1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Red Bull Salzburg 2:1

V souboji dvou týmů, kterým se letos na podzim v Evropské lize mimořádně dařilo, nakonec uspěl Villarreal, když před vlastními fanoušky těsně udolal Salzburg 2:1. O góly se postarali na straně domácích Ikechukwu Uche a Denis Čeryšev, za hosty vyrovnával Jonathan Soriano.

Právě Soriano, elitní španělský forvard, opět potvrdil svoji důležitost pro tým rakouského mistra, když na začátku druhé půle úspěšně proměnil penaltu a vymazal tak vedoucí Ucheho gól ze 32. minuty; o pouhých pět minut později (54') však Villarreal udeřil podruhé a tentokrát definitivně. Čeryševův volej stačil Ponorce k vítězství.

Svěřenci Adiho Hüttera přijeli na Madrigal beze strachu a už ve druhé minutě mohli vést po šanci Marka Djuricina, nicméně domácí se rychle zmátořili, začali kontrolovat hru a stále více se probíjeli dopředu. Dvakrát se v dobré pozici ocitl Trigueros, poprvé však narazil na připraveného gólmana Pétera Gulácsiho, podruhé pálil těsně nad.

Na druhé straně se vytáhl Sergio Asenjo proti hlavičce Ramalha, to však byla poměrně ojedinělá situace; Ponorka měla herně navrch a do kabin šla zaslouženě s vedoucím gólem v kapse. Viettovu ránu sice ještě Gulácsi dokázal vykopnout, s Ucheho dorážkou si ale už neporadil. Sám Vietto následně zkoušel ještě v závěru první půle vedení zdvojnásobit, ale z dobré pozice hlavičkoval mimo.

Po změně stran Salzburg vyrovnal možná až překvapivě rychle - Víctor Ruiz fauloval ve vápně Djuricina, k rozehrání pokutového kopu se postavil neomylný Soriano a nabídnutou šancí nepohrdl. Domácím příznivcům mohlo přijít vyrovnání trochu nespravedlivé, leč nemuseli smutnit dlouho; Čeryšev jen pár minut po Sorianově trefě volejem z okraje vápna vrátil Ponorce vedení.

A to už tentokrát vydrželo až do konce; Gulácsi musel dokonce ještě zasahovat proti Pinovi, aby udržel pro svůj tým naději alespoň na remízu. Jenže v posledních 30 minutách už se vlastně žádné reálné šance ani neobjevily. Oba celky působily dojmem, že jim tento výsledek vyhovuje - domácí se těší z výhry, zatímco herně přeci jen slabší hosté alespoň vstřelili důležitý gól na soupeřově půdě.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Soriano

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele