základní skupiny - skupina E, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Panathinaikos FC - PSV Eindhoven 2:3

PSV Eindhoven předvedlo skvělé představení v řecké metropoli a odváží si tři body. Domácí Panathinaikos vůbec nebyl snadným soupeřem a dokonce dvakrát vedl, ale holandský tým si vždy dokázal poradit a utkání nakonec otočil ve svůj prospěch.

Panathinaikos sice dvakrát vedl, když se trefili Abdul Ajagun a Mladen Petrić, ale PSV vždy dokázalo srovnat krok. Nejprve se prosadil talentovaný Memphis Depay, po něm skóroval také Luuk de Jong. Utkání až patnáct minut před koncem rozhodl Georginio Wijnaldum gólem na 3:2.

PSV se ujalo první rozehrávky a Memphis Depay vzápětí rozehrál první volný přímý kop nizozemského klubu v dnešním zápase, jeho střela ale zamířila nad. Hosté byli aktivnějším týmem, který spoléhal na rychlé protiútoky a formu talentovaného Memphise Depaye. Toho našel na levé straně šestnáctky Adam Maher, který sledoval, jak Depay napřáhl z úhlu ke tvrdé přízemní střele. Brankář Luke Steele se ale včas vydal z brány a následný pokus útočníka PSV skvělým zákrokem vyrazil.

O to větší šok si pro své fanoušky připravili domácí. Panathinaikos se v úvodních minutách herně trápil, ale byl to on, kdo se ujal vedení. David Mendes poslal před bránu z pravého křídla střílený centr, na který si na vzdálenější tyči naběhl Abdul Ajagun. Ten byl sice v úhlu, ale přesto si dokázal poradit a brankáře Zoeta prostřelil - 1:0.

PSV reagovalo téměř okamžitě, když se Andrés Cuadrado pokoušel vyrovnat jen o minutu později. Na bránu Luka Steela vyslal nebezpečnou ránu, ale ta postrádala přesnost, takže si zkušený Angličan poradil. O deset minut později se PSV málem radovalo. Adam Maher rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a po jeho dobrém centru do šestnáctky se dostal na vzdálenější tyči k hlavičce Luuk de Jong, který mířil dobře k levé tyči. Jeho záměry ale uhádl brankář Steele, přesunul se k tyči a míč ustrážil.

Nizozemský celek se přesto dočkal. Georginio Wijnaldum poslal míč do šestnáctky milimetrově přesnou přihrávkou na nabíhajícího Memphise Depaye, který byl u míče dřív než Steele a pravačkou zamířil přízemní střelou přesně k tyči - 1:1 a začínalo se od nuly.

Hlavním architektem většiny akcí PSV se stal mladý hráč jménem Adam Maher, o kterém jsme už mnohokrát slyšeli a ještě jistě mnohokrát uslyšíme. Právě Maher našel skvělou nahrávkou Luciana Narsingha, který se rozhodl pro střelu. Brankář Steele si ale mohl oddychnout, protože Narsingh mířil těsně mimo. Před koncem první půle se do míče opřel také talentovaný obránce Jetro Willems, jehož šajtle zamířila těsně nad.

Domácí se však přesto radovali, protože na dlouhou nahrávku si naběhl Nikolaos Karelis, sklepl hlavou míč na nabíhajícího Mladena Petriče, který na hranici šestnáctky pohotově vypálil. Jeho přesnou a razantní ránu už brankář Zoet nedokázal pokrýt a kapituloval. O minutu později PSV zahrávalo přímý volný kop, ale razantní střela Memphise Depaye skončila těsně nad bránou.

Deset minut po návratu ze šaten se ke střele odhodlal Luciano Narsingh, ale mířil hodně vysoko nad. Stejně tak se vedlo na opačné straně barikády stojícímu Mladenu Petrićovi, který volil spíše ragbyové zakončení. PSV se odhodlalo k závěrečnému náporu až po hodině hry, ale jeho akce měla úspěch. Jetro Willems našel uvnitř šestnáctky parádní přízemní přihrávkou z levého křídla Luuka de Jonga. K němu se nikdo z protihráčů nepřibližoval, takže de Jong měl hodně času. Nejprve si míč zpracoval a následně jej napálil pravačkou do sítě!

Memphis Depay mohl přidat ke gólu i asistenci, když dostal na levé straně šestnáctky příliš prostoru a poté na vzdálenější tyči našel jemným obloučkem Luciana Narsingha. Jeho rána sice prošla skrz brankáře Steela, ale na brankové čáře ji nohou vyrazil pozorný Gordon Schildenfeld. Ani jeho snaha ale nezastavila PSV od vítězství. Jetro Willems rozehrál rohový kop na přední tyč, kam si skvěle naběhl Georginio Wijnaldum a hlavou umístil míč mimo dosah brankáře. Domácí fandové odcházeli s očima pro pláč, zatímco PSV slavilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Stiksxx

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
paomara

Zase tolik faktických chyb, to snad není možný... !!!

Tvrdím, že žádnej článek je lepší, než článek vyvařenej z vody...

Tip 1:0 (Pranjič)

Reagovat
paomara

1.chyba: gól v Eindhovenu dal Karelis (ne Ajagun)

2.chyba: zápas proti Panetolikosu skončil 3:1 (ne 3:0)

3.chyba: zranění nejsou ani Schildenfeld (základní sestava), ani Donis (naskočil ve 44.minutě)

takže asi tak...

Reagovat
smazaný uživatel

koukal jsem se pouze na ten sestrih a utok neni spatnej, ale zda se mi, ze vzadu to je doslova dost amatersky. takovyhle prostupy, ktery dovolujou souperum, tak to vubec na evropsky scene nemuze bejt. myslim, ze to obecne muze bejt dobrej tym, ale tohle se musi zlepsit. prijde mi tam taky velka nezkusenost, jakoby nevedeli co s tim. utoky co maj, jsou jinak solidni a stacily by urcite na lepsi vysledky. snad od pristi sezony. zatim to vypada, ze asi privitame zpatky do superligy aek... tak treba se to nastavi tak jak jsme byli zvykly...

Reagovat
Stiksxx

Když jsem se koukal na ten sestřih, tak jsem rád, že jsem byl v práci...To by mi zas nervy tekly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele