základní skupiny - skupina C, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Standard Lutych - IF Elfsborg 1:3

V boji o třetí příčku ve skupině nakonec byli trochu překvapivě lepší hosté ze švédského Elfsborgu a zaznamenali na závěr svou první výhru ve skupině. Vystoupení belgického Lutychu v základní skupině tak skončilo naprostým krachem, i když byl jasným adeptem na postup. V šesti zápasech získal pouze jeden bod právě na švédské půdě a k postupu měl hodně daleko. Elfsborg obsadil třetí místo se čtyřmi body, osm bodů za druhým Esbjergem.

Domácím přitom stačila remíza 0:0 či 1:1 a začali dobře, když se dostali po půl hodině hry do vedení. Ovšem soupeř dokázal ještě do poločasu srovnat a ihned po přestávce rozhodl o své výhře dvěma brankami během prvních sedmi minut. Vedoucí celek belgické ligy se na žádný odpor nezmohl a musel skousnout další těžkou prohru. Lutych měl první šanci hned v 7. minutě, kdy po centru Stama dokázal odhlavičkovat balón z prostoru před brankou Bulot.

Lutych byl za svou aktivitu odměněn ve 31. minutě, kdy po přihrávce Marqueta zpracoval v plném běhu míč Yanis Mbombo, zbavil se efektivní kličkou protihráče a střelou z hranice pokutového území zamířil přesně do horního levého rohu. Nicméně o deset minut později bylo srovnáno. Po přihrávce Claessona do středu hřiště utekl všem Lasse Nilsson, posunul si balón na levou stranu a střelou k tyči zakončil - 1:1.

Hosté měli naprosto tragický vstup do druhého dějství a prakticky ztratili šanci na bodový zisk. Po úvodním výkopu a akci v pokutovém území se míč odrazil k volnému Nilssonovi a ten asi z dvanácti metrů technickou střelou rozvlnil síť podruhé. Definitivně rozhodnuto bylo v 52. minutě, po centru z levé strany naběhl do středu vápna Mikkel Beckmann a z první vypálil, domácí gólman kvůli špatnému pozičnímu postavení propustil míč potřetí. Od té chvíle se ozýval hlasitý pískot od domácích fandů, Standard se už zvednout nedokázal. Zmírnit skóre mohl dvacet minut před koncem Bulot, z voleje však trefil pouze tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goalsarena.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
REPLIKATOR

Lutych Největší propadák EL s takovou lehkou skupinou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele