základní skupiny - skupina B, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín FC - HJK Helsinky 2:0

Domácí Turín nakonec porazil Helsinky na první pohled pohodlným skóre 2:0, ale cesta k němu byla velmi složitá. Za hlavní hvězdu utkání můžeme označit obránce Molinara, který kromě vstřelení první branky neustále ohrožoval bránu soupeře.

Turín se pokusil dobýt vápno svého soupeře díky schopnostem Martineze, jehož střelu musel brankář Doblas vyrážet s velkými nesnázemi. Následný rohový kop Granata nevyužila. Helsinky se musely bránit také atakům urostlého střelce Amauriho, který dostal na starost bourání obranné linie soupeře. Právě zkušeného útočníka hledal dlouhým pasem skvěle nabíhající obránce Darmian, který si míč vzal pod svůj patronát a přeběhl s ním téměř celé hřiště.

Mladý obránce Matteo Darmian patří po Ciru Immobilemu a Alessiovi Cercimu mezi další kandidáty na přestup do většího týmu a dokázal to také dnes. Oceňovaný obránce a italský reprezentant vyvezl míč a dvakrát za sebou přesným centrem našel někoho z lépe postavených spoluhráčů. Podruhé to byl starší kolega Molinaro, který zakončoval ze skvělé pozice trestuhodně mimo!

Cristian Molinaro chtěl své zaváhání odčinit co nejdříve a z dobrých pětadvaceti metrů vypálil tvrdou ránu, která se však zastavila o břevno hostující brány. Tady by byl brankář Helsinek bezmocný. Po rohu El Kaddouriho se snažil hlavou prosadit Amauri. Doblas ale zasáhl bez větších problémů. Po půlhodině se dostal do akce Amauri, ale vysoký útočník skóroval z jasného ofsajdu, takže jeho branka nemohla být uznána.

Mrzet ho to ale nemuselo, protože jeho spoluhráči se prosadili o pouhou minutu později. Maksimović vysunul do ulice Darmiana, který z pravé strany velkého čtverce poslal míč na druhou stranu na Molinara, kterému už jeho aktivita napotřetí přinesla ovoce - Granata k radosti svých fanoušků konečně prolomila tuhou obrannou linii soupeře a vedla.

Molinaro byl snad nejnebezpečnějším hráčem na hřišti, protože sotva vstřelil branku, už se řítil vpřed k další brance. A možná by ji i dal, kdyby ale pomezní sudí špatně neodmával ofsajd zkušeného Itala. Zlomový okamžik první půle přišel o minutu později, když ve chvíli, kdy se Helsinky nadechovaly k tlaku, zastavil jejich posun vpřed faulující Anthony Annan a obdržel žlutou kartu.

Pět minut po změně stran a jednom vynuceném střídání v dresu hostí se po zdařilé kombinaci k zakončení na levé straně vápna dostal Cristian Molinaro, který se hodně snažil vstřelit svou druhou dnešní branku. Mířil ale příliš nepřesně. Stejně tak se vedlo mladému záložníkovi Benassimu, který pálil z větší vzdálenosti také mimo. Po další akci Helsinek byl faulován Demba Savage, který nedovoleně zastavil Omar El Kaddouri. Sudí pískl volný přímý kop a špatně postavená obranná zeď Granaty propustila míč až na brankáře Padelliho. Ten se ale zaskvěl perfektním skokem k tyči. A to byl možná klíčový okamžik večera, protože jen o pět minut později se míč od Vivese dostal k Brazilci Amaurimu, který parádní ranou z dvaceti metrů překonal střídajícího brankáře Erikssona!

Amauri byl po vstřelené brance samozřejmě nadále aktivní, takže po centru od Maksimoviće vzal úlohu střelce na svá bedra a zakončil. Naštěstí pro hosty jeho projektil jen těsně minul tyč. Dvacet minut před koncem udělal mladík Benassi prostor zkušenějšímu Antoniovi Nocerinovi, který měl Granatě dodat novou energii. V tu chvíli byl na hřišti také produktivní útočník Fabio Quagliarella, který nahradil skórujícího Amauriho. Brankář Padelli se samozřejmě nenudil a musel být neustále ve střehu, ale nutno podotknout, že pokusy Helsinek měly spíše propagační účely.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele