základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Standard Lutych 2:1

Salzburg pokračuje v suverénním tažení Evropskou ligou a i napotřetí dokázal ve skupině C zvítězit. S prázdnou tentokrát po výsledku 2:1 odjíždí Standard Lutych, který musel utkání dohrávat v devíti hráčích.

Další branku přidal letos nezastavitelný Jonathan Soriano, jenž po hattricku v úvodním zápase skupiny i tentokrát jednou zamířil přesně a spolu s Ramalhem zařídili domácímu Red Bullu vítězství, které až v závěru korigoval Mujangi Bia. Kromě tří branek viděli diváci také tři vyloučené, na straně Salzburgu uvidět ještě v první půli dvě žluté karty útočník Mané, na straně Lutychu se obdobně musel poroučet Carcela-González, jehož v druhé půli doplnil Antonio Kanu.

Salzburgu vyšel úvod utkání o poznání lépe než hostům, což se projevilo na počtu vytvořených šancí. Ramalhovu hlavičku na zadní tyči však dokázal zablokovat Kanu a Sadio Mané si ani u jedné ze svých střel nedokázal pořádně srovnat mířidla, aby brankáře Kawashimu zaměstnal. Protějšek japonského gólmana Peter Gulacsi si v první půli příliš akce neužil, v 36. minutě mohl pouze očima kontrolovat nepřesnou ránu Carcely-Gonzáleze.

Více už španělský záložník ve službách Standardu nestihl, o dvě minuty nato totiž uvidět druhou žlutou kartu za zákrok na Maného a musel jít předčasně do kabin. Výhoda jednoho muže navíc však Salzburgu vydržela jen pár minut, neboť Mané svého protějška beze zbytku napodobil a po dvou napomenutích se poroučel ještě před přestávkou i on.

I po změně stran to byli hlavně domácí, kdo diktoval tempo hry, avšak finální fáze stále rakouskému klub nevycházela - Jonathan, Leitgeb i Kampl všichni do jednoho své střely posílali mimo. Osm minut po začátku druhé půle se ale střeleckou mizérii Salzburgu přece jen povedlo prolomit. Jonathan vytěžil maximum ze šťastného odrazu zablokované střely, již pohotově levačkou umístil na zadní tyč.

Ještě veseleji bylo rakouským fandům o čtvrthodinu později, kdy Kanu uviděl přímou červenou kartu za zdraví nebezpečný zákrok. Když pak pět minut před koncem základní hrací doby přidal druhou branku zápasu Ramalho, zdálo se, že je definitivně rozhodnuto. Naději ovšem ještě dokázal vykřesat Mujangi Bia, jenž skóroval z pokutového kopu po faulu Hintereggera na Batshuayiu. Víc už ale hosté nestihli, a tak se po třech kolech Evropské ligy potácí se ziskem pouhého jednoho bodu na nepostupových příčkách. To Salzburg s devíti body má již kvalifikaci do vyřazovací fáze na dohled.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
El Campeon

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
mario23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele