasz Piszczek, 71. Marco Reus

Borussia Dortmund potvrdila v jednom ze šlágrů prvního vyřazovacího kola Evropské ligy roli papírového favorita, když na domácí půdě porazila FC Porto v poměru 2:0. O ideální vstup do zápasu z pohledu německého klubu se postaral již po šesti minutách Lukasz Piszczek, jehož devatenáct minut před koncem doplnil druhou trefou večera Marco Reus.

Svěřenci kouče Tuchela si výsledné vítězství plně zasloužili, Signal Iduna Park si mohl užít suverénní herní projev svých miláčků, kteří mají před odvetou v Portugalsku výtečnou výchozí pozici k postupu do dalšího kola. Přesto mohou domácí žehrat na celou řadu neproměněných šancí, jejichž umnější zakončení by jim utkání za týden ještě více zjednodušilo.

Portu se v letošní sezoně příliš nedaří a v ligovém boji o titul zaostává dokonce z třetího místa za oběma lisabonskými kluby, byť nedávno v ostře sledovaném derby s Benfikou dokázalo zvítězit. I proto byli favoritem hráči Dortmundu, kteří patří k vůbec nejžhavějším kandidátům na zisk letošního titulu Evropské ligy, a nutno dodat, že svým vstupem do zápasu podobná očekávání zcela splnili. V sedmé minutě totiž Iker Casillas dokázal zprvu zneškodnit Piszczekovu ránu, ovšem na dorážku hlavou již španělský gólman neměl nárok.

Po zbytek první půle sice domácí nadále kontrolovali hru, ale více gólových šancí si již nevytvořili. Za zmínku stojí snad jen hrubě nepřesný přímý kop Marca Reuse či střela Marcela Schmelzera z ostrého úhlu, která skončila pouze na boční síti Casillasovy brány. Po slibné kombinaci zakončoval nepřesně také Shinji Kagawa, zatímco jediná příležitost hostí připadla Sergiu Oliveirovi, jenž si vylámal zuby na brankáři Burkimu.

Po změně stran se utkání proměnilo v ostřejší podívanou, kde ani jeden z týmů nešel pro tvrdší zákrok daleko. I nadále měli jasně více ze hry domácí, kteří si trpělivě připravovali další šance a nakonec se dočkali zaslouženého navýšení vedení. Kagawa, Piszczek i Schmelzer ještě neuspěli, avšak Marco Reus v jednasedmdesáté minutě už ano - Kagawa ustál atak bránícího hráče, posunul míč Mchitarjanovi a arménský tvůrce hry z prvního doteku připravil palebnou pozici německému ostrostřelci, jenž se nemýlil.

V závěru utkání ještě mohl poslat šance Porta k ledu Mchitarjan, jenže svou výtečnou hlavičku nasměroval smolně pouze do brankové konstrukce. Poslední příležitost ovšem připadla hostům, konkrétně střídajícímu Hyun-junu Sukovi. Ani ten však na brankáře Burkiho nevyzrál, a tak si Dortmund uhrál do odvetného měření sil solidní dvoubrankový náskok, navíc bez inkasovaného gólu.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - Olympiakos Pireus 1:0

18.02.2016 19:00

Góly: 68. Kara Mbodji

Belgický Anderlecht dokázal překvapit favorizovaný řecký Olympiakos a po vyrovnaném průběhu ho nakonec udolal nejtěsnějším poměrem 1:0, vytvořil si tak slušnou pozici do odvety, která je na programu příští týden. Gólové šance byly k vidění na obou stranách a to především v prvním poločase, nicméně o jedinou branku čtvrtečního střetnutí se postaral v 68. minutě obránce Kara Mbodj, který také vítěznou trefu náležitě oslavil.

Do zápasu lépe vstoupil domácí výběr, který se již v 6. minutě mohl dostat do vedení. Na pravé straně pokutového území všem utekl rychlonohý Đuričić a vypálil velmi nebezpečně z ostrého úhlu po zemi, gólman Roberto musel výtečným zákrokem odvracet míč na rohový kop. Po jeho zahrání nakrátko a následném centru z levého křídla hlavičkoval uprostřed šestnáctky Okaka a zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.

V 9. minutě se poprvé ozval účastník letošního ročníku Ligy mistrů. Po nádherné přízemní kombinaci se ve stoprocentní gólové možnosti ocitl Sebá, ale zblízka nedokázal dopravit míč do odkryté svatyně a trefil jen pravou tyč. Přesně v polovině úvodního dějství po přihrávce Acheamponga převzal balón Đuričić, elegantně se zbavil dvou protihráčů a z úhlu střílel po zemi, nicméně Roberto jistým zákrokem jednoruč vyrazil míč před sebe.

Po půl hodině hry se dostal do totožné pozice Praet po ukázkové kolmici za obranu, jeho bombu i tentokráte vyrazil Roberto před sebe a poté obrana řeckého výběru odkopla míč do zámezí. Olympiakos po delší odmlce zahrozil v 55. minutě. Ze střední vzdálenosti vypálil Durmaz a jeho kroucená rána se snášela přesně k zadní levé tyče, jenže balón kvůli lehké teči nakonec skončil za brankou Anderlechtu.

O devět minut později po chybě domácího celku ve středu hřiště dostal balón na levé křídlo Brown Ideye a po efektivní zasekávačce nebezpečně vypálil, brankář Proto dokázal míč dobrým zásahem vyrazit do bezpečí. Rozhodující moment zápasu se urodil za další čtyři minuty. Po rohovém kopu Büttnera z pravé strany nedokázal gólman Roberto udržet míč v rukavicích a jeho obrovskou minelu potrestal právě Mbodj, který krásnými nůžkami dopravil míč do sítě. Belgický výběr poté až do konce utkání soupeře do ničeho nepustil a těsný náskok si pohlídal.

Více informací k zápasu

FC Midtjylland - Manchester United 2:1

18.02.2016 19:00

Góly: 44. Pione Sisto, 77. Paul Onuachu - 37. Memphis Depay

Dánský Midtjylland hned s dvěma Čechy v sestavě zaznamenal jeden z největších úspěchů v klubové historii, neboť zvládl navzdory nepříznivému průběhu zápasu porazit slavný Manchester United v poměru 2:1. Vítězný gól vstřelil třináct minut před koncem Paul Onuachu.

Pro příznivce United to nebyla ani náznakem příjemná podívaná. Nevýrazný výkon z prvního poločasu totiž po změně stran následovala ještě větší mizérie a favorizovaný anglický gigant si zkomplikoval své postupové šance do dalšího kola vyřazovací soutěže. Vše přitom vypadalo relativně slibně, když v první půli otevřel skóre Memphis Depay, jenže domácí, za něž v základní sestavě nastoupili čeští reprezentanti Novák s Kadlecem, ještě do poločasu srovnali a ve zbytku utkání byli lepším týmem, který také zaslouženě zvítězil.

Dánští ligoví šampioni z loňského ročníku sice nejsou žádní nazdárci, ovšem svůj poslední soutěžní zápas odehráli kvůli zimní přestávce desátého prosince a v porovnání hvězdami nabitým kádrem United na papíře svou kvalitou jednoznačně zaostávají. Trapné představení Manchesteru tak opět navyšuje tlak na osobu manažera Louise van Gaala...

Pro hosty se utkání nevyvíjelo podle představ vlastně ještě dříve, než vůbec začalo. Během rozcvičky si totiž poranil koleno brankář David de Gea, za nějž musel rychle zaskočit náhradník Sergio Romero. De Geova absence jen prohloubila ohromné komplikace hostí, kterým nyní schází celých dvanáct hráčů A týmu a v základní sestavě tak musel debutovat například mladíček Donald Love.

Hned v úvodu musel Romero ukázat, že během vysedávání na lavičce bez jediného soutěžního zápasu od října loňského roku jeho schopnosti neokoraly, když jej ostrou hlavičkou přinutil k výtečnému zákroku Kian Hansen. Druhá obrovská šance domácích připadla Václavu Kadlecovi, jemuž se povedlo prchnout po dlouhém nákopu soupeřově defenzivě, a mohl tak pelášit osamocen vstříc Romerovi. Zakončení však českého útočníka zradilo a Romero si připsal další klíčový zákrok. Odpověď United byla takřka okamžitá.

Osm minut před odchodem do kabin si konečně jedna z kombinací hostí sedla a jednoduchý náběh Lingarda po pravé straně zakončený pasem do ohně připadl Memphisi Depayovi, jenž sice míč nezpracoval ideálně, ale jeho zakončení nakonec přesto proklouzlo přes brankáře Andersena, jenž si měl v dané situaci počínat lépe.

V tu chvíli by leckdo očekával, že vzdor domácích poleví a doposud tápajícím United se naopak uleví. Chyba lávky. Vyrovnání přišlo hned záhy - Michael Carrick přišel o míč, který mu uzmul Pione Sisto a po dravém průniku vpřed propálil bezmocného Romera. V poločase tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 1:1.

Po změně stran začali hosté slibně, když Anthony Martial připravil palebnou pozici Lingardovi, jenže následná rána postrádala kvalitu. Tentýž hráč posléze smolně napálil brankovou konstrukci, ovšem také Midtjylland si zvládl vytvořit hned několik výtečných šancí. Napoprvé ještě Paul Onuachu neuspěl, když jeho hlavičku gólových parametrů skvostně vyškrábl Romero, ale v sedmasedmdesáté minutě se již jednadvacetiletý Nigerijec své dosavadní trefy kariéry přece jen dočkal.

Svůj podíl viny na konečné prohře nese Juan Mata, jenž mizerným bráněním Onuachuovi umožnil poklidně zakončit a zařídit svému týmu důležité vítězství 2:1, které dánskému klubu dává solidní šance na postup i před odvetou na Old Trafford. Pro United sice stále nejde o nijak neřešitelnou situaci, ovšem už tak chabé sebevědomí Rudých ďáblů musí být po dalším neúspěchu ještě více nahlodané.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Molde FK 3:0

18.02.2016 19:00

Góly: 35. Fernando Llorente, 49. Fernando Llorente, 72. Kévin Gameiro

Sevilla si podle očekávání bez větších obtíží poradila na domácím stadionu s norským Molde a nadělila mu tři góly. Do odvety má mnohem lepší pozici díky dvěma gólům Fernanda Llorenteho a jednomu přídavku od Kevina Gameira.

Možná nebyla sestava domácích ta nejsilnější, ale vzhledem k nabitému programu v rámci Primera Division a síle soupeře se to dalo čekat. I tak jsme od prvních minut viděli třeba Fernanda Llorenteho, Evera Banegu, Cokeho nebo Vitola. Molde se drželo rozestavení 4-4-2 a snah inkasovat co nejméně.

Hosté sice bránili, ale když už dostali šanci zaútočit, rychle přešli do ofenzivního módu. Po jedné takové akci dostal míč k nohám Elyounoussi a krásnou ranou protáhl brankáře Soriu. Sevilla se s postupujícím časem dostala na polovinu soupeře, usídlila se tam a v podstatě jej neopouštěla. Držela míč na svých kopačkách a hosté čekali, co domácí vymyslí. Kromě rány Evera Banegy ze solidní vzdálenosti ale nic moc nevymysleli.

Po dvaceti minutách jej napodobil Gulbrandsen a brankář David Soria musel zasahovat. Z následného rohu se ale hosté neprosadili. Až deset minut před koncem se konečně domácí fanoušci dočkali a mohli si zplna hrdla zakřičet. Vitolo se s míčem u nohy dral středem hřiště a těsně před tím, než jej srazil soupeř, nahrál balon na Fernanda Llorenteho. Ten se podíval, kde je brankář, a poslal míč přesně k tyči - 1:0 pro domácí.

Pak se po centru z levé strany míč vrátil na malé vápno ke špatně hlídanému střelci první branky, který ale poslal míč mimo. Před koncem se Sevilla málem dočkala druhé branky, když zpoza vápna zkusil pohotově vypálit Cristóforo. Mimo. Sotva se oba týmy vrátily na hrací plochu po přestávce, už Sevilla vedla o dvě branky. Pojišťující a uklidňující zásah přidal Fernando Llorente, který si naběhl do vápna a prudkou ranou poslal míč pod břevno!

Hosté se těžko vzpamatovávali z tak náhlého úderu a delší čas jim trvalo, než se sami osmělili. Aby Fernando Llorente neplýtval silami a zahráli si i jiní, byl na hrací plochu vyslán Francouz Kevin Gameiro. Pokud si však hostující obránci mysleli, že to nejhorší mají za sebou a že jim nic nehrozí, mýlili se. Gameiro od prvních momentů na hřišti ukazoval hlad a chuť vstřelit alespoň jeden gól.

Přesně po hodině hry se málem dočkal gólu Coke, jehož technický pokus zastavilo břevno! A dvacet minut před koncem uzavřel skóre dnešního utkání právě Kevin Gameiro. K němu se dostal míč poté, co jej hostující obránci neodkopli. A Gameiro se s ničím moc nemazal. Jeho přízemní rána skončila až v síti a mladý brankář Ethan Horvath nemohl mít úplně čisté svědomí. Pak se ještě zastřeloval záložník N'Zonzi, ale mířil vedle.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - SSC Neapol 1:0

18.02.2016 19:00

Góly: 82. Denis Suárez

Villarreal dokázal porazit Neapol a do odvetného utkání pod Vesuvem půjde s malou výhodou. Jediným šťastným střelcem zápasu se stal Denis Suárez, který se trefil parádně z volného přímého kopu.

Neapol dobře věděla, s kým má tu čest. Kapitán Marek Hamšík ostatně Villarreal nazval jedním z nejlepších týmů v La Lize. A rozhodně nepřeháněl. I proto se hostující trenér Maurizio Sarri pokusil postavit to nejlepší, co měl k dispozici. Z velkých jmen zůstali na lavičce jen Gonzalo Higuaín, Lorenzo Insigne a Allan. Dočkali jsme se Gabbiadiniho, Reiny, Koulibalyho nebo Valdifioriho.

Domácí Villarreal srdnatě bojuje a chtěl využít domácí prostředí El Madrigalu k tomu, aby si vytvořil dostatečný náskok do odvetného utkání. V útoku nastoupila dvojice Soldado-Baptistao, do obrany se postavili Mario, Ruiz, Musacchio nebo Costa.

Villarreal se silného útoku Neapole rozhodně nepolekal a od prvních minut chtěl ukázat, kdo že je tady domácím. Pepe Reina při pokusu o odvrácení míče nahrál nechtěně Soldadovi a měl pak plno práce, aby jeho štiplavou ránu vyrazil mimo! Dlouho Neapoli trvalo, než se dokázala dostat do tempa. V jejím útoku hodně chyběl Gonzalo Higuaín, ale na to, že hraje spíše ligové zápasy, si už zvykl. Dnes ho měl zastoupit především Manolo Gabbiadini.

Italský mladík vypálil po sólovém úniku, jenže jeho rána směřovala vedle a brankář Aréola byl bez práce. Utkání bylo hodně zmatené, tempo nestálé a ani jeden z týmů neměl míč na svých kopačkách tak často, aby se dalo mluvit o dominanci. Z levé strany přilétl před bránu nebezpečný centr, ale do prostoru sbíhající Manolo Gabbiadini na něj nedosáhl. Pak se zranil domácí dos Santos a na hřiště musel Samuel Castillejo.

Neapol ke konci první půle trochu přidala, jenže ani nahrávka od Koulibalyho neprošla do míst, kde by se pohyboval alespoň jeden z dvojice Manolo Gabbiadini - José Maria Callejón. Spolupráce mezi Soldadem a Suárezem také v bráně neskončila a za první poločas se diváci na El Madrigal museli trochu nudit. Ten druhý byl o poznání zajímavější. Samuel Castillejo nejprve předvedl solidní akci, i když nepřesně zakončenou.

Pět minut po změně stran se do vápna Partenopei snesl míč od Lea Baptistaa, který však nedoletěl až k Soldadovi. A další nebezpečí si pro Reinu a jeho obránce přichystal Denis Suárez. Ten našel před bránou volnějšího Baptistaa, jenže před ním se na poslední chvíli zjevil obránce Strinić a míč odkopl! Neapol chvílemi nestíhala a dnes jí moc nešly ani standardní situace. Manolo Gabbiadini se hnal do rychlého brejku a z 20 metrů trochu postrašil Aréolu.

Villarreal samozřejmě chtěl doma vstřelit alespoň branku, což měl zařídit Cédric Bakambu. Ten přišel na hřiště po hodině hry, když vystřídal unaveného a nepříliš viditelného Baptistaa. Změna v útoku se udála také pod vedením Sarriho, který vyděsil fanoušky domácích a na hřiště poslal Gonzala Higuaína. Argentinský kanonýr je v oslnivé formě a měl ji demonstrovat také proti domácí obraně.

Ke konci utkání se tlak domácího Villarrealu stupňoval a brankář Pepe Reina musel likvidovat zajímavý pokus od Denise Suáreze. To se mu sice povedlo, jenže nakonec jej Suárez přeci jen překonal. Osm minut před koncem totiž po faulu Valdifioriho zahrával Villarreal přímý volný kop, k němuž si stoupl právě mladík z Barcelony. A krásnou ranou zaskočil brankáře Reinu! Ke konci utkání už Neapoli docházely síly a Villarreal se snažil ze všech zbývajících sil uhájit těsné vedení. To se mu nakonec povedlo.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Basilej 3:2

18.02.2016 19:00

Góly: 9. Moustapha Sall, 39. Kévin Monnet-Paquet, 77. Jean-Christophe Bahebeck - 44. Walter Samuel, 56. Marc Janko (pen.)

Basilej v sestavě s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým sice dokázala dvěma brankami srovnat stav, jenže nakonec o vítězství St. Étienne rozhodl Jean-Christophe Bahebeck třináct minut před koncem. Hosté každopádně nemusejí výrazněji smutnit, do odvety si přinesli slibný výsledek, byť je jasné, že budou muset za každou cenu vyhrát, aby postoupili.

Švýcarský celek přijížděl pod Alpy ve skvělé formě, v posledních dvou ligových zápasech dokázal nasázet hned sedm branek. Jenže vstup do tohoto duelu mu vůbec nevyšel. Tannane v 9. minutě z pravé strany poslal centr na zadní tyč, kde se nacházel úplně volný Sall, a ten hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce.

ASSE po tomto vstřeleném gólu v následujících minutách v pohodě držel náskok. Vlastně se prezentoval obvyklým komplexním výkonem s minimem chyb, takže hosté se opravdu jen málo prosazovali před branku Ruffiera. Ve 39. minutě navíc inkasovali podruhé, to když rohový kop zahrávaný Cohadem zužitkoval hlavou Monnet-Paquet.

Svěřenci Urse Fischera vsítili důležitý kontaktní gól těsně před obrátkou. Zuffi poslal míč z pravé strany na bližší tyčku, tam Embolo míč hrudí sklepl pro Waltera Samuela, jenž střelou z voleje propálil gólmana Ruffiera. I třetí zásah tohoto utkání tak padl po standardní situaci. Srovnáno následně bylo v 56. minutě.

A byl to hodně problematický a dost diskutovaný moment. Pogba byl totiž trefen v šestnáctce do ruky z bezprostřední blízkosti a rozhodčí Sidiropoulos po konzultaci s asistenty nakonec potvrdil své předchozí rozhodnutí - pokutový kop. K němu se postavil Janko, jenž do protipohybu Ruffiera pohodlně zacílil.

Basilej se dokonce pár chvil na to mohla ujmout vedení, nicméně Steffen svůj únik zakončil jen střelou do Ruffiera. V 77. minutě si vzali poslední slovo Les Verts. Hostující obrana trošku zaspala, když si Bahebeck zpracovával míč, řítil se sám na Vaculíka, jehož překonal přesným přízemním pokusem ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (205)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

Bohužel 2:1 je do odvety dobrý výsledek, ale prohra potěší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepozeral som Tottenham ale super vysledok. Nečakal som.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že Poche EL vypustí, ale nasadil docela silnou sestavu, tak snad to v odvetě potvrdí a v neděli to pošetříme náhradníkama, ikdyž naše stoperská dvojka bude muset hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ved urobil 7 zmien oproti City. Celkom dost pretocil zostavou. Eriksen a 2 stoperi hrali zo zakladu od zaciatku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to udělal, ale i tak byla ta sestava silná nebo nemyslíš? Mě jde jen o to, že o víkendu bude muset hrát Wimmer, Toby jedině, že by teda místo jednoho nastoupil Dier, ale to je spíš krajní varianta. snad se dá Jan brzo do pořádku. Jestli by se zranil další stoper, tak by to byl docela problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Neapol začalo ťažké obdobie, ďalší zápas AC Miláno. Tí sú oddýchnutí a určite budú chcieť bodovať. Žeby prichádza menšia kríza ? Higuain sa už 120 minút nedostal k strele na bránu a Manolo to je bída pánečku.

Reagovat
habinity

Lvgggg lvggggg ouuuuuutttttttt nacoooo cakas edo ty skaredak? ..by som ta vyhodil aj stym prasatom ..naschval nicite united? Prosim ferguson sprav tam poriadok, vsetko co si budoval toto duo znici..duo roka lvg a edo

Reagovat
spider_8

"Van Gaal mění priority: Do Ligy mistrů se chce probojovat přes Evropskou ligu."

Reagovat
Gareth Bale 11

Výsledek fajn, ale nedalo se na to, díky rozhodčímu, čumět, co všechno hráčům Fiore odpískal, to bylo hrozný.

Reagovat
FUnk

Reagovat
olis

takto dosrat ten zapas velmi zly vykon aj ked to bolo vyrovnane a mali sme mat penaltu, nula bodov takmer od kazdeho hraca, nikto nesiel na 100%, terat nas mozno cakaju tri zlomove zapasy za necely tyzden, Milano bude oddychnute a nabudene, potom EL kde bude urcite tazke rozhodovanie aku zostavu dat, ci dat najsilnejsiu a ist do toho naplno alebo podobnu ako dnes a dufat ze to bude stacit, no a potom fialky co bude urcite velmi tazky super, obavam sa ze psychicke rozpolozenie hracov teraz musi byt zle, ak sa dobre pametam dva krat po sebe sme tuto sezonu este neprehrali, kludne si viem predstavit ze vsetky tri zapasy posereme aspon sa teraz ukaze ako na tom naozaj sme

Forza Napoli!

Reagovat
king23

Doma to musíte uhrát, Neapol v má v pohárech největší šanci, jak vypadne, tak to s koeficientem vidím bledě.

Reagovat
alcantara

Treba to nechat ponorkam a sustredit sa na ligu LM bude asi aj bez toho, titul vyzera blizsie ako kedykolvek v predchadzajucich 30 rokoch. Dal by som all in.

Reagovat
Jordi Alba

Denisův přímák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na dnešný Man Utd stačí jediné. A to bojovnosť, presing a premienanie šancí. Keby podá taký výkon hoc aj Trenčín ťak vyhrá. Bohužiaľ to mužstvo ktoré ma byť diabolské už dávno opadlo a bojím sa že pôjde ešte nižšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

prave na trencin som myslel, ze by porazil dnesny man utd

Reagovat
BBystr

tak stred pola im fakticky neexistuje ... ten carrick by sa mal zbalit a letiet do ciny herrera slabota ved ten sisto si tam robil co chcel a o obrane to je skoda aj hovorit ... ti hraci co tam su by nemali hrat ani v prvej lige nie to este v united

Reagovat
smazaný uživatel

Týmy Premier League zatím LM + EL, dvě prohry a remíza... hm..

Reagovat
GEGE

Nakonec Viola i Neapol poletí už po prvním kole...

Reagovat
smazaný uživatel

A zas a zas sa UKAZUJE, v ktorej lige hraju najlepsie muzstva a ktora liga je kvalitativnejsie lepsia ...nakopavana v Anglicku vs technický futbal v Spanielsku..myslim, ze vitaz je ijasný...ako este niekto moze pochybovat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund?

Reagovat
smazaný uživatel

To som nepisal ja.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona by v Anglicku nemala konkurenciu, Real Atletico Madrid by boli tesne za nou ale este pred City ci Arsenal, ktore by bojovali so Sevillou Villarealom ...alebo ked si porovnam techniku timov na vypadnutie v anglicku a v spanielsku .to je ako noc a den...

Reagovat
smazaný uživatel

tieto skreslené predstavy o spodku tabuľky v Primere ma neprestávajú udivovať

Reagovat
smazaný uživatel

Mně teď z porovnání bojovné nakopávané v Anglii a technického, ale pomalého fotbalu plného simulací ve Španělsku vychází jako vítěz technická a v tempu hraná Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bundesliga hype... oni pôjdu dolu ako v 45

Reagovat
skat

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
king23

Myslím, že o nejkvalitnější lize, která se hraje ve španělsku není absolutně pochyb. Vím, že tady někteří fans PL tvrdí opak, ale jsem přesvědčen, že oni moc dobře chápou, že je to jinak, než by si přáli. Španělsko je prostě jinde. Spíš se teď může rozvířit debata Německo x Anglie, tak je to vyrovnanější, i když si myslím, že Německo má poslední roky díky Bayernu navrch. Letos se krásně ukazuje, že Anglie je na tom velmi podobně s Itálií, které bude stačit jen držet krok a díky loňské povedené sezoně bude mít brzo 4 zástupce v LM.

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi, par tymu vam ligu nedela.. Anglie je jednoznacne nejkoukatelnejsi a nejzajimavejsi..

Reagovat
kubys

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Zizou

Souhlasím. Jen jde o to, jak se na to díváš. Taky se mi líbí PL vyrovnanost, nasazení, bojovnost až do 95. minuty. Jenže tohle je na úkor té fotbalové stránky a ta mě přeci jen při sledování zajímá o dost více. Přirovnal bych to k tomu, jako když ženské říkají, že se jim víc líbí hokej než fotbal. Že je fotbal moc pomalý a nudný, než oni přeběhnou to hřiště a podobné srač.. Ale proč to ony říkají? No protože tomu nerozumí a zajímá je úplně něco jiného, než je ta samotná sportovní kvalita výkonů. No a to je to samé jako rozpor mezi PL a PD. Anglická liga se prostě líbí vesměs lidem, kteří se na fotbal dívají jednoduše. Nezajímá je až tak ta fotbalová kvalita, ale spíše to vše kolem toho. Nedívím se tomu, protože to spousta mých kamarádů, fotbalových nadšenců, ale zároveň amatérů to takhle opravdu vnímá. Oni prostě nevídí, když někdo udělá s míčem něco extrémně složitého, jako se to celkem běžně děje v PD. Tam je momentálně fotbalový Olymp a není divu, že nejlepší hráči jsou právě tam. PL je na tom teď, co se fotbalovosti týče, hodně špatně, ale myslím, že trochu revoluci by tomu mohl udělat příchod Guardioly do City. Chce to prostě změnu a to dost zásadní, jinak se anglické týmy v evropském měřítku dlouhodobě nebudou vůbec prosazovat.

Reagovat
aramaki

Reagovat
aramaki

"Barcelona president Josep Maria Bartomeu says that the Premier League is the best league in the world" - amatér

Reagovat
Zizou

Ano. Byznysmen a obchodnik. Nerikam, ze nevi, kolik je vlastne hracu na hristi, ale pro nej jsou nejdulezitejsi penize. V Anglii by se mu urcite moc libilo.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zizou

No to jsou teda protiargumenty. Od vsech tri. Ale chvalim aspon vasi vernost, kdyz uz ty vysledky nejsou a asi ani jeste dlouho nebudou. No ikdyz Klopp by s Live mohl neco snad udelat.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

pane expert, prosil bych detailní rozbor, snad i zaplatím

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci zo Sevilly ani dresy neprepotili...

Reagovat
-Carles-

Denis

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde abyste po tomhle zápase s Garym neprodloužili, toho musíte podepsat nebo vám za chvíli uteče.

Reagovat
Mass

do Manchesteru?

Reagovat
netopier

Ak by hrali tak ako proti Rapidu stále, tak nech ostane... V EL ide o vela, je to vlastne pre nás jediná šanca ako sa dostať do LM na ďalšiu sezónu

Reagovat
alcantara

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
off-olda

O dva smajlíky více, než by bylo zdrávo.

Reagovat
Mass

Reagovat
db18

6x góly, 1x výhra, 1x s Nevillem na lavičce?

Reagovat
Mass

ne, uz je druha, ted o vikendu porazili Espanyol

Reagovat
db18

tak teda 1x výhra a 1x dokonce druhá v řadě

Reagovat
Counter

Myslím, že předtím vyhráli i v ligovém poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

2x

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spíš 1x góly, 1x výhra a 6x s Nevillem na lavičce

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mass

to je ta nase Valencie

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Hm, buďto Nevilla pochopili a nebo ho konečně přestali poslouchat.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz má v piči

Reagovat
Pipo123

Dobrá remíza

Reagovat
lucius6

Nečekané, ale velmi pozitivní. Tohle urvat by bylo super, opravdu bych to nečekal, ale teď se to jeví docela reálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz zase supergól, letos je to kvantita a kvalita v jednom

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Měl míč tak do něj kopnul, z toho zase nedělejte vědu

Reagovat
Mass

twl Suarez da souraka z polopenalty a resi se to tejden, tak Aduriz ma taky pravo na svy misto na slunci

Reagovat
smazaný uživatel

nic extra

Reagovat
Free_player

hmm

Reagovat
db18

Reagovat
fenixLFC

zahral sa na suareza

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší španělský útočník. Uvidíme, jestli to odpovědná osoba pochopí.

Reagovat
Kokesh

Je porad Costa. Jen ho umet vyuzit v repre...

Reagovat
Mass

Costa neni ani spanel, navic je prase a svine

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fotbalově je pořád pan hráč.

Reagovat
Mass

Stejne je tam aspon 5 lepsich spanelskych utocniku

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz je do nátlakového fotbalu daleko vhodnější než Costa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

supergól nejen od Adurize, ale jak to šlo na férovku od brány přes jedinej dotyk na gólovku žádný sraní

Reagovat
Mass

jak ve volejbale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Španělsko zase neskutečně 2 týmy jasnej postup, další hodně velká šance a Villareal taky slušná práce

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveriteľné proste

Reagovat
One-Real

Sevilla, Villarreal, Athletic, Vale PD jede .

Reagovat
smazaný uživatel

Gary už je naučil hrát fotbal?

Reagovat
Ángel di María 22

Spíš jim konečně přestal zakazovat ten fotbal hrát.

Reagovat
One-Real

Já sledoval Spartičku. On ten hráčský materiál ve Vale není ani náhodou tak špatný, jak jsem tu někde dokonce četl. Zřejmě už dosáhli dna a teď začnou šlapat. A když ne, tak už se na křeslo v létě třese Rafa.

Reagovat
smazaný uživatel

poväčšinou sú to mladí aroganti, ktorým by sa patrilo zraziť hrebienok a naučiť ich makať

Reagovat
One-Real

Tohle je křeslo pro brýlatého génia.

Reagovat
Mass

bohuzel mas pravdu

Reagovat
Counter

To by bylo super, konečně bych měl ve Španělsku komu fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
DelPiero137

Jak ja neznasam ten Galatasaray, banda luckerov, vzdy ked ich vidim hraju hovno a vytazia z toho maximum. Cely zapas hraju zatiahnuty, bez snahy nieco vymysliet.

Z tohoto malo Lazio vytazit viac, snad v odvete to bude jasna zalezitost.

Dokedy este budeme musiet sledovat otrepany Liverpool na STV? A to Skrtel nebol ani na supiske!!! Aj tak hraju su vzdy nudny ani goly poriadne nepadaju v ich zapasoch.

Reagovat
Pipo123

Doma ich musíme zničiť, kombinačne sme na tom boli podstatne lepšie, len to chcelo niektoré akcie lepšie zakončiť. V odvete treba na nich vybehnúť a čím skôr rozhodnúť zápas

Reagovat
DelPiero137

paci sa mi ze ste sa na EL nevykaslali a dali do toho vsetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmier sa konečne s tým že Liverpool je pojem a všade vzbudzuje záujem.

Reagovat
smazaný uživatel

pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

bože ty si vemeno

Reagovat
smazaný uživatel

Len sa smejte priatelia, ale je to tak ako som napísal. Je jedno, v akej kríze sa nachádza, stále priláka k TV kopu ľudí.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Counter

Jako souhlas, ale pořád je pravděpodobnější, že to přiláká diváky k obrazovce víc než jiné kluby. I když pak po chvíli zase znechuceně přepnou kanál

Reagovat
Mass

Reagovat
DelPiero137

Sak to ze prd hraju, vacsinou ich super prehrava. Chcel som si pozriet Marseille-Bilbao, predsa neokukane muzstva, ine herne styly.

Reagovat
Malresi

A to je nejaký problém nájsť si kvalitný stream ?

Reagovat
DelPiero137

Ani ale pozerat 2 streamy sucasne sa mi nechce. Pozeral som Lazio.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

5-0-0 . FCB a Atletico . To bude rekord

Reagovat
smazaný uživatel

skore 13:0

Reagovat
andrew96

Gary se konečně naučil španělsky.

Reagovat
off-olda

Schválně, kdy si uvědomí, že de Gea nechytá.

Reagovat
off-olda

Sakra, celkem rychle.

Reagovat
Counter

Španělsko válec

Reagovat
Kokesh

Cekal nekdo neco jinyho? To jen Anglie si muze dovolit vypoustet EL, posledni roky i LM, o Euru radsi nemluve.

Reagovat
stas87

Suchy

Reagovat
king23

Martini?

Reagovat
stas87

No,v tom suboji vyzeral,ako keby si pred zapasom nieco dal.Hrozna chyba,Bahebeck si s nim pohral.

Reagovat
db18

...takže klasika

Reagovat
Ángel di María 22

Atlético na PSV uplně v klídku, jediná Barcelona to může posrat

PD

Reagovat
Counter

Proti ultratragickému směšnému Arsenalu? Jak by se to jenom mohlo stát?

Reagovat
smazaný uživatel

To vám někdo říká nebo co tim chceš říct?

Reagovat
Counter

No samozřejmě :-)

Reagovat
Ángel di María 22

Však vy dokážete hrát dobře, o tom jsem se nikdy nepřel. Jen jste vtipný, ale to nic nemění na nějaký kvalitě, kterou máte

Reagovat
FUnk

Reagovat
celeb

tak Londynsky megaluck uz v LM uradoval, stat sa to moze znovu (snad nie).

Reagovat
Miguel19

Mina

Reagovat
Ángel di María 22

2+3 Eazyy

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ho vyslovujou "Santi Miňa"? Jinak Rapid hroznej no...pěknej dárek pro Nevilla

Reagovat
smazaný uživatel

BVB nedalo v letošní sezoně gól na hřišti Bayernu? A ten Aubovo gól se nepočítá proč?

Reagovat
stas87

Dost presvedciva vyhra to bola?Porto trapnucke?

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně ano. Nepředvedli nic, akorát faulovali jako hovada. Nastoupil Nuri od začátku a hrál pěkně, to samý Leitner co ho pak střídal. Shinji nic moc, ale při góle to udělal perfektně. Každopádně herní převaha obrovská, kromě jedné šance neměli nic

Reagovat
stas87

Dobre,vsetky timy maju sancu do odvety.Schalke malo vyhrat na Ukrajine,skoda ze nedali aspon jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Von i ten Augsburg měl šance a moh vyhrát. Schalke věřím, že to ukope, Leverkusen taky, ten Augsburg, tam je to otevřené, a BVB tam snad není o čem

Reagovat
fenixLFC

ja by som sa necudoval keby Augsburg postupi

Reagovat
smazaný uživatel

ani ja, skôr mi to vychádza, že vonku dajú gól a bude stačiť remízka

Reagovat
fenixLFC

neverim ze by sme dali dva goly a s tou nasou obranou ziaden neinkasovat bude dalsi zazrak

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke veliká škoda, že neskorovali.. Belhanda tam měl několik skvělých příležitostí + měli malou domů z pětky, kdy všichni hráči stáli s brankářem na brankové čáře a Geis to kopl doprostřed na brankáře a ještě přímo do střední výšky

Reagovat
monty25

Belhanda v obou poločasech tutovka.

Reagovat
pepinho2

Ajéje, v TV řekli u Spurs, že kohouti kokrhají, to je na žalobu

Reagovat
Counter

Reagovat
db18

Hitz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Anglicani vypousteji vsechny souteze, aby jim to pak doma vzal Leicester.

Reagovat
Kenneth

Kazdopadne ten Liverpool byl ubohej, ani se nedivim ze tam Klopp 90 minut pobihal s nasranym ksichtem. To muselo bejt po zapase peklo v satne.

Reagovat
db18

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Týmy z Anglie potvrdily, že Premier League je daleko nejkvalitnější liga a Evropská liga ani Liga mistrů pro ně není měřítko Ubohé výkony, Liverpool a United

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono by se stacilo koukat, jak na tom jsou tyhle tymy v PL, kde se jim kazdej smeje, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

spousta lidí říká, že týmy ze středu tabulky v PL jsou lepší než týmy ze středu PD. Ale na druhou stranu... Možná nelze generalizovat kvalitu celé ligy. Předsi, kvalitní tým (ve smyslu konkurence schopnosti v evropě) může být i ze "slabé" ligy. Kvalita soupeřů v lize nemusí být směrodatným faktorem. Je zde spousta jiných faktorů, jako třeba finance, práce s mládeží, osobnosti v týmu, zkušenosti, schopnosti trenérů a manažera, forma hráčů, sebavědomí, psychciké a fyzické vlastnosti hráčů a pod. Je toho hrozně moc. Teď si budu možná protiřečit ale peníze fotbalu jen škodí. K čemu mít kádr skvělých hráčů, kteří nemají motivaci bojovat za svůj klub, neznají skutečné hodnoty. Kolik hráčů začne podávat dobré výkony teprv před vypršením stávajícího kontraktu, kolik hráčů chce přestoupit do bohatších klubů za vizí zisku trofejí (resp. zvýšení platu tak o 200 %). Právě v Anglii by měl být pro velké kluby příkladem Leicester, který ukázal co je ve fotbale skutečně důležité. Bavit se hrou, pochopitelně se zodpovědností, bojovnost a zanícení... no nic.. tohle by bylo asi na dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pro mě je největší argument toho neúspěchu v PL šílená náročnost programů těch týmů, to je něco šílenýho. Pak se neni čemu divit, že třeba fyzicky nemusí zvládat nebo, že už nemusí mít ani takovou motivaci, když jsou v jednom kole každej druhej, třetí den..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozpis je šílený, ale i samotné tempo a hlavně intenzita zápasů v Anglii je někde úplně jinde. To tvrdí v podstatě většina hráčů, a to je i důvodem, proč třeba Otamendi má problémy s adaptací na anglický styl fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten program bol iný keď mala PL 3 tímy v semifinále LM? PL išla proste dole, ako kvalitou, tak atraktivitou. Pritom príjmy klubov a ligy rastú. PL je už len jeden veľký biznis, kluby majú najväčšie príjmy v histórií a to im asi stačí. Koncepcia žiadna, bezhlavé nakupovanie...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Cobra

Kvalitou ano, atraktivitou ne.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Atraktivita stúpa každou sezónou.

Reagovat
j_mrazik

Mám takový pocit, že v tý EL padají mnohem hezčí góly než v LM. Ty střely z dálky mají něco do sebe.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League je este slabsia, nez som si vobec myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Na sezonu 17/18 momentálně Anglie přišla o jedno místo v LM na úkor Italů, těm stačí nějak rozumně sbírat body do konce této sezony.

Snad aspoň v EL zabere Spurs, Live a dokonce i United. Arsenal to má nejspíš spočítané, City to klidně může letos posrat i s Kyjevem a Chelsea to má ještě otevřené. Na druhou stranu je AS venku a Juve to bude mít hodně těžké.

Reagovat
celeb

ako momentalne su prijmy pre EN koeficient absolutne tragicke, ale este neboli odvety. MU/Pool/Spurs mozu kludne postupit, vylucit sa neda ani Chelsea, City by postupit mali a Arsenal snad nie.

Navyse u timov zo SerieA je snad este horsie. AS Rim moc velku sancu nema, Juve to bude mat tazke (zapas titanov), Fialky/Spurs a Neapol/Ponorka maju miernu nevyhodu do 2. zapasu. Aby nakoniec nepreslo len Lacio dalej.

Ako PL zatial poriadne straca, ale SA detto.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea nemá jak vyzrát na PSG, ti nepostoupí určitě, jediná jejich šance byla udržet 1:1 a doma hrát beton a spoléhat na záblesky v podobě rohů a standartek...což byla taktika rok zpět a stejně selhala i proti 10 lidem...v odvetě si je PSG dá úplně lehce...j

Reagovat
Kily

Chelsea v prvním zápase ukázala, že má co nabídnout, navíc na ty dle tebe záblesky v podobě rohů a standardek může spoléhat i tak, když Chelsea k postupu stačí 1:0 s tím, že se do sestavy vrátí pár hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

No nebyl bych si tak jistý, Chelsea tyto velké zápasy umí. PSG prostě chybí konkurence v lize, to je trochu limituje.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to ještě vyrovnané, snad se na to nikdo z EL nevykašle, všichni to mají víc než hratelné. Juve moc nevěřím, ale klidně může překvapit.

Já City vůbec nevěřím, ale když budou mít komplet kádr, tak to snad dají, jejich výsledky stojí a padají od toho jestli nastoupí Kompany.

Reagovat
smazaný uživatel

to Lazio taky nemá nic jistýho

Reagovat
Uwe háže buly

Juve to bude mít těžký, ale na druhou stranu Bayern nemá jedinýho 100% zdravýho stopera.. tím se šance dost vyrovnávaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní dominance...jak na poli fotbalovém či basketbalovém...tohle se mi líbí, na Španěle nemá nikdo...a může klidně kupovat šašky jako Martial nebo De Bruyne či Sterling...ten život tam musí být brutální, prostě dej každému volnost a o výsledek se nestarej...

SPAIN

Reagovat
QooBo

Marca mám rád ... ale Santi na titulku !

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna vlaštovka jaro nedělá. Jestli to Garymu koupilo dalších 10 mizerných zápasů, tak se máme ještě na co těšit. Bylo vidět, že kvalita tam je, ale výkony mladíků (a nejen jich žel) prostě nejsou konzistentní, za stavu 3:0 jsou z borců králové, pokud je to 0:1, tak se rozklepou, protože neunesou tlak.

Reagovat
Pyroman

Suchý s Walterem Samuelem jsou fakt stoperská dvojice k pohledání, co tam včera předvedli před rozhodujícím gólem ASSE, to bylo neuvěřitelný. .

Reagovat
PP

Tak nějak si přeju, aby postoupilo z těchto zápasů co nejvíc týmů z PD a z PL a v dalším kole se co nejvíc nalosovaly na sebe..

Reagovat
LokoLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele