osmifinále - odvety
17.03.2016 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Coutinho položil United do kolen a Liverpool je ve čtvrtfinále

Ani slibný vstup do utkání Manchesteru United nakonec nestačil k tomu, aby proti Liverpoolu zvrátil prohru 2:0 z prvního osmifinálového utkání Evropské ligy. Hosté totiž na Martialovu proměněnou penaltu zareagovali ještě do přestávky skvostným individuálním gólem Coutinha a tento nerozhodný stav nakonec bez větších potíží udrželi až do konce. United tak v letos v Evropských pohárech končí, celkovým vítězem anglického derby je s přehledem rival z Liverpoolu.

Zatímco příznivci Rudých ďáblů opouštěli předčasně tribuny Old Trafford, jejich protějšci v sektoru hostí mohli vesele křepčit. Liverpool totiž s blížícím se koncem utkání nepouštěl svého soka ani k možnému zdramatizování boje o postup do čtvrtfinále, a tak se z tribun ozývaly hlasité popěvky s tématem ostré kritiky legendy United Paula Scholese na adresu klubu svého srdce.

Za časů Alexe Fergusona by možná domácí fanoušci čekali i po zdánlivě beznadějném poločasovém výsledku 1:1, že se jejich miláčci po změně stran alespoň pokusí dokázat nemožné, ovšem v současnosti tomu nic nenasvědčovalo a také ani nepřišlo. Jestli lze United za něco ocenit oproti obzvláště špatnému výkonu z prvního vzájemného utkání, tak za snahu a zaujetí hodné velkého derby. První půle byla z jejich strany prosycená napadáním, tvrdými zákroky a vysokým tempem.

Za sympatický vstup do zápasu byli domácí po zásluze odměněni. První nebezpečnou ránu Lingarda ještě Simon Mignolet zvádl vyrazit, ovšem po Clyneově faulu ve vlastní šestnáctce nařídil rozhodčí pokutový kop, který Anthony Martial s přehledem proměnil. Náskok Liverpoolu tak byl pokrácen na polovinu a United svitla naděje, avšak měla doslova jepičí život. David de Gea musel předvést první výtečný zákrok ještě za bezbrankového stavu při šanci Coutinha a krátce po Martialově trefě jen přihlížel, jak přímý kop Daniela Sturridge končí na břevně jeho branky.

Vyrovnání ale i tak přišlo hned záhy, a to zásluhou brazilského šikuly Coutinha, jenž si na levé straně pohrál s Guillermem Varelou a navzdory ostrému úhlu zvládl propálit i de Geu na přední tyči. Po změně stran sice domácí svého soupeře znovu zatlačili k vlastní šestnáctce, ovšem Mignoleta přesto pořádně ani neprověřili. Za potyčky menšího počtu fanoušků tak utkání skončilo remízou 1:1, která do čtvrtfinále posílá Liverpool, a lze říci, že jde o postup zcela zasloužený.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (457)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele