1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Sporting CP 2:0

Wolfsburg potvrdil, že v roce 2015 disponuje výtečnou formou, když před vlastním publikem udolal nebezpečný Sporting 2:0 a rázně tak vykročil do osmifinále EL. Stejně jako ve víkendovém ligovém klání s Leverkusenem byl největším hrdinou Bas Dost, autor obou branek..

Nizozemský kanonýr potopil Bayer na jeho půdě čtyřmi trefami při výhře 5:4 a dnes na toto galapředstavení navázal, i když minimálně stejná slova chvály zaslouží i nejnebezpečnější muž na hřišti, Kevin De Bruyne (mimochodem autor přihrávky na druhý gól). Sporting vůbec nepůsobil dojmem vyrovnaného soupeře a po zásluze odjíždí zpět do Lisabonu s prázdnou.

Ještě v úvodních minutách přitom svěřenci Marka Silvy nehráli zrovna špatně; první šanci si nicméně připsali Vlci, když André Schürrle z nebezpečné vzdálenosti prověřil pozornost golmana Ruie Patrícia, a poté už domácí dominovali. Patrício dlouho držel naděje Portugalců na uzdě - zlikvidoval totiž nepříjemné hlavičky Christiana Träsche i Robina Knocheho, stejně jako nádherný pokus aktivního De Bruyneho.

Vzhledem k herní převaze Vlků bylo tak nějak jasné, že Sporting má největší šanci z brejků, a jeden takový se málem podařilo úspěšně zakončit - po půlhodině hry zpracoval Carrillo dlouhý míč a probil se až do vápna, leč pálil těsně vedle. První dějství pak zakončila další zmařená šance domácích, konkrétně Vieirinhův nepřesný volej po Rodríguezově pasu.

První trefa padla těsně po změně stran. Největší roli na úspěšné akci měl Naldo, který se zmocnil míče a vyrazil kupředu; dvakrát obehrál Adriena Silvu a nakonec prostrčil přesnou přihrávku na Dosta, který suverénně po zemi zakončil. Zasloužené vedení Vlky náležitě povzbudilo a v 63. minutě bylo po zápase - Patrício sice ještě předtím De Bruyneho ránu skvěle zlikvidoval, na gólovou dorážku Dosta po Belgičanově úchvatném pasu však už byl krátký.

Alespoň o snížení se snažil Joao Mário, který hlavičkoval těsně mimo; na druhé straně mohl definitivně utnout portugalské naděje Schürrle, jeho pokus ze 78. minuty však vychytal dnes výtečný Patrício. Autorem přihrávky byl opět muž zápasu De Bruyne. Ani pohotovost gólmana Sportingu však nakonec na body nestačila.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Může hrát Schurrle? Nic k tomu nevidím napsaný. ....

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze muze nastoupil v LM tak v evropskym poharu podle me nastozpit muze muj tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

Hm, pro Sporting do odvety nic moc výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele