základní skupiny - skupina A
01.10.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Molde FK - AFC Ajax 1:1

Skromné Molde i nadále válí. Po šokující úvodní výhře na Fenerbahce dnes norský tým dokázal vytěžit bod z utkání s Ajaxem, za který může být v celkovém součtu nakonec docela rád. Obě branky padly hned v úvodních dvaceti minutách..

Pro Nory znamená konečná remíza 1:1 udržení průběžné vedoucí pozice v tabulce, a to dokonce s ojediněle gentlemanskou statistikou - dnes se domácí dopustili za celých 90 minut pouze dvou (!!) faulů. V jejich záložní řadě ve výchozím rozestavení 4-5-1 nechyběl ani čtyřicetiletý veterán Daniel Hestad, nejstarší hráč tohoto ročníku Evropské ligy; byl to však jeho jmenovec Eirik, kdo po pouhých osmi minutách hry otevřel skóre. Etzaz Hussain jej našel parádním pasem přímo na malém vápně, takže tady opravdu nebylo potřeba mnoho.

Ajax se podle očekávání soupeře nezalekl a krátce po obdržené brance začal být aktivní směrem dopředu; v 15. minutě sice ještě Bazoer opřel svoji dělovku ze střední vzdálenosti do tyče, o čtyři minuty později však už dánský mladíček Viktor Fischer slavil, když rovněž zpoza vápna uklidil balon k zadní tyči. Svou roli sehrála i nešťastná teč čtyřicátníka Hestada, po níž domácí gólman Horvath neměl nárok situaci zvládnout. Tři minuty nato pak sám Fischer mohl dokonce otočit skóre na 2:1, tentokrát ale v jasné gólovce selhal.

První dějství uzavřela solidní příležitost amsterdamského El Ghaziho a i po změně stran se jako první připomněli hráči Ajaxu, konkrétně opět aktivní Fischer, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti zlikvidoval skvělý Horvath. Ajax neměl nějak drtivou herní převahu, pravidelně však ukazoval, že se do šancí dostávat umí. Horvath se tak musel mít na pozoru i před další jedovatou hlavou Milika.

Samotný závěr zápasu nicméně překvapivě ovládlo domácí Molde, které si někdy kolem 65. minuty nejspíš řeklo, že v tuto chvíli už pokouší štěstí, a začalo s frontální ofenzivou. Výsledkem bylo hned několik úkolů pro doposud nezaměstnaného Cillessena; hostující gólman nejprve s úlevou sledoval, jak nebezpečný Moströmův volej letí těsně mimo jeho tyče, poté měl zase dost štěstí při Toiviově ráně, která se odrazila od tyče přímo do něj a opravdu jen pár centimetrů jí chybělo k tomu, aby pokračovala v cestě do sítě. Finální šanci domácích, Singhovu střelu z 83. minuty, však už Cillessen zlikvidoval zcela spolehlivě a uhájil tak pro remízový stav.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
jáá

musíme to nějak urvat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 ... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Když Ajax prohraje, tak to bude před derby fajn.

Reagovat
AjaxFans

Molde nebude vůbec špatné, ale musíme nabrat psychickou pohodu před derby.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
AjaxFans

Bože, Milik by potřeboval na pár zapasu posadit,aby měl čas popřemýšlet, jak se hraje.Dlouhodobě absolutní nic

Reagovat
Stiksxx

Ideální stav. Ale vsadím se, že v neděli se zrovna prosadí.

Reagovat
Hiko

Molde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele