základní skupiny - skupina B, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

HJK Helsinky - Turín FC 2:1

Helsinky překvapily a hosté z Turína odjíždějí domů bez bodů. Ačkoli byly Helsinky před utkáním až na posledním místě skupiny bez výhry a Turín byl pasován do role favorita, zaváhal. A ztráta bodů by pro něj mohla být velkou nepříjemností.

Zatímco Helsinky do této doby prohrály všechny tři zápasy, nakonec se jim podařilo získat výhru proti týmu, který hrál o první místo. Helsinky zaskočily favorita velmi aktivním napadáním a díky dvěma brankám z druhé půle se dostaly do pohodlného vedení. Celé utkání ještě zdramatizoval Fabio Quagliarella, který v devadesáté minutě dal hostům naději, ale Granatě už došly síly i čas na nějaký zvrat.

Turín se od prvních chvil pokoušel určovat tempo hry. Dařilo se mu to především díky dlouhým nákopům a nepozornosti obránců domácího týmu. Kapitán hostujícího celku Glik rozehrál míč přesně na kopačku útočníka Martíneze. Ten byl po přijetí balónu faulován, takže Granata mohla zahrávat přímý volný kop. K němu se postavil Mino, ale neporadil si ideálně. Dobrý centr poslal do pokutového území domácího týmu krajní bek Darmian, jenže jeho pas nebyl přesný a nikdo ze spoluhráčů tak vysoký míč nemohl zakončit.

Po dvaceti minutách mladý střelec hostů Martínez upadl v pokutovém území soupeře a jen tak po očku se podíval na sudího Huntera. Ten ale žádný prohřešek proti pravidlům neviděl a nepískal. Väyrynenovu střelu na opačné straně chytil bez větších potíží brankář Padelli. Poté rychle založil protiútok, jenže Fabio Quagliarella byl o míč připraven. Poté se udála věc málo vídaná. Je obvyklé, že se zraní hráč a je nahrazen jiným. Ale pět minut před koncem první půle si kotník vyvrtl hlavní arbitr Hunter a byl dokonce odnesen na nosítkách. Zbytek utkání dostal na starost čtvrtý sudí Bell.

Do druhé půle vstoupilo lépe hostující Torino. Mladík Martínez se dostával do dobré střelecké příležitosti ve středu hřiště, jenže v poslední chvíli byl výborně zablokován obrannou linií domácích. Jen o pár minut později byl útočník Josef Martinez stažen a jeho místo na trávníku zaujal Marcelo Larrondo, někdejší útočník toskánské Sieny. Po hodině hry se již skóre poprvé měnilo. Ve vápně se po vyhraném hlavičkovém souboji dostal k míči Macoumba Kandji, zpracoval si jej na prsa a vypálil. Brankář Padelli si s jeho ránou poradil, ale na dorážku od Gideona Baaha už reagovat nedokázal - 1:0.

Turín se chtěl dostat zpátky do hry o tři body a neměl k tomu daleko. Quagliarelliho pokus hlavou skončil jen těsně vedle pravé tyčky brány zkušeného gólmana Doblase. Deset minut před koncem ale bylo jasné, že Turín dnes jako vítěz neodjede. Centrovaný míč před bránu zpracoval Zeneli, předložil jej před brankáře Padelliho a sledoval, jak se jeho spoluhráč Valtteri Moren prosazuje. Mladý finský obránce nebyl dostatečně hlídán a Granata za špatnou komunikaci pykala. Spásu Turínu nepřinesla ani branka Fabia Quagliarelly z poslední minuty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Furia Ceca

Turín válí, dneska musí vyhrát!

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

jou, jou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele