základní skupiny - skupina D, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
5 : 1
(3:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Astra Giurgiu 5:1

Astra Giurgiu rozhodně nepotvrdila svou sílu, jakou se prezentovala v předkole například proti Lyonu. V Chorvatsku utržila podobný debakl jako naposledy o víkendu v lize a jen těžko jí může utěšit snižující trefa Aureliana Chitua z 82. minuty. Obzvláště, když El Arbi Soudani zaznamenal na druhé straně hattrick.

Alžírský forvard ovšem nebyl jediným, kdo se v úvodním kole základních skupin Evropské ligy trefil třikrát. Jen o kus dál v Soluni zařídil především Stefanos Athanasiadis hladkou výhru nad Dinamem Minsk a na východ od Záhřebu v Bukurešti pomohl Claudiu Keserü pohřbít Aalborg. O místo nejlepšího střelce se tak Soudani musí aktuálně dělit.

Dinamo předvedlo jeden z nejlepších výkonů na evropské scéně za posledních několik let. Utkání se pro něj vyvíjelo velmi dobře. Pinto z pravé strany nacentroval do vápna, kde si nejvýše naskočil Soudani a uklidil míč do protipohybu gólmana Lunga. Ve 24. minutě vedli Plavi již o dvě branky.

Soudani se vlastně prosadil z totožné pozice jako o pár minut dříve, akorát s tím rozdílem, že balón mu na hlavu z rohového čtvrtkruhu poslal Antolič. Těsně před přestávkou Alžířan zakončil své působení na hřišti ještě jednou trefou, to když v malém vápně úplně osamocený neměl žádný problém usměrnit do brány přihrávku od Wilsona Eduarda.

Po vlažnějším vstupu do druhého poločasu si diváci na Maksimiru museli na další slávu počkat až do 70. minuty. Chilan Ángelo Henríquez, který je v klubu na hostování z Manchesteru United, si na hranici ofsajdu naběhl na překrásnou kolmici Antoliče a podél Lunga pohodlně zakončil.

Giurgiu se podařilo snížit sedm minut před koncem. Kapitán Budescu poslal centr na bližší tyč, kam se ve skluzu vrhl obětavý Chitu a pokazil Dinamu čisté konto. To si ale ještě v závěru přece jenom ještě zlepšilo apetit. Teprve sedmnáctiletý mladík Čorič poslal z vápna táhlou ránu přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele