1/16 finále - odvety
26.02.2015 21:05 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Turín FC 2:3

FC Turín to dokázal! Porazil favorizovaný celek Athletic Bilbao a na jeho úkor postupuje do další fáze. V prvním poločase se trefili za hosty Quagliarella a Maxi López, za domácí se prosadil Andoni Iraola. Ve druhém poločase srovnal de Marcos, ale rozhodující trefu měli na svědomí hosté. Pouhých šest minut poté rozhodl Matteo Darmian!

Po velmi zajímavém utkání v Turíně, kde se oba týmy prosadily dvakrát, se dnes hrála odveta o všechno. Domácí opět spoléhali na trojici Rico, Muniaín a Aduriz. Hosté z Itálie postavili do úvodu zápasu dvojici Fabio Quagliarella a Maxi López.

Turín byl - možná oproti všem předpokladům - tím aktivnějším celkem. Hned od úvodních minut na něm bylo jasně vidět, že chce vyhrát a nepřijel jen bránit. Dva nepovedené centry Turína vedly k sérii rohových kopů, které ale Býci nevyužili. V šesté minutě De Marcos poslal do pokutového území velice povedený centr, po míči se natahoval Beñat, ale byl odzbrojen Gazzim. Beñat to následně zkusil z dálky a jeho střela byla rozhodně pro Padelliho nebezpečná.

Prapor Granaty pozvedl zkušený střelec Fabio Quagliarella, který zakončoval z otočky, ale nepřesně. Turín se dočkal odměny za snahu po patnácti minutách hry, kdy pronikajícího Vivese ve vápně fauloval Gurpegi a ozvala se píšťalka. Fabio Quagliarella vzal tíhu okamžiku na svá bedra a dobře udělal, protože po jeho ráně vedl Turín 1:0!

Turín byl při chuti a Quagliarellovi nechybělo mnoho, aby jeho spoluhráči vedli o dvě branky. Jenže střela zkušeného útočníka mířila jen do boční sítě. Carlos Gurpegi dnes neodehrál nijak dobrý zápas a navíc byl před poločasem stažen kvůli zranění. Domácí fanoušci se však přeci jen dočkali, když Andoni Iraola střelou pod gólmanem srovnal.

Ani to ale nebyl konečný stav první půle, protože si Turín vzal hned své vedení zpět. Po skvělém centru Mattea Darmiana naběhl do vápna Maxi López a prudkou hlavičkou propálil brankáře Iaga! Do kabin šli ve vedení hosté.

Druhý poločas byl snad ještě aktivnější. Jen tři minuty po návratu ze šaten se k přímému volnému kopu postavil Laporte, kterému chybělo jen několik málo centimetrů, aby zakroutil míč pod břevno. Následně musel na druhé straně likvidovat hned dvakrát zakončení Maxiho Lópeze, který v Turíně pookřál a začal střílet důležité branky. O chvíli později po centru z pravé strany v podání Rica zakončoval Williams Dannis, ale trefil jen tyč Padelliho brány!

Po hodině hry už se ale domácí dočkali zaslouženého srovnání. Iker Muniaín poslal do protiútoku skvěle nabíhajícího Oscara de Marcose a ten propálil padajícího Padelliho! Baskové zdramatizovali utkání a po hodině hry srovnali krok s hosty z Turína.

Ani to ale nebylo vše a kanonáda Turína pokračovala vesele dál. O sedm minut později totiž Omar El Kaddouri přetáhl svůj centr na druhou stranu pokutového území. Tam se objevil talentovaný obránce Matteo Darmian, po němž pokukuje mnoho evropských velkoklubů. Italský reprezentant a nadějný obránce krásným volejem uklidil míč do brány. Nemuselo to být vše ze strany Turína. Deset minut před koncem utkání měl definitivní rozhodnutí na kopačce Martinez, ale selhal. Turínu to ale vadit nemuselo, protože zvládl svou úlohu, vyhrál nad favority na jejich hřišti a postupuje do další fáze.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

toro, musíte vyhrát a postoupit ! jiný scénář prakticky neexistuje, nebo remizy 3:3 a výš... ventura něco vymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lof

3:0 AUPA!! Pojďte mi udělat aspoň nějakou radost v téhle sezoně..

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda granata! a v neděli si poraďte s neapolí ! jinak skvělej zápas nahoru-dolu a v tom počasí, smekám!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele