1/16 finále - odvety
26.02.2015 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - VfL Wolfsburg 0:0

Postup Wolfsburgu do osmifinále nakonec nenabídl žádnou ofenzivní přestřelku, i bezbranková remíza z Portugalska ale v konečném zúčtování bohatě stačila. Sporting nepředvedl v odvetě vůbec špatný výkon, narazil však na neprůstřelného brankáře Diega Benaglia..

Domácí věděli, že pokud chtějí zvrátit výsledek 0:2 z Německa a zabojovat o postup, nemohou se schovávat v defenzivě, a Wolfsburg se tak dostal do nezvyklé role bránícího týmu. V úvodních minutách se ještě nic moc zajímavého nedělo, postupně však převaha Sportingu začala být čím dál výraznější.

Přišly i velké šance - Naniho dělovka mířila mimo tři tyče, zatímco proti Williamu Carvalhovi musel zasahovat Benaglio. Nepřesnou mušku měli i hlavičkující Paulo Oliveira či objev posledních zápasů Junya Tanaka. Další Carvalhovu ránu zlikvidoval opět švýcarský gólman, a Figueiredovu hlavičku z následného rohu odklízel bránící Naldo.

Hostující strážce si během těch několika málo okamžiků zachytal jako málokdy; pouze jeho další skvělé zákroky proti Tanakovi i dorážejícímu Adrienu Silvovi držely na straně Vlků čisté konto. Sami hosté se dopředu nedostávali prakticky vůbec; v prvním dějství se to povedlo pouze Schürrlemu, který však dal vyniknout brankáři Rui Patríciovi.

Ani po změně stran se na herním obrazu nic moc nezměnilo - Lvi útočili, Vlci se bránili. Výčet domácích šancí nebral konce, ale s muškou to bylo opravdu špatné; Tanaka v první zajímavé situaci přestřelil, Carrillo později taktéž. Nani pálil přímo do Benaglia, a tentýž souboj se posléze zopakoval ještě jednou se stejným výsledkem. Vůbec nejlépe utkání vystihuje asi situace po Slimaniho gólové hlavičce, kterou musel před vlastní bránou blokovat obávaný kanonýr Bas Dost.

Je paradoxem, že i přesto mohl Wolfsburg nakonec zvítězit - v 54. minutě napřáhl Kevin de Bruyne, jeho rána se však k úlevě domácích odrazila od tyče. Sporting k zápasu přistoupil dobře, vypracoval si potřebné příležitosti k vymazání soupeřova náskoku, ale co naplat, Benaglio byl prostě proti. Naposledy to potvrdil famózním zákrokem proti dělovce aktivního Tanaky, a to byl zároveň konec portugalských nadějí.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Odhad: 1:1 , přání: 2:0 a následně vyhrané penalty domácích

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
placa

Jáááj, takovejch šancí, kdyby to bylo 3:0, nikdo by nemohl říct ani slovo

Reagovat
Hiko

Reagovat
Han střelil první

K čemu to je celý zápas soupeře přehrávat? To byla hitparáda neproměněných šancí.

Reagovat
Bayernista18

Ten Wolfsburg hrál ale piču ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele