semifinále - odvety
01.05.2014 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus si domácí finále nezahraje, Benfica postup ubránila

Finále Evropské ligy na turínském stadionu se odehraje bez účasti domácího Juventusu. Ten sice měl proti Benfice spoustu šancí na skórování, kýženou branku ale nakonec vstřelit nedokázal a po týden starém výsledku 1:2 z Lisabonu si o prvenství zahraje novopečený portugalský mistr...

Mužstvo z Pyrenejského poloostrova opět, stejně jako při prvním vzájemném měření sil, začalo lépe, tentokráte však na kýženou trefu nedosáhlo. Naopak jako první zahrozil na druhé straně Pirlo, ale jeho dalekonosná rána si na Oblaka nepřišla. Hosté se i nadále snažili diktovat tempo hry, výrazných šancí jsme se ovšem ani na jednom konci hřiště nedočkali.

Takovýto obraz hry byl k vidění prakticky po celých třicet minut. Od té chvíle se dirigentského kormidla ujala Stará dáma, kterou mohl "vysvobodit" Bonucci, ale těsně na mičudu nedosáhl. Ještě o poznání větší šanci měl Vidal, avšak na brankové čáře zasáhl Luisao!

Nadvláda čerstvého portugalského šampiona pokračovala i po změně stran. Hned dvě nadějné možnosti měl Rodrigo, ovšem ani jednou nedokázal procpat kulatý nesmysl do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Mezitím to neúspěšně zkoušel také Gaitán.

Po hodině hry byl za dvě žluté karty vyloučen Enzo Pérez a Bianconeri měli rázem před sebou jedinečnou šanci na zvrat. Když už se potom devět minut před koncem Juve radovalo, Pogba stál po Osvaldově pasu na nedovoleném místě a sudí tak jeho branku nemohli uznat! Samotný závěr utkání poté ovlivnilo vyloučení Mirka Vučiniče na jedné a Lazara Markoviče na druhé straně, číslice na ukazateli skóre už se stejně tak jako tak ani jedním směrem nepohnuly.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (797)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele