1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Zenit Petrohrad 0:1

Fotbalisté Zenitu Petrohrad dokázali prolomit hegemonii PSV v novém roce a přerušili hned dvě jeho série. Díky precizně zvládnuté práci v defenzívě odjíždějí z Holandska s výborným výsledkem 1:0, po devíti vyhraných duelech v lize přerušili jeho šňůru a navíc nedovolili útočné laděnému celku poprvé po zimní přestávce skórovat. O jedinou branku utkání se nepostaral nikdo jiný než tradiční střelec Hulk v 64. minutě.

Hosté byli v průběhu zápasu mírně lepším výběrem, ovšem na vyložené šance to bylo vcelku vyrovnané. Ve 13. minutě poprvé zahrozili domácí. Po rohovém kopu Guardada vyskočil nejvýše obránce Ismiat-Mirin a zamířil přesně pod břevno, ovšem gólman Lodygin skvělým zákrokem vyrazil balón nad břevno. Zenit Petrohrad se mohl dostat do vedení krátce po odehrané dvacetiminutovce.

Ze střední vzdálenosti zhruba z dvaceti metrů vypálil Šatov a pořádně vystrašil gólmana Zoeta, jenže ten stál na správném místě a jeho tvrdou ránu dokázal zlikvidovat. Deset minut před koncem poločasu se poprvé ozval Hulk. Ten vystřelil z přímého volného kopu a jeho prudkou ránu dokázal Zoet vyboxovat. Hosté se pak ve zbývajícím průběhu první půle dobře bránili, PSV znovu zahrozilo ihned po změně stran.

Do stoprocentní příležitosti se dostával Narsingh a mohl skórovat, nicméně v poslední možnou chvíli přispěchal s výborným obranným zákrokem Garay. Ruský celek se dostal z ničeho nic do vedení v 64. minutě, kdy rychlý brejk zakončil Hulk. Celou akci založil Witsel, který vybojoval balón ve středu hřiště a uvolnil Dannyho. Ten si to poté namířil na levé straně do pokutového území a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování brazilského kanonýra, který z osmi metrů zamířil přímo pod horní tyčku.

Ve zbývajícím průběhu hlídal zkušený ruský výběr těsný náskok a Eindhoven zahrozil pouze jednou zhruba deset minut před koncem. Po centru z pravé strany hlavičkoval před branku Depay a tam uvolnil Locadiu, který však v jasné možnosti balón netrefil a ještě navíc lehce zranil gólmana Lodygina. PSV tak v odvetě v příštím týdnu bude mít nesmírně těžkou úlohu a k postupu mezi šestnáctku nejlepších bude zřejmě potřebovat zázrak.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Super kluci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele