základní skupiny - skupina H, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
5 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FK Krasnodar 5:1

Když šli hráči Wolfsburgu a Krasnodaru o poločase do kabin za bezbrankového stavu, asi málokdo by čekal, že se druhé dějství zvrhne v hotový gólostroj. Naneštěstí pro ruský tým padlo 5 z 6 branek za záda jeho brankáře, a Wolfsburg si tak před vlastním publikem připsal přesvědčivou výhru 5:1.

Po špatném začátku v soutěži se tak Vlci definitivně přihlásili do boje o postup a nyní jsou spolu s Evertonem největšími favority na průnik do vyřazovací fáze. Druhá výhra nad Krasnodarem v řadě se zprvu nerodila lehce, dvě branky Aarona Hunta z úvodu druhé půle však nasměrovaly bundesligový tým ke třem bodům. Svěřenci Dietera Heckinga tak mají na druhé příčce na kontě sedm bodů, o čtyři více než třetí Lille, a v dalším zápase proti Evertonu se mohou vyhoupnout do čela tabulky.

Hrdina zápasu Hunt přitom ani nebyl v základní sestavě, stejně jako Nicklas Bendtner, který uzavíral skóre dvěma trefami v samém závěru; mezitím se ještě na střeleckou listinu zapsali hostující Wanderson, jehož rána ze 72. minuty znamenala snížení na 1:2, a také defenzivní záložník Vlků a sváteční střelec Josuha Guilavogui, který hned minutu nato navrátil domácím dvoubrankové vedení.

Krasnodar nezačal vůbec špatně a může hořce litovat toho, že nevyužil některou ze šancí v první půli. Domácí sice v úvodním dějství zahrozili nebezpečnou ránou Kevina De Bruyneho, kterou ruská defenziva dokázala zblokovat, skutečné drama se však odehrávalo před Diegem Benagliem - švýcarský gólman musel předvést hned několik skvělých zákroků. Neuspěli proti němu Odil Ahmedov ani Wanderson, jehož rána z bezprostřední blízkosti jej donutila k famóznímu reflexivnímu zásahu.

Heckingovi takový obraz utkání pochopitelně nevyhovoval a do druhé půle proto poslal čerstvého Hunta - a hned po dvou minutách z toho byl úvodní gól. Christian Träsch vyslal přesný centr, někdejší opora Brém hlavičkovala do brány. O deset minut později si pak tentýž hráč naběhl na vysoký míč přes obranu a pohotově propálil Andrije Dikana podruhé.

Wanderson sice vyčaroval pro Krasnodar vítanou naději, když se prohnal kolem Robina Knocheho a konečně překonal Benaglia; o pár vteřin později však bylo vše zase při starém díky skvělé práci De Bruyneho. Belgický záložník se uvolnil na pravém křídle a předložil míč na zadní tyč, kde už číhal připravený Guilavogui.

Poslední slovo pak měl Bendtner - někdejší kanonýr Arsenalu se poprvé prosadil v 89. minutě z penalty nařízené za faul Andrease Granqvista na aktivního Hunta. Dánský forvard pak už v nastaveném čase uzavřel skóre na 5:1 povedenou technickou střelou. Krasnodaru tak nakonec nebyl nic platný ani aktivní první poločas, domů odjíždí s ostudou a na účast ve vyřazovacích bojích může zapomenout.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele