základní skupiny - skupina A, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Borussia Mönchengladbach 2:2

Villarreal má za sebou výtečnou první půli, po níž vedl nad hosty z Německa nejtěsnějším možným rozdílem. Stadion El Madrigal však nakonec výhru slavit nemůže, protože hosté díky trefám Raffaela a Granita Xhaky srovnali na konečných 2:2.

Žlutá ponorka se musela obejít bez několika důležitých hráčů. Poznamenána zůstala především obranná linie. Na pozicích útočníků dostali přednost Uche a Luciano Vietto. Borussia Mönchengladbach je příjemných překvapením bundesligového podzimu, i když v poslední době zaváhala s Borussií Dortmund a Frankfurtem. Na tři body to nestačilo ani dnes. Hosté z Německa navíc nezvládli první pětačtyřicetiminutovku, v níž jednou inkasovali. Ve druhém dějství se ale zlepšili a pod dohledem polského arbitra Marciniaka dvakrát skórovali.

Už ve druhé minutě se do zakončení hnal Ikechukwu Uche. Zkušený nigerijský útočník ale svou pátou letošní branku nepřidal, protože jeho postup zastavil jeden z obránců Gladbachu. Brankář Yann Sommer se musel činit po rána Maria Gaspara, který vyzkoušel jeho pozornost ze třiceti metrů. Nenudil se ani domácí brankář Sergio Asenjo, jehož rukavice provětral hostující Ibrahim Traoré. Po kratším etapě nepřesných přihrávek na obou stranách se Villarrealu dostalo šance zahrávat rohový kop. Jenže Gabriel Paulista namířil svoji hlavičku příliš vysoko. Pokud Villarreal útočil, tak především ze standardních situací.

Po dvaceti minutách se k další z nich dostal zkušený záložník Bruno Soriano, ten ale namířil svůj pokus těsně vedle pravé tyče. O pět minut později už se ale Soriano mohl radovat společně se svými spoluhráči. Po rychlé akci se míč dostal k mladému Lucianu Viettovi. Ten se dostal velmi šikovně před svého strážce a následně prostřelil brankáře Sommera.

Villarreal byl v této fázi hry aktivnějším týmem a do dalšího zakončení se hnal ruský mladík Čeryšev. Brankář Yann Sommer měl co dělat, aby vyrazil jeho ránu, stejně jako další pokus Manuela Triguerose. Ten se dostal do zakončení ještě o dvě minuty později a jeho rána vypadala velmi nebezpečně. Prolétla těsně kolem pravé šibenice. Druhá půle začala Žlutá ponorka také aktivněji.

Do dobré šance se dostal Mario Gaspar, který ale narazil na výtečného brankáře Sommera. O pět minut později se o slovo přihlásil také Gladbach. Po standardní situaci na hranici vápna se k míči dostal mladý útočník Branimir Hrgota. Svou sedmou branku v patnáctém zápase ale nevstřelil. Mrzet jej to ale nemuselo, protože o pět minut později vyrovnal nádhernou ranou Raffael. Nutno dodat, že velkou vinu na inkasování má brankář Sergio Asenjo, který si míč v podstatě srazil za svá záda.

Domácí reagovali nasazením ofenzivně laděného Jonathana dos Santose, který hru Žluté ponorky výrazně oživil. Po centru z pravé strany si slabší moment vybrala také defenzíva Gladbachu. Obrana hostí nedokázala odkopnout jednoduchý centr a dobíhající Denis Čeryšev jen bez problému poslal míč k tyči - 2:1.

Vedení Villarrealu ovšem vydrželo jen tři minuty. Hosté totiž vybojovali standardní situaci z dvaceti metrů. K míči se postavil Granit Xhaka, který tvrdou ranou namířil projektil od břevna do sítě brankáře Asenja a stanovil tak remízový stav. Během posledních deseti minut se do dobré šance dostal domácí záložník Bruno Soriano, ale pečlivou obranu nepropálil. Šokovat domácí stadion mohl střídající Patrick Herrmann, jehož krásnou ránu zastavila levá tyč.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
duloig

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
T..oo..M

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Bayernista18

2 : 1.

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Viettooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

cely zapas vyborne chyta a toto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele