základní skupiny - skupina J, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Steaua Bukurešť - Rio Ave FC 2:1

Rusescuova mise se vydařila - rumunský útočník sliboval před zápasem Rio Ave pomstu, a té se také dočkal. Díky jeho dvěma brankám porazila Steaua Bukurešť portugalského soupeře 2:1.

Rusescu se zmiňoval o zážitcích ze svého hostování v Braze, kdy musel spolknout hned dvě pohárová vyřazení právě na štítu Rio Ave. Dnes to však byl jeho večer - skóre otevřel už v první půli, a hostům nic nepomohlo ani vyrovnání (a první branka v Evropské lize) prostřednictvím venezuelského střelce Yonathana Del Valleho. Celkově má Rusescu ve třech zápasech už pět gólů a suverénně táhne Steauu za postupem.

Nutno ovšem dodat, že Rio Ave hrálo v Bukurešti dobře - určitě lépe než v předchozích, trochu ustrašených evropských zápasech. Svěřenci Pedra Martinse opanovali začátek zápasu, nedokázali se však gólově prosadit; paradoxní trest přišel v 17. minutě, kdy Iasmin Latovlevici nacentroval z levého křídla z první do vápna a Rusescu si s danou situací poradil s instinktem rozeného střelce. 1:0.

V ten okamžik hosté mohli pouze litovat, že jejich tlak nevyústil v žádné reálné ohrožení domácího gólmana Giedriuse Arlauskise; jak Diego Lopes, tak Esmael Goncalves pálili z dobrých pozic mimo tři tyče. Tým Constantina Galci naopak vyučoval z efektivity - těsně před koncem napřáhl Rusescu z rohu vápna a kroucený míč zapadl do sítě mimo dosah napřažené ruky gólmana Cássia.

Rio Ave se nevzdávalo a tři minuty po změně stran snížil na 1:2 Del Valle - jeho rána z nějakých pětadvaceti metrů zapadla nádherně do vinglu Arlauskisovy sítě. Litevský gólman se pak musel vytáhnout proti témuž střelci v 58. minutě. Oba celky se v závěru vrhaly do bezhlavého útočení, další góly však už nepřišly - na jedné straně selhal střídající Niculae Stanciu (hned dvakrát), na druhé zase z přímého kopu pálící Renan Bressan.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacka 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pasha

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele