základní skupiny - skupina I, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Real Betis 1:0

Lyon slaví! Dnes brankou Bafého Gomise porazil doma Betis nejtěsnějším skóre 1:0 a zajistil si postup do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy. Gomis přitom začal utkání pouze na lavičce, ale nakonec to byl on, kdo ve druhé půli rozhodl..

Jednou ze změn, které domácí kouč Rémi Garde provedl oproti domácímu ligovému zápasu s Valenciennes (1:1), bylo nasazení Clémenta Gréniera místo Yoanna Gourcuffa, a právě tento mladý playmaker měl prsty v první velké šanci: jeho šikovně zahraný roh našel Biševace, který se opřel do nebezpečné hlavičky, ale hostující gólman Stephan Andersen (kterého fanoušci Ligue 1 znají z Évianu) vytáhl pohotový zákrok.

Na druhé straně se ve 25. minutě postavil k rohu Joan Verdú a nasměroval míč do vápna Les Gones, ale obrana odolala. Hned z následného protiútoku pak Alexandre Lacazette vyčaroval krásný pas z první na Steeda Malbranqueho, proti němuž opět zaúřadoval Andersen.

Téměř 40 tisíc diváků v ochozech Stade de Gerland vytvořilo skvělou atmosféru, ale do konce první půle už to téměř k ničemu nevedlo; snad pouze Cédric Mabwati vzbudil pořádnou reakci, když se po Bédimově chybě zmocnil míče, přešel přes Gonalonse s Umtitim a vypálil na bránu. Gólovou střelu musel na poslední chvíli blokovat obětavý Biševac.

Ve druhé půli nahradil zraněného Jimmyho Brianda nově příchozí Gomis, a na hře Lyonu to bylo znát. První šanci po změně stran však měli hosté - Umtitiho malou domů na Vercoutreho vystihl Chuli, který se zmocnil míče, obešel gólmana a nastřelil tyč. To se psala 59. minuta. Chvíli poté se však už domácí tribuny radovaly - Rémi Garde vyslal na hřiště Gourcuffa, který si hned při prvním dotyku s míčem narazil s Lacazettem a vyslal Gomise do jasné šance; francouzský reprezentant už zblízka ani nemohl zaváhat.

Betis, který měl nezávisle na výsledku postup ze skupiny jistý, následně ve zbytku zápasu vsadil pouze na obranu a nijak neohrožoval Vercoutreho svatyni. Výjimkou byla pouze situace z 88. minuty, kdy Xavi Torres našel přesným pasem Markuse Steinhöfera, nicméně jeho volej úspěch neslavil, a domácí tak výhru udrželi.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ani jeden tym neni dost dobrej aby dokazal vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Mořná by to mohlo vypadat takhle:

Vercoutre

Bedimo

Umtiti

Bisevac

Lopes

Gonalons

Fofana

Lacazette

Grenier

Briand

Gomis

Z toho mi vyplývá výhra Lyonu o jeden gól. Zvlášť, když Betis má do dobré formy daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

I když Lyon ten zas má do dobré formy daleko dva roky Ale dneska snad vyhrají.

Reagovat
Langi

Le groupe lyonnais contre le Bétis

Koné.B - Bedimo - Bisevac - Briand - Ferri - Fofana - Gorgelin - Gomis - Gonalons - Gourcuff - Grenier -Tolisso - Lacazette - M.Lopes - Malbranque - Pléa - Umtiti - Vercoutre

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se nedivím, že nemůžeme Betisu dát gol. Je to přece poslední celek španělské ligy a obranu má obzvlášť kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo být 0:1. Betis tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to přesně naopak. Garde se inspiroval u loňského Baupa

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná akce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele