základní skupiny - skupina A, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

FC Curych - Villarreal CF 3:2

Villarreal padl se švýcarským soupeřem a domů jej čeká náročná cesta bez bodů a postupu. Curych rozhodl utkání prakticky již během prvního poločasu, od nástupu do toho druhého se už skóre nezměnilo ani u jednoho týmu. Hosté z La Ligy sice od dvacáté minuty vedli, ale nakonec se loučí jako poražený celek.

Bylo to velmi atraktivní utkání a oba soupeři se velmi dlouho připravovali. Villarreal v domácím prostředí zvítězil jednoznačným poměrem 4:1 a švýcarský celek se chtěl revanšovat stejným způsobem. Ačkoli skóre nebylo na konci utkání tak markantní, Curych to mrzet nemusí. Villarreal se sice dostal do vedení po gólu Piny, ale Franck Etoudi srovnal. Jen o dvě minuty později přetahování pokračovalo, protože hosty zachránil Gerard Moreno. Ani to ale domácí nevyděsilo a díky brankám Berata Djimsitiho a Yassina Chikhaouia vyhrálo.

Domácí se sice hnali vpřed od prvních minut, ale byli to hosté, kteří se dostali do prvního zakončení. Po čtyřech minutách dostal po rychlém protiútoku přihrávku z levé strany dos Santos a v zajímavé střelecké pozici zakončil mimo. Domácí fotbalisté se dostali k zahrávání rohového kopu. Až do zakončení se dostal Chikhaoui, míč ale poslal mimo tři tyče. A právě v tom okamžiku se Villarreal ujal vedení. Javier Espinosa poslal rohový kop hostů přesně na hlavu Tomáse Piny, který se nemýlil a skóre se měnili poprvé.

Domácí ochozy sice na chvíli ztichly, ale již o minutu později mohly propuknout v oslavný jásot. Marco Schönbächler poslal do vápna hostů dlouhý balon, který si našel Franck Etoundi a poslal jej za záda brankáře Juana Carlose. Takto rychlou výměnu branek zřejmě diváci nečekali.

A nebylo to všechno. Sotva se hráči Villarrealu dostali po rozehrávce ve středovém kruhu k míči, dos Santos s ním pelášil k vápnu. Do něj si naběhl Gerard Moreno, který centr ze strany převzal a z první jej volejem napálil do sítě. Brankář David da Costa neměl šanci zasáhnout - 1:2.

Smrtící desetiminutovku uzavřel volný přímý kop domácích, kterým se podařilo opět skórovat. Obránci Villarrealu si nedali pozor na naskakujícího Berata Djimsitiho, kterému se povedlo nepatrně tečovat centr od Buffa do sítě. Míč by ale skončil v síti pravděpodobně i bez jeho přičinění. Tak či tak, brankář Juan Carlos kapituloval.

Za námi nebylo ještě ani třicet minut, když padl další gól. Brankové hody v neuvěřitelném tempu pokračovaly. Třetí branku švýcarského celku a vlastně i závěrečnou a rozhodující vsítili domácí s odbitím devětadvacáté minuty. Nico Elvadi předložil do vápna balon na Yassineho Chikhaouiho, který se nemýlil a poslal domácí tým do vedení - 3:2.

Skvělý obrat byl ale u konce, v podstatě stejně jako celá zápletka dnešního duelu. Po nástupu do druhého poločasu možná mnozí diváci čekali podobnou smršť, ale byli zklamání. Deset minut po změně stran se ve vápně z ničeho nic dostal balon k Pinovi, který byl v obrovské gólové šanci, jenže ztroskotal na skvělém brankáři da Costovi, který jeho šanci zmařil. Villarreal má ve svém středu jeden velký talent, kterým je Luciano Vietto. Ten se nikým neatakovaný dostal k hlavičce. Míč z gólové pozice ale poslal jen do náruče gólmana da Costy.

Villarreal mohl dvacet minut před koncem spasit Antonio Rukavina, který se rozhodl pro razantní zakončení a jeho střela nebyla vůbec špatná. Dokonce se otřela o tyč domácí brány! Konec utkání se ale neodvratně blížil a hosté se začali smiřovat s tím, že domů pocestují bez bodů. V závěru ještě z dálky vypálil Rossini, jeho rána ale prolétla hodně vysoko nad bránou soupeře.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1;3

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele