základní skupiny - skupina A
26.11.2015 21:05 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Celtic doma podlehl Ajaxu, v závěru jej sestřelil Černý

Letošní pouť Celticu evropskými poháry je u konce. Skotský mistr totiž prohrál na vlastním stadionu Ajaxu Amsterdam v poměru 2:1 a už před posledním kolem skupinové fáze Evropské ligy je jasné, že postup do vyřazovacích kol na jaře mu zůstane zapovězen. O vítězný gól utkání se v závěru postaral střídající Václav Černý, jenž beze zbytku využil hrubé chyby domácího Allana.

Vše se přitom zprvu vyvíjelo slibně - hned ve třetí minutě poslal domácí do vedení záložník Callum McGregor. Hned záhy však vyrovnal Arkadiusz Milik a zábavný zápas mohl směle pokračovat. Na další gól si však diváci počkali až do osmaosmdesáté minuty, kdy střídající Václav Černý prchl s přispěním Milika všem a ranou na přední tyč strhnul vítězství na stranu nizozemského klubu. Přesto to s postupovými šancemi Nizozemců vypadá bledě, o jejich snížení se totiž podepsal výsledek z Molde, kde turecké Fenerbahce dokázalo s přehledem zvítězit. Celtic zůstává na dně tabulky a v posledním zápase na horké turecké půdě již bude hrát jen o čest.

Ne že by se na to mohl Celtic plně vymlouvat, ale je namístě podotknout, že mu do ideálního složení záložní řady chybělo velmi mnoho. Postupně totiž ze hry odpadli kapitán Scott Brown, Kris Commons a kvůli karet chybělo také duo Bitton - Johansen. Do základní sestavy se tak výjimečně dostal například Callum McGregor, jenž si prožil rozhodně povedený debut. Byl to totiž právě on, kdo zachytil pas Mackay-Stevena, posunul si míč blíže k brance soupeře a vypálil takovou rychlostí, že se o jeho trefě ani nepochybovalo.

Hosté se však po krutém vystřízlivění začali pomalu probouzet. Hned v jedenácté minutě dokonce srovnal Viktor Fischer, jenže kvůli postavení mimo hru mu nakonec byla branka upřena. Hosté se však do svého soka i tak plně zakousli a brzy mohli slavit kýžené vyrovnání. Na průběžných 1:1 upravil Milik z dorážky Fischerova pokusu, který ještě Craig Gordon dokázal vyrazit, zato na další pokusy již bude plně připraven. Čtyři minut po hodině hry se na hřiště podíval i uzdravivší Charlie Mulgrew, ovšem na průběžný stav ani to žádný vliv nemělo, snad až na tečovanou ránu McGregora, která skončila až na břevně.

V závěru pak střídající Scott Allan lehkovážně zavinil ztrátu, z níž hráči Ajaxu vyběhli jako čertíci z krabičky a rychlým protiútokem s pěti minutami do konce. Na jedno drama však přeci jen ještě došlo - Younesova rána skončila jen na tyči, zatímco Černý z protiútoku si to naštrádoval až do pokutového území Celticu a chladnokrevně skóroval.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
EverlastD

kedze fandim Ajaxu 0:2

Reagovat
jáá

už by kluci z Amsterdamu mohli předvést nějaký výsledek :(

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza je k nicemu ikdyz to vypada remizove. Tady leda hodit minci...head or tail.....aaaa tail..tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
efellipe

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (popř.2:2), 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
Stiksxx

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pagy

blackett ani na lavičce ? je zraněný ?

Reagovat
20fredy20

krasa Cerny

Reagovat
FC Porto FC

Tý jo Venca fíka

Reagovat
Stiksxx

Hodně dobře Václav! Ajax paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

takovej fík

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, Venca mazáák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele