základní skupiny - skupina E, 2. kolo
02.10.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - PSV Eindhoven 1:0

Dramatické rozuzlení měl duel mezi domácím Dinamem Moskva a hosty z PSV. Holandský celek sice nehrál špatně, ale doplatil na chvilkovou nepozornost jen pár momentů před koncem utkání. Ve třetí minutě nastavení se totiž prosadil Jurij Žirkov a tři body má Dinamo.

Od prvních minut se domácí tlačili před bránu Zoeta, který však spolehlivě likvidoval jejich šance. Jeho defenzíva mu nebyla právě velkou oporou a Zoet musel do akce zřejmě častěji, než si představoval. Hostům hodně scházelo ofenzivní eso zvané Memphis Depay, které táhlo většinu akcí holandského mistra v prvních utkáních před svým zraněním. V úvodu utkání sevřeli domácí svého soupeře a aréna v Chimki sledovala poměrně svižné utkání. Ionov odcentroval balon před branku, kde se ke střele dostal Samba, ale brankář Zoet si připsal spolehlivý zákrok.

Hosté si vytvořili svoji první šanci až po dvanácti minutách, když mířil Wijnaldum, ale Gabulov se nachytat nenechal. K prvnímu gólu nevedla ani rychlá souhra mezi Locadiou a Maherem. Ionov se znovu prezentoval zajímavým centrem a tentokrát už to bylo zajímavější. K míči se dostal zkušený obránce Samba, ale nemířil přesně. Domácí mohl poslat do vedení Noboa, ale ten ani natřikrát brankáře Zoeta nepřekonal. Nejprve Noboa zakončoval ranou situaci, kdy brankáři Zoetovi vypadl míč z rukou. Poté se dvakrát dostal k dorážce, ale ani jednou se mu nevedlo.

PSV po zmatcích v obranné linii kontrovalo výpadem Adama Mahera. Talentovaný Maher si naběhl do vápna, míč si jej tam našel a Maher také vystřelil. Na svém místě byl ale brankář Vladimir Gabulov, který si připsal další skvělý zákrok. Po faulu Karima Rekika se k míči dostal Dzsudzsák, který si vzal na starosti přímý volný kop. Před branku poslal zajímavý centr, ke kterému se dostal hlavičkující obránce Douglas, ale jeho hlavička mířila jen do míst, kam si brankář Zoet v pohodě doskočil.

Další přímý volný kop si Balász Dzsudzsák také pohlídal a zahrál jej na hlavičkujícího obránce Büttnera, ale jeho pokus protihráč zablokoval. Pak se ke střele dostal ještě Jusupov, ale i jeho pokus byl zablokován protihráčem. Druhý poločas začali lépe domácí, ale jako první se do šance dostali hráči PSV. Wijnaldum se ocitl v obrovské šanci, ale z velmi zajímavé pozice míč do branky nedopravil. Projektil z jeho kopaček byl ještě tečován.

Dzsudzsák sice nepostrádal dynamiku a chuť hrát, ale přesto právě na něj padl "černý Petr", když byl střídán. Do zápasu se dostal zkušený záložník Žirkov. A bylo to střídání velmi povedené, protože po jeho akci padl jediný gól utkání. Ještě před tím se ale do šance probíjel Jozefzoon. Jozefzoon nejprve dostal parádní přihrávku za obranu a okamžitě proti němu vystartoval brankář Gabulov, který se snažil míč odkopnout do bezpečí, ale to se mu nepodařilo, takže Jozefzoon mohl postupovat dál. Obešel brankáře i obránce, ale naneštěstí pro PSV Jozefzoon napálil pouze boční síť!

Obdobně se vedlo také Žirkovovi, který napálil také jen boční síť. Vše si vynahradil v závěru utkání, když byl ve správný čas na správném místě. Standardní situaci si vzal na starost Valbuena, který se prezentoval dobrým centrem do vápna, kde se ke střele dostal Samba, ale Zoet si připsal parádní zákrok. Nabíhající Jurij Žirkov ale včas zareagoval a míč poslal tvrdou ranou zpátky do sítě - 1:0 pro "domácí".

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hosté mají vyrovnanější výkony, v Rusku neprohrají - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Do háje jsem se uklikl, takový narcis zase nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Stiksxx

Dinamo neprohraje. 2:0

Reagovat
Stiksxx

Idioti

Reagovat
smazaný uživatel

nezaslúžene

Reagovat
Stiksxx

Ano. Teď jsem skoukl sestřih měli jsme dost golovek na to abychom vyhráli. I když Dinamo je mělo taky. Ale my větší. Hlavně Wijnaldum a Jozefzoon. Remíza by byla mnohem spravdlnější. Těší mě, že jsme si dokázali proti tak silnému soupeři vytvořit takové šance. Beru zpět svůj výrok výše. Hráli jsme dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele