základní skupiny - skupina L, 1. kolo
19.09.2013 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Maccabi Haifa - AZ Alkmaar 0:1

Alespoň fotbalisté Alkmaaru udrželi holandský prapor na evropské scéně nad vodou a přivezli si z izraelské půdy všechny tři body. O osudu duelu rozhodl moment ze 71. minuty, kdy se trefil hostující Jóhann Gudmundsson. Nicméně v téměř celém utkání byli lepší domácí fotbalisté, kteří soupeře přestříleli v poměru deset ku třem. Ovšem většina jejich střel se mezi tři tyče nevešla, brankář Esteban zasahoval v celém utkání pouze dvakrát.

Po úvodní nezajímavé dvacetiminutovce začalo tvořit hru Maccabi, první vážnější možnost byla k vidění až deset minut před přestávkou. Hen Ezra se skvěle uvolnil na levé straně a dobře vypálil, Esteban ale v brance hostů nezaváhal. Další velké příležitosti se zrodili po změně stran a opět více hrozila Haifa. V 50. minutě se dostali domácí do brejku dva na jednoho, obránce Jan Wuytens předvedl na poslední chvíli skvělý defenzivní zákrok.

Přesně po hodině hry vypálil asi z osmnácti metrů Alon Turgeman, jeho rána skončila necelý půl metr vedle levé tyče. Od této chvíle se do útočení pustil také Alkmaar a hned z toho vytěžil jediný gól zápasu. V 66. minutě se skvěle prezentoval nový muž na hřišti Willie Overtoom, který svou tvrdou ránu poslal po třech minutách pobytu na hřišti o pár decimetrů mimo. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka se prosadili přesně o pět minut později.

Po přízemní kombinaci odcentroval z levé strany Nick Viergever a míč propadl až ke Gudmundssonovi, který špičkou kopačky dopravil míč přesně k pravé tyčce. O necelých deset minut později spálil obrovskou šanci na vyrovnání Erza, který zblízka nepropálil brilantního gólmana Estebana. V 82. minutě mohl přidat definitivní pojistku hostů střídající Maarten Martens, jeho pokus byl však na poslední chvíli zablokován domácí obranou.

Maccabi v závěrečné desetiminutovce zvýšilo svůj tlak a bylo blízko kýženému vyrovnání v nastaveném čase. Po odraženém balónu se k míči dostal ke střídajícímu Dinu Ndlovuovi, jeho dobrá rána však byla tečována mimo tři tyče. Haifa se v příštím zápase utká s kazašskou Karagandou, Alkmaar vyzve na domácím stadionu papírově největšího konkurenta v boji o první místo ve skupině, řecký PAOK Soluň.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, goalsarena.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
mario23

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele