1/16 finále - odvety
26.02.2015 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - RSC Anderlecht 3:1

První várka postupujících do osmifinále Evropské ligy pochází z Ruska - Zenit i Dinamo zvládly své odvety bez problémů, i když v případě moskevského klubu nebyl průběh zápasu se silným Anderlechtem ani zdaleka tak jednoznačný. V poločase ještě Dinamo prohrávalo, až tři branky po změně stran určily výhru 3:1..

Svěřenci trenéra Čerčesova tak postoupili mezi posledních šestnáct v evropské pohárové soutěži poprvé od roku 1996 a zkazili jubileum hostujícímu Olivieru Deschachtovi, který dnes oslavil 500. zápas v dresu Anderlechtu. Ještě o přestávce se však Deschacht se svými spoluhráči mohl radovat - skóre totiž otevřel útočník hostů Aleksandr Mitrović.

Dinamo nechtělo po úvodní bezbrankové remíze v Bruselu nechat nic náhodě a do soupeře se od začátku s gustem zakouslo; domácí tlak však gólový úspěch nepřinesl a brzy začal opadávat. V té době také nečekaně udeřili Belgičané - hrálo se necelou půlhodinu, když teprve sedmnáctiletý Youri Tielemans se štěstím dostal míč k zakončujícímu Mitrovićovi. Srbský útočník dorážel na jistotu, gólman Gabulov se situací nic nezmohl.

Čerčesovův tým nicméně nehodlal dopustit, aby jeho převaha přišla vniveč, a do druhého dějství vyběhl ještě odhodlaněji; tentokrát už ruská dominance slavila i gólové úspěchy. Kapitán Kokorin sice zahodil penaltu, ale to nakonec domácí v důsledku mrzet nemuselo.

Vyrovnávací trefa přišla už po dvou minutách po změně stran - míč propadl k pravému obránci Alekseji Kozlovovi, který zdálky napřáhl a nečekaně vydařenou střelou propálil brankáře Silvia Prota. Byl to jeho první gól po čtyři a půl roku trvajícím období "sucha". Vyrovnávací trefa domácí hodně nabudila a na hřišti se začaly dít věci.

Hodně byl vidět i Kokorin, jemuž se v první půli příliš nedařilo. Zkušený útočník nejprve přinutil Prota k dobrému zákroku a následně se poroučel k zemi po faulu Fabriceho N'Sakaly; k nařízené penaltě se postavil sám, a přestože Proto jeho střelu vyrazil, na dorážejícího Jusupova už zareagovat nemohl.

Dinamo se tak poprvé dostalo do vedení, které už až do finálního hvizdu nepustilo. Anderlechtu je sice nutno přičíst ke cti, že se nevzdal a aktivně se snažil o vyrovnání, nicméně závěrečný důraz na ofenzivu mu nakonec srazil vaz - na konečných 3:1 totiž z rychlého brejku do rozhozené obrany zvyšoval zblízka zakončující Kurányi.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0, prodl. 0:0, pen. 4:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo v prodloužení postoupí

Reagovat
Elliasson

Pojďme Dinamo! Musíme pomstít ruskou repre za porážku na MS!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele