základní skupiny - skupina D, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Astra Giurgiu - Dinamo Záhřeb 1:0

Dinamo Záhřeb v souboji s Astrou selhalo a s Evropskou ligou se příštím utkáním se Celticem rozloučí. Hosté potřebovali v Giurgiu zvítězit, aby si udrželi naději na postup, avšak ani bod se jim z Rumunska přivést nakonec nepodařilo. O nejtěsnější možné výhře rozhodl pět minut po přestávce Sadat Bukari.

Domácí už šanci na další boje dávno neměli, přesto svému soupeři nic nedarovali zadarmo a ve finále se radovali z trochu nečekaného úspěchu. Kouč Oleh Protasov od svého nástupu do trenérského křesla od půlky října získal se svým mužstvem teprve své druhé vítězství. A historicky vůbec první v této fázi na evropské scéně.

Zato Dinamo v klíčovém zápase negativně přepisovalo svou bilanci. Letos ve třech případech vždy dokázalo porazit rumunské celky, z pěti posledních venkovních střetnutí si domů z této země vždy přivezlo vítězství. Z posledního debaklu proti Salcburku či nečekané ligové remízy s NK Záhřeb se však evidentně nevzpamatovalo.

Bylo vidět, že Astra působí na hřišti uvolněněji, neboť neměla vůbec co ztratit. A vstup do utkání jí vyšel daleko lépe. Bukari se ve 12. minutě uvolnil na hranici ofsajdu a ocitl se sám před brankářem Eduardem, jenže zpracování míče mu nevyšlo podle představ, takže se mu nepodařilo ani vystřelit.

O dvě minuty později ghanský forvard zahrozil znovu, avšak i tentokráte ho zradila koncovka, neboť svůj pokus poslal jen mimo kýžený prostor. Největší šanci první půle si chorvatský mistr vytvořil ve 23. minutě. Gólman Lung skvěle vychytal tváří v tvář Wilsona Eduarda a následná dorážka Henríqueze skončila těsně vedle.

Ani po přestávce se hra záhřebského celku nijak nezlepšila. Domácí prokázali, že když chtějí, šlape jim to vzadu velmi dobře, a soupeře málokdy pustili do šance. O osudu tohoto duelu rozhodla 50. minuta. Japonec Seto vyslal z pravé strany parádní balón do malého vápna, kam si naběhl nikým nehlídaný Bukari a hlavou zacílil do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele