základní skupiny - skupina H, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Estoril Praia 1:1

Favorizovaná Sevilla sice dlouho vedla nad svým portugalským soupeřem, ale ani to jí nepomohlo ke třem bodům. Branka Kevina Gameira bezpochyby musela trenéra Emeryho těšit, ale mladý obránce Rúben Fernandes na konci utkání stanovil remízový výsledek, když využil chyby v obraně rojiblancos.

Sevilla byla bezpochyby favoritem dnešního utkání, navíc mohla těžit z příznivé atmosféry na domácím stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Aktivity se španělský celek ujal již od úvodních minut, přesto se po sérii kombinací domácího týmu do první šance dostali hosté. Centrovaný míč však brankáři Javimu Varasovi příliš starostí nenadělal a útočit tedy mohla Sevilla. Celek z oblasti Andalusie má k dispozici například hráče jako Ivan Rakitić, který se odpoutal od svého strážce a vykoledoval si přímý volný kop, který také sám zakončil. S jeho ranou si nadvakrát musel poradit až brankář Wagner.

První desetiminutovka patřila k možná nejlepšímu fotbalu, jaký Sevilla v posledních zápasech vyprodukovala, protože následně se do šance dostal také Cala. Jeho hlavička po přesném centru mladíka Diega Perottiho ale mířila těsně nad bránu. Přesto se domácí fanoušci mohli radovat z úvodní branky. Jejich miláčkům trvalo překonání brankáře Wagnera pouhých sedm minut, neboť po jejich uplynutí využil skvělé přihrávky záložníka Josého Antonia Reyese Kevin Gameiro, unikl stíhajícímu Tavaresovi a přesně zakončil!

Nadále aktivní Sevilla mohla podruhé těžit z aktivity Reyese, který našel nabíhajícího Ivana Rakitiće. Ránu chorvatského záložníka ale brankář Silva Wagner skvělým zákrokem vyrazil. Po půlhodině hry mohlo vedení Sevilly nabýt výraznější podoby, když se po Rakitićově centru jen těsně neprosadil Coke. Jeho hlavička totiž mířila pouze vedle tyče. Výborný první poločas mohli domácí uzavřít těsně před jeho skončením, kdy si na vyražený míč naběhl francouzský útočník Kevin Gameiro a k oslavě druhého gólu mu chybělo opravdu jen velmi málo.

Estoril vyběhl do druhého dějství značně aktivnější, což mohl deklarovat například střelec Leal. Jeho rána z přímého volného kopu našla pouze dobře postavenou zeď, která míč až k brankáři Varasovi nepustila. Po Cokeho rozehraném přímém kopu se hlavou pokoušel prosadit opět Rakitić, ale hlavičkování opravdu nepatří mezi silné stránky tohoto talentovaného fotbalisty. Estoril sáhl k několika změnám v sestavě a na hřišti se objevil například Pedro Galvao. Ten se po dvou minutách na hrací ploše mohl zapsat do statistik zápasů gólem, ale brankář Varas si s jeho nebezpečným zakončením poradil na výbornou.

Portugalci rozhodně ještě neskládali své zbraně a jejich šancí přibylo. Konkrétně se o to zasloužil Evandro, který výborně načasovaným centrem našel nabíhajícího Carlitose, jehož zakončení o vlásek minulo tyč Varasovy brány! Varas se musel natahovat po ráně Luise Leala, která navíc ještě těsně před ním skončila. Nakonec si sice poradil, ale ani jeho zákroky nepomohly domácím hráčům ke třem bodům.

Klíčem k zisku bodu se stala také neproměněná akce Vitola, který svého trenéra Unaie Emeryho moc nepotěšil. Střela z úhlu totiž díky zákroku brankáře Wagnera v síti neskončila. To se povedlo až ráně Rubena Fernandese. Domácí ve středu hřiště chybovali a ztratili míč, čehož se hosté ihned chopili. Střídající Javier Balboa našel centrem do šestnáctky spoluhráče Fernandese, který se štěstím procpal míč za záda brankáře Varase! V minutě devadesáté tedy hosté zužitkovali bojovný výkon a díky trpělivosti i chybám domácí Sevilly se nakonec mohou radovat z bodu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla slušně. Mělo to být v pohodě 3:0.

Reagovat
Andis

Estrol doma roznese Liberec a bude po srandě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele