základní skupiny - skupina J
26.11.2015 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - RSC Anderlecht 0:2

Monaco si zkomplikovalo cestu za postupem, protože v přímém souboji o druhé místo prohrálo na vlastním stadionu s Anderlechtem. Belgický celek se tak dostal o bod před svého francouzského soupeře.

Monaco chtělo tři body a nasadilo poměrně ofenzivní sestavu. Před Subašićem nastoupili Fabinho, Raggi, R. Carvalho a Coentrao. Trojčlenná záloha měla vytvářet akce pro trojici Silva, Traoré a El Shaarawy. Hosté přijeli i s hvězdami jako Praet, Tielemans, Defour nebo Okaka, který byl jediným vysunutým hrotem.

Jako první málem udeřili domácí, když Mario Pašalić ukradl míč soupeři a vystřelil. Brankář Proto však bystře zareagoval a chytil balon do náruče. Několikrát po sobě se do šance dostal Stefano Okaka, ale zkušený cestoval po italských mužstvech nezakončil ani jednou přesně. Po dvaceti minutách mělo Monaco další skvělou šanci, když si míč navedl na střelu italský talent Stephan El Shaarawy, jenže jeho ránu naprosto skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Proto!

Poté musel hřiště opustit zraněný Jéremy Toulalan, který udělal prostor mladého Adamu Traorému. Dendocker napřáhl z velké dálky, jenže mířil příliš vysoko. Krátce před odchodem do šaten se ale skóre přeci jen měnilo, i když ne tak, jak by si domácí fanoušci přáli. Rohový kop Anderlechtu sice ještě domácí obrana odvrátila, ale míč zpoza vápna napálil odražený balon Guillaume Gillet přesně pod břevno!

Monaco muselo zabrat a dobře to vědělo. Hned na začátku druhé půle brankáře Prota pořádně protáhl krásnou ranou obránce Fabinho, ale Proto si poradil a vytáhl ji mimo tři tyče. O chvíli později měl Proto opět plné ruce i nohy práce, když mladík Stephan El Shaarawy opět dokázal obejít protihráče, nevedl si míč na střelu a krásně ji kroutil pod břevno!

Centr Coentraa z levé strany našel přesně hlavu El Sharaawyho, jenže ten se netrefil. Po hodině hry pálil skvěle Moutinho, který však narazil opět na dnešního hrdinu Anderlechtu. Brankář Proto se natáhl k tyči a míč vyrazil. Dvacet minut před konce se talent Dennis Praet zastřeloval z úhlu a brankář Subašić musel předvést skvělý zákrok, aby jeho ránu vyrazil alespoň před sebe.

Dennise Praeta pak vystřídal mladík Frank Acheampong, který měl pomoci ofenzívě belgického celku. Ta s postupem času upadala a potřebovala nový impuls. Tohle střídání bylo minimálně zlaté, protože právě Acheampong se o pár minut později prosadil. Mladý hráč si naběhl na parádní pas Mbodjiho z hloubi pole a balon krásně poslal k tyči!

Deset minut před koncem utkání se zaskvěl i brankář Proto, který musel likvidovat krásnou střelu Carrilla. Závar ve vápně belgického celku nakonec Carrillo neproměnil, takže Monaco i přes aktivní přístup prohrálo s Anderlechtem. Belgický celek dnes dokázal vyhrát především díky brankáři Protovi.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja len dúfam že 2,5 mínus

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele