základní skupiny - skupina C, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

IF Elfsborg - Red Bull Salzburg 0:1

Salzburg ani napopáté nezaváhal a zvítězil ve Švédsku na půdě Elfsborgu 1:0, přestože nastoupil bez některých klíčových hráčů. O jedinou branku zápasu se postaral svým premiérovým zásahem Marco Meilinger.

Dvaadvacetiletý záložník využil dobrého postavení při dorážce Schweglerova centru a téměř tak zajistil rakouskému klubu první místo ve skupině C. Dánský Esbjerg, který doma porazil Standard Lutych 2:1, nyní na Rakušany ztrácí tři body a potřeboval by právě na jejich půdě zvítězit vysokým rozdílem, aby se ještě pořadí v tabulce měnilo.

Nezaujatý pozorovatel musel mít od samého počátku jasno, který klub je uvolněný a ve formě, a který naopak prožívá nepovedenou pohárovou účast. Salzburg dominoval od úvodního hvizdu a bylo jen otázkou času, kdy svou převahu zúročí i vstřelením branky. Stefan Ilsanker si ještě na brankáře Stuhr-Ellegaarda ranou zdálky nepřišel a Florian Klein pak z dobré pozice přestřelil břevno domácí branky. První a zároveň poslední gól utkání nakonec přišel šest minut před koncem první půle. Schwegler zprava dobře nacentroval a nabíhající Meilinger rázně míč uklidil do brány.

Po změně stran přece jen trochu obživli i domácí, ale Niklas Hult svou táhlou ránu nedokázal natěsnat pod břevno Gulasciho hájemství. Elfsborg sice dokázal chvílemi převzít herní iniciativu, ale finální fáze mu byla zapovězena. Švédští diváci tak během nudné druhé půle viděli pouze dvě střely na bránu. Autorem jedné z nich byl Sadio Mané, jehož rána nadělala spoustu problému brankáři Hassanovi, jenž nahradil v poločase zraněného Stuhr-Ellegaarda, ovšem přesto ji nakonec dokázal vyškrábnout mimo. O poslední vzruch zápasu se postaral hostující Havard Nielsen, jeho stoupavá střela však přeletěla Hassana i celou branku.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele