základní skupiny - skupina G, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

KRC Genk - Dynamo Kyjev 3:1

Je hotovo - Genk si domácí výhrou nad Dynamem Kyjev zajistil kvalifikaci do vyřazovacích bojů Evropské ligy. Góly Jelleho Vossena, Bennarda Kumordziho a Benjamina De Ceulaera pomohly obrátit výsledek po úvodní trefě Andrije Jarmolenka.

Šlo o zasloužené vítězství - Genk hned od začátku dominoval v držení míče, nicméně jako první i přesto udeřilo Dynamo. V deváté minutě se do první skutečné šance zápasu propracoval Jarmolenko, levačkou propálil domácího gólmana (šlo o jeho sedmou branku v sezoně), a dokonale tak umlčel domácí fanoušky v ochozech Cristal Areny.

Genk se snažil rychle odpovědět a Julien Gorius mohl vyrovnat hned za dvě minuty, ale jeho střela těsně minula brankovou konstrukci; vyrovnání tak přišlo až v 17. minutě, kdy Vossen proměnil penaltu po Chačeridiho faulu na Kumordziho. Jeho střela zamířila přesně doprostřed Kovalovy branky.

V ten okamžik už Genk na hřišti dominoval, což přineslo zasloužené vedení osm minut před pauzou: Thomas Buffel hlavičkoval na okraji vápna a míč se dostal ke Kumordzimu, který zblízka nezaváhal. O tři minuty později se pak De Ceulaer vložil do Goriusova rohového kopu a zajistil Belgičanům poločasové vedení 3:1.

Po změně stran se ani jednomu ze soupeřů chvíli nedařilo najít ideální herní rytmus; jedinou větší šanci za dlouhou dobu si připsal Jarmolenko, jehož slabý pokus přeletěl břevno. Na druhé straně mohl zvýšit vedení svojí druhou brankou De Ceulaer, ale do cesty se mu postavil s famózním blokem Chačeridi.

Dvacet minut před koncem pak Kovala ke skvělému zákroku donutil Khaleem Hyland, který na hostujícího gólmana vyslal dělovku z pětadvaceti metrů; Genk si však suverénně kráčel pro výhru, jelikož kyjevský tým se už k žádnému vzepjetí nevyšvihnul.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

Vraťte jim tu domácí porážku!! 0:2

Reagovat
HullCity

Škoda slov...alespoň Rapid vyhrál,takže postup pořád máme ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
Elliasson

Nechci, aby tento sympatický klub skončil tak brzo!

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda! Nedokáži si takový výpadek vysvětlit. Dostat od belgického týmu tři branky za poločas, i když první byl z penalty, je opravdu trestuhodné!

Reagovat
smazaný uživatel

to byla dobra show... rozehravka Dynama byla na urovni treti ligy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele