předkola - 3. předkolo - odvety
06.08.2015 19:45 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Jablonec veze z Kodaně výhru spojenou s postupem

Po hrůzné středě přichází pro české kluby v evropských pohárech skvělý čtvrtek. Oba severočeské kluby pokračují v Evropské lize dál. Trochu nečekaný postup do další fáze slaví i Jablonec, který zvítězil v Kodani 3:2 a po domácí prohře 0:1 jde dál. Vítězství zajistil Wágner a poté dvěma krásnými góly Greguš s Pospíšilem.

V černém hrající Jablonec nastoupil ve zcela stejném složení jako při úvodním duelu a po opatrném úvodu se brzy ujal vedení. Martin Pospíšil vrátil do šestnáctky odražený míč, po souboji Masopusta s jedním z obránců se v obrovské šanci ocitl Tomáš Wágner a typicky hlavou otevřel skóre zápasu. Po vstřeleném gólu se svěřenci Jaroslava Šilhavého zatáhli, hráli poněkud pasivně, nicméně Kodaň do žádné šance nepustili.

Naopak mohli ještě jednou skórovat, kdyby jim po centru z levé strany po sérii odrazů v malém vápně více přálo štěstí. Po změně stran domácí vůbec poprvé zaměstnali brankáře Hrubého, když ze střední vzdálenosti napřáhl kapitán Thomas Delaney a jablonecký gólman musel balón vyrážet. Za chvíli Vlastimila Hrubého vystrašil Santander, jehož centr se snesl až na břevno.

Severočeši přežili krátký nápor Kodaně, aby pak v 53. minutě udeřili. K přímému kopu z nějakých osmnácti metrů se postavil Ján Greguš a slovenský středopolař úchvatnou ranou do levého horního rohu překonal Stephana Andersena. Střela sice šla na stranu, kde stál zkušený dánský gólman, avšak i díky dobře rozšířené zdi na míč nedosáhl.

Deset minut nato pak hlavní rozhodčí Leontios Trattou vyloučil Benjamina Verbiće, neboť jediný střelec z prvního utkání neunesl fakt, že na něj nebyl odpískán faul, a patrně něco nemístného prohodil směrem ke kyperskému sudímu, jenž bez váhání tasil červenou kartu. Kdo by však čekal, že po tomto incidentu bude Jablonec aktivnějším týmem, musel se divit.

Dánského vicemistra vyloučení slovinského záložníka nabudilo a osmnáct minut před koncem snížil. Po ztrátě míče ve středu pole našel Amartey dlouhým pasem Nicolaie Jorgensen, jenž si překvapivě snadno poradil s naivně bránícím Pernicou i Masopustem a mezi nohama Hrubého vykřesal pro Kodaň jiskřičku naděje.

Následně ale vrátil Jablonci dvoubrankový náskok výborně hrající Martin Pospíšil, když vlétl do otevřené obrany a svou slabší levou nohou zpoza vápna vymetl opačný roh brány než před tím Greguš. Ovšem ani tato nádherná trefa klidný závěr zápasu nezajistila.

V 88. minutě ještě po Kuskově centru skóroval hlavou zcela nehlídaný Santander. Třetí tým loňské sezóny Synot ligy naštěstí s vypětím všech sil dokázal přežít bez úhony dlouhé pětiminutové nastavení a může vyhlížet soupeře ve 4. předkole.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (919)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele