základní skupiny - skupina J
17.09.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - AS Monaco 1:1

Dlouho to vypadalo, že Anderlecht ve svém debutovém utkání Evropské ligy ambiciózní Monaco těsně porazí, nakonec však hosté přece jen udeřili. Střídající Lacina Traoré vynuloval krátce před koncem povedený volej Guillaumeho Gilleta z 11. minuty a stanovil konečné skóre na 1:1. Největším pozitivem pro knížecí klub byl bezesporu výkon nováčka Fabia Coentraa..

Po taktické stránce si domácí stratég Besnik Hasi v prvním poločase udělal ze zkušenějšího Leonarda Jardima vyloženě dobrý den. Jeho 4-1-4-1 skvěle eliminovalo silné stránky monackých mladíků, a když chvíli po začátku utkání šli Belgičané do vedení, nebylo to vlastně až tak překvapující. Guillaume Gillet, který měl na pozici středního záložníka dnes spoustu příležitostí podnikat útočné výpady, využil chyby hostujícího levého beka Éldersona a jeho rána z první po pasu Dennisa Praeta zaplula do sítě Danijela Subašiće.

Bruselští mohli svůj náskok dokonce ještě navýšit, Stefano Okaka však na chytrý pas Ivana Obradoviće těsně nedosáhl. V tu chvíli už hosté tušili, že aby se dokázali vyrovnat evidentně lépe připravenému soupeři, potřebují nějaký velký individuální výkon. Naštěstí pro Jardima však v monackém dresu nastoupil i Coentrao (i když netradičně na levém křídle). Portugalský reprezentant na sebe výrazně upozornil už před poločasem, kdy fantastickým centrem našel Ivana Cavaleira; ten však těsně netrefil.

Do druhé půle Jardim udělal důležitou změnu a vyslal na hřiště klasickou devítku, Lacinu Traorého. Chaotická ofenziva AS tím dostala pevnější řád a diváci se brzy dočkali dlouhých období hostující dominance. Ne snad že by Anderlecht pohrdl šancí útočit z brejků - Matías Suárez takto po Wallaceho chybě pálil těsně mimo, další pokus Obradoviće zase musel odklízet bránící Almamy Touré.

Traorého mohutná postava byla na hřišti hodně znát. Další žolík Stephan El Shaarawy mohl z jeho práce vytěžit vyrovnávací trefu, leč neuspěl; nakonec tak zůstal rozhodující krok právě na ztepilém forvardovi. Bernardo Silva naservíroval míč na El Shaarawyho, který parádně vystřelil; balon se následně dostal k Traorému, jenž hlavou z dorážky nezaváhal. Domácí sice mohli ještě v samém závěru rozhodnout stoprocentní šancí Imoha Ezekiela, štěstí ale tentokrát stálo na monacké straně.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com, ligue1.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostů + Carrillo dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pyroman

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedro-pedro

2:0

Reagovat
Pasha

Bernardo Silva skóruje, ostatné, čo by možno mohlo byť podstatné, nie je podstatné, pretože je to celkom nepodstatné. A Kniežatá vyhrajú

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejzajímavějšich duelů dne nepozná vítěze 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální tým pro monako ,žádní betonářy,monako si počká ze zadu do rychlejch přechodů tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
teenz

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele