1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Basilej 3:2

Basilej v sestavě s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým sice dokázala dvěma brankami srovnat stav, jenže nakonec o vítězství St. Étienne rozhodl Jean-Christophe Bahebeck třináct minut před koncem. Hosté každopádně nemusejí výrazněji smutnit, do odvety si přinesli slibný výsledek, byť je jasné, že budou muset za každou cenu vyhrát, aby postoupili.

Švýcarský celek přijížděl pod Alpy ve skvělé formě, v posledních dvou ligových zápasech dokázal nasázet hned sedm branek. Jenže vstup do tohoto duelu mu vůbec nevyšel. Tannane v 9. minutě z pravé strany poslal centr na zadní tyč, kde se nacházel úplně volný Sall, a ten hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce.

ASSE po tomto vstřeleném gólu v následujících minutách v pohodě držel náskok. Vlastně se prezentoval obvyklým komplexním výkonem s minimem chyb, takže hosté se opravdu jen málo prosazovali před branku Ruffiera. Ve 39. minutě navíc inkasovali podruhé, to když rohový kop zahrávaný Cohadem zužitkoval hlavou Monnet-Paquet.

Svěřenci Urse Fischera vsítili důležitý kontaktní gól těsně před obrátkou. Zuffi poslal míč z pravé strany na bližší tyčku, tam Embolo míč hrudí sklepl pro Waltera Samuela, jenž střelou z voleje propálil gólmana Ruffiera. I třetí zásah tohoto utkání tak padl po standardní situaci. Srovnáno následně bylo v 56. minutě.

A byl to hodně problematický a dost diskutovaný moment. Pogba byl totiž trefen v šestnáctce do ruky z bezprostřední blízkosti a rozhodčí Sidiropoulos po konzultaci s asistenty nakonec potvrdil své předchozí rozhodnutí - pokutový kop. K němu se postavil Janko, jenž do protipohybu Ruffiera pohodlně zacílil.

Basilej se dokonce pár chvil na to mohla ujmout vedení, nicméně Steffen svůj únik zakončil jen střelou do Ruffiera. V 77. minutě si vzali poslední slovo Les Verts. Hostující obrana trošku zaspala, když si Bahebeck zpracovával míč, řítil se sám na Vaculíka, jehož překonal přesným přízemním pokusem ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
Pyroman

ASSE má teď asi nejlepší formu v sezóně, takže pro mě jasná 1. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele