základní skupiny - skupina C, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Standard Lutych - Red Bull Salzburg 1:3

Salzburg i nadále prochází skupinou C bez ztráty kytičky, tentokrát to odskákal Standard Lutych. Na belgické půdě vyhráli hosté 3:1 a předčasně si tak již zajistili postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Úvod utkání sice lépe zachytili domácí, ale dvě branky Salzburgu v závěru první půle z kopaček Šventa a Kampla jasně určily, kdo bude ve zbytku utkání pánem na hřišti. Paul-Jose M’Poku pak sice dokázal snížit, ovšem překrásný gól Alana, jenž vystřihnul ukázkové nůžky, definitivně rozhodl o výhře hostů. Zároveň také znamenal, že Lutych v základní skupině letošní působení v evropských pohárech ukončí.

První střelu si sice připsali hosté skrze Kampla, ale jinak byli zpočátku nebezpečnější Belgičané. Peter Gulacsi se musel nejprve předvést proti ráně Batshuayiho a poté sledovat Ezekiela, jak posílá míč pouze vedle jeho branky. Když tlak Lutychu Rakušané přestáli, začali se čím dál více osmělovat. Odměnou jim byly dvě branky v krátkém rozmezí. Ve slibné šanci sice ještě neuspěl Berisha, ale tři minuty před koncem první půle Alan přetlačil v souboji Cimana, poslal centrovaný míč Dušanu Šventovi a slovenský reprezentant zblízka otevřel skóre.

Dalo by se spekulovat, nakolik si Salzburg vedení vůbec zasloužil, a zvláště poté, co v nastaveném čase poslal Švento přihrávku Kamplovi, jenž z hloubi pokutového území zvýšil náskok svého celku dokonce na dvě branky. Standard se po změně stran zvládnul otřepat z nepříjemné situace a zdramatizoval utkání zásluhou Ronnieho Stama, jehož přímý kop nadvakrát dorazil za brankovou čáru M’Poku.

Jednobrankový rozdíl ve ztrátě ovšem domácím vydržel jen tři minuty. Valon Berisha poslal z pravé strany centr do vápna k připravenému Alanovi, který akrobaticky vystřihnul perfektně provedené nůžky a prudkou ranou nedal brankáři Thuram-Ulienovi sebemenší šanci. Od té chvíle se již domácí na nic výraznějšího nezmohli, a tak zápas skončil výhrou Salzburgu 3:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

02 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pasha

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele