1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Rubin Kazaň 1:1

Španělský Real Betis se pokoušel zlepšit svou reputaci po neúspěšné sérii v domácí lize, ale s utkání Evropské ligy proti ruskému Rubinu Kazaň si připisuje pouze remízu. Hosté dokázali vstřelit branku i v početním oslabení, když se po půlhodině hry nechal vyloučit útočník Prudnikov.

Téměř famózní vstup do utkání zažili domácí hráči, kteří již po třech minutách poprvé rozvlnili síť za brankářem Sergejem Ryžikovem. Aktivitou hýřící Španělé se do vedení dostali díky přesné ráně obránce Didaca Vily, který z úhlu propálil hostujícího brankáře a k radosti domácích fanoušků skóroval.

Kazaň dlouho hledala cestu skrz obranou linii španělského týmu a přihrávky Rubinu se často stávaly kořistí napadajících hráčů Betisu. Hosté stěží stíhali tempo Betisu a v určitých fázích hry vypadala jejich defenzivní tvorba velice křehce. Děkovat mohli ruští hráči snad pouze brankáři Ryžikovovi. Ten totiž čelil prudké ráně útočícího Baptistaa, se kterou si poradil jen na poslední chvíli. Zásadní komplikace pro Rubin Kazaň se udála po pětadvaceti minutách. Alexander Prudnikov totiž nejprve v osobním souboji fauloval, za což viděl z rukou sudího Gumiennyho žlutou kartu, o pouhou minutu později předvedl ještě tvrdší zákrok na Sevillu. S tím hlavní arbitr slitování neměl a útočníka poslal pod sprchy.

Vše mohl zhoršit Damien Perquis, který se dostal ve vzduchu nejvýš, ale hlavou poslal balón těsně vedle. Aktivní domácí drželi míč na kopačkách a snažili se využít početní výhodu co nejdříve. Do těžké situace vystavil brankáře Ryžikova například Cedric, který dostal krásnou přihrávku před bránu a z voleje vypálil. Obrana Realu Betis si nedala pozor na ofsajdovou situaci a záložník Kisljak se ocitl sám před brankářem Adánem.

První poločas uzavřely dvě velké šance domácích hráčů. Do první z nich se dostal útočník Baptistao, který z kroku namířil a vypálil míč těsně vedle. Real Betis mohl ještě před odchodem do kabin své vedení navýšit, ale chybu v obraně hostí Cedric i díky brankáři nepotrestal.

Poločas druhý začal v obdobném duchu. Pět minut po návratu ze šaten se zajímavým pokusem prezentoval Cedric, který zakončoval nejprve pravačkou a následně brankáře Ryžikova prověřil hlavou. Sevilla často neumí dotáhnout do konce dobře rozehrané zápasy, což se jí osudným stalo i dnes. Nejprve sice míč pod svůj patronát ukryl záložník Sevilla, který ještě nahrával Baptistaovi, ale dvacet minut před koncem byl stadión Manuel Ruiz de Lopera šokován. Z rychlého protiútoku se hosté dostali až k zakončení, které ještě na poslední chvíli zachraňoval Reyes. Ten to však udělal tak nešikovně, že belgický sudí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Roman Eremenko a srovnal krok.

Sevilla se sice hodně snažila překonat brankáře Ryžikova, ale postupně ji docházely síly. S přibývajícím časem se na hřišti začaly hromadně ventilovat také emoce a to vedlo k závěrečné potyčce. V ní arbitr Gumienny rozdal tři žluté karty. Remízové utkání uzavřel zajímavou střelou již jednou skórující Didac Vila.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

4-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Betis se musi soustredit na zachranu a Rubin na Spanelske kluby umi , tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže som netipoval. S tým Betisom to nie je hrozné, ono je to doslova údesné.

Reagovat
smazaný uživatel

takže to Rubin potvrdí doma svou kvalitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele