základní skupiny - skupina J, 1. kolo
19.09.2013 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lazio zvládlo generálku na derby

Polská Legia Varšava odjíždí ze slavného Olympijského stadionu v Římě bez bodu. Premiéra na italském trávníku vyšla mnohem lépe domácím hráčům, kteří se díky Hernanesově brance z druhého poločasu mohou radovat z první výhry. Před nadcházejícím městským derby může být trenér Petković o něco klidnější.

Lazio čeká v neděli odpoledne slavné Derby della Capitale, takže polský tým mohl částečně počítat s rozptylujícími vlivy. Biancocelesti však vzali utkání s outsiderem velmi vážně a díky organizovanému výkonu jej o gól porazili. Hosté se k ohrožení Federica Marchettiho dostávali spíše sporadicky a jejich výkony se budou muset rapidně zlepšit, chtějí-li v Evropské lize postoupit z těžké skupiny.

Tým trenéra Vladimira Petkoviće podle očekávání plnil roli favorita od počátku utkání, střely Floccariho ani Onaziho se však neujaly. Úvodní minuty nám nabídly spíše taktický boj, především hosté se nepouštěly do žádných složitějších akcí. Minimálně do dvacáté minuty, po jejímž skončení ale k překvapení tribun mohli jít do vedení. Záložník Jakub Kosecki si výtečně naběhl za obranu Lazia a z první vypálil. Federico Marchetti nejspíš s touto variantou počítal, přesto musel předvést skvělý a pohotový zákrok, aby uchránil svůj tým od inkasování.

O chvíli později se Marchettimu opět připomněl Kosecki, mladý Polák ale technickou ranou těsně minul. Před koncem první půle se mladík Onazi pokoušel vysunout nabíhajícího spoluhráče Floccariho, ale provedení se mu nepovedlo. Do kabin tedy oba týmy odcházely se stejnou nadějí na tři body.

Dvě minuty po změně stran se brazilský kouzelník Hernanes postavil po faulu Furmana k zahrávání přímého volného kopu, ale tentokrát se pouze zastřeloval. O pět minut později však již své varování proměnil ve vedoucí gól Lazia, když mladý útočník Balde Diao Keita přesně nacentroval do vápna a naskakující Hernanes překonal brankáře Wojcicha Skabu - 1:0 pro domácí tým.

Od té chvíle Biancocelesti neupustili od presování a rozehrávku hostí neustále napadali. Hernanes byl klíčovou postavou domácích po čas druhé půle, což dokázal nejprve střelu z přímého volného kopu, poté z hranice velkého vápna nastřelil přízemní ranou tyč Skabovy brány! Svého kolegu se pokoušel napodobit také Ederson, bývalý záložník francouzského Lyonu však mířil vedle.

Až do závěru zápasu tempo v římské aréně trochu opadlo, diváky nabudila až spolupráce dvou střídajících hráčů v dresu Lazia. Na rohový kop Cristiana Ledesmy si naskočil obránce Diego Martín Novaretti a brankář Skaba musel reflexivním zákrokem zachraňovat své mužstvo. Polský tým přesto zaplatil nováčkovskou daň a chybějící zkušenosti ukázaly, že na úroveň Římanů dnes večer Legia neměla.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Aldeano

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pasha

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
mario23

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele