základní skupiny - skupina J, 4. kolo
07.11.2013 21:05 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Floccari skóroval dvakrát, Apollon odjíždí poražen

Sergio Floccari opět spasil Lazio a prodloužil angažmá kritizovaného Vladimira Petkoviće na římské lavičce. Kyperský Apollon zareagoval na inkasované zásahy téměř podobně, brankáře Etrita Berishu však překonal pouze jednou.

Oproti ligové scéně se trenér Petković rozhodl dát šancí několika novým tvářím, které jej jistě nezklamaly. Řeč je především o brankáři Berishovi, v základní sestavě se ale také objevil mladík Balde Keita či zkušený střelec Sergio Floccari. Právě schopnosti italského útočníka nakonec rozhodly o tom, že tři body zůstanou v Římě.

Již od úvodních minut se favorizovaní biancocelesti tlačili do útoku, první zákrok si brankář Bruno Vale musel připsat již po minutě hry. Z hranice dvaceti metrů jeho pozornost vyzkoušel Antonio Candreva. Po další akci se do vápna hostí snášel centr mířící na hlavu vysokého Floccariho. Ten byl ale dobře strážen, takže se k zakončení nedostal. Zkušený italský útočník hodně zlobil chvílemi bezradnou obranu Apollonu, po jeho dalším náběhu si málem kyperský celek vstřelil vlastní gól. O minutu později se však již skóre měnilo. Obránci nechali mladíka Baldeho projít až k hranici pokutového území, odkud hbitý ofenzivní talent našel nabíhajícího Floccariho. Ten z blízkosti nedal Valemu žádnou šanci a poslal domácí do vedení.

Apollon pochopil, že chce-li získat nějaké body, musí bezpodmínečně začít útočit. Z dobré pozice napálil Sangoy pouze boční síť Berishovy brány, ale jinak si Římané nenechávali sebrat míč od kopaček. Dlouhý nákop Cianiho málem zužitkoval Floccari, osamocený hrot si vše vynahradil až o pár minut později. Po sérii ran z větší vzdálenosti zahrávali Petkovićovi svěřenci rohový kop a od kopaček Baldeho Keity se míč dostal až k hlavě Floccariho - 2:0.

Hosté ale neustali ve snaze o alespoň částečné ohrožení Berishovy brány, což dokumentovali jen o chvíli později. Pět minut před změnou stran se totiž po nahrávce od Sangoye dostal do zakončení zkušený útočník Fotis Papoulis a utkání lehce zdramatizoval.

Ani gól do šatny ale Římany příliš nezdeptal, naopak se dále tlačili do zakončení. Brazilský záložník Hernanes dlouhodobě patří ke špičce Serie A na svém postu, což dokázal i dnes večer. Jeho štiplavý projektil vyrazil brankář Vale jen před sebe, kam dobíhal nadějný Keita. K jeho smůle ale neuvěřitelně promáchl! Spolupráce Keity s Floccarim fungovala na plné obrátky, po této trase se domácí vydali také po hodině hry. prve jmenovaný nahrával, Floccari se jen zastřeloval. Lazio si bylo vědomo vlastní převahy, což se mu ale málem nevyplatilo. Laxní přístup domácích hráčů málem potrestal nabíhající Papoulis, který jen díky skvělému brankáři Berishovi a jeho reflexům nevsítil svou druhou branku v utkání.

Deset minut před koncem mohl vyrovnat také Sangoy, ale vracející se Lorik Cana jeho úmysly odhalil a nedovolil mu zakončit. Poslední slovo k zápasu podotkl prudkou ranou opět Floccari, ale dnes mu hattrick dopřán nebyl. Jeho pokus totiž mířil těsně vedle. Přesto se Lazio může radovat ze zlepšeného projevu a především ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pasha

upotená výhra 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 v poklidu

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele