základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Fialky otočily vývoj zápasu a slaví!

Boj až do závěrečných minut a stoprocentní nasazení - to dnes pomohlo toskánskému týmu k výhře. Tři body se však vůbec nerodily snadno a hosté museli dokonce dotahovat skóre. Úvodní branku sice v první půli vstřelil Pereira, ale poslední desetiminutovka hosty spasila.

Asi jen málokdo by očekával takové drama. Přesto jsme se jej na rumunské půdě dočkali a hostující fanoušci, kteří možná chtěli odcházet, rozhodně udělali dobře, pokud na svých sedadlech zůstali. Do utkání sice nezasáhla řada hvězdných hráčů Fialek (mimo jiné Giuseppe Rossi nebo Mario Gómez), ale přes tyto absence dokázala Montellova družina svého soka udolat.

Domácí od úvodních minut dobře napadali rozehrávku Fialek a toskánský klub se do zakončení příliš často nedostával. Problémem rumunského celku byla především nepřesnost, protože drtivá většina jeho akcí mířila nakonec mimo tři tyče. Fiorentina byla okleštěna o svou nejzářivější střeleckou hvězdu, protože na dnešní zápas dostal volno Pepito Rossi. Jeho místo zaujala trojice Joaquin - Matos - Jakovenko, která s přibývajícím časem začala roztáčet pomyslné kolo ofenzivních sil. Zvláště zkušený Španěl Joaquin se často dostával k ohrožení brankáře Stancy, ale ani tři střelecké pokusy k prvnímu napnutí sítě nevedly.

Zkušený brankář domácích musel po špatném došlápnutí střídat, místo něj se útoky Violy jal zastavovat náhradník Pedro Mingote. Stancu tedy jen ze střídačky viděl šanci svého týmu, díky které se celek Pandurii dostal do vedení. Buleica centroval do vápna a jeho nahrávku akrobaticky zakončil Eric Pereira. Brankář Munúa neměl nárok jeho skvělou trefu chytit, takže Fialky o gól prohrávaly.

Krátce po vstřelené brance se rumunský tým mohl dostat do trháku, když v přečíslení postupoval na Munúovu bránu Nicandro Breeveld. Tomu vyšla i nahrávka na nabíhajícího spoluhráče Erica, ale jeho střelu stihl zablokovat vracející se obránce. V prvním poločase sice domácí tým skóroval, ale stálo jej to dva zraněné hráče. Právě kvůli zranění musel z hrací plochy také Erico Da Silva, jehož místo zaujal Iulian Mamele. Nevýrazného Jakovenka vystřídal Montella Borjou, což se později ukázalo jako velmi dobrá volba. Zkušený brankář Munúa pravděpodobně nečekal, že by si dnes připsal takový počet zákroků, ale právě jeho instinkty zachránily Violu od druhého gólu. Po zmatcích v pokutovém území se jen díky reflexům zkušeného brankáře za hlavu chytal Alex dos Santos.

Fiorentina díky Borjovi získala rozhodující přesilu v záloze, navíc je španělský středopolař znám také skvělou technikou a přesnými centry. Právě těch využívala především dvojice Joaquin - Matos. Dvacet minut před koncem utkání mohl Pandurii již poněkolikáté rozhodnout, ale šanci opět neproměnil. Nabíhající dos Santos se sice velice snažil a jeho rychlé nohy mu daly jistou výhodu, ale na brankáře Munúu nevyzrál. Bývalý strážce tří tyčí se proslavil například v Málaze či Deportivu a také dnes ukázal skvělé schopnosti.

I díky nim mohla Fiorentina stále pomýšlet na obrat. Dočkala se jej pět minut před koncem, kdy Juan Cuadrado našel centrem do pokutového území volného Rydera Matose, který se z téměř hranice brankové čáry nemýlil - 1:1.

Tlak Violy se stával neúnosným a mohl být vzápětí odměněn, ale skórující Joaquin stál v ofsajdu. Ani rozhodnutí pomezního sudího však Fialky nezastavilo, další akcí se blýskl právě střídající Borja Valero. Jeho ránu sice ještě brankář Mingote chytil, ale ve druhé minutě nastavení již kapituloval. Obranná řada domácích nevydržela a míč skrz ni propadl k volnému Valerovi. Ten se z blízkosti nemýlil a stal se hrdinou hostujícího sektoru!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
mario23

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pasha

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

0:10

Reagovat
smazaný uživatel

to je comeback

Reagovat
M11

LUXUS

Reagovat
stuff

pekny zaver

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele