základní skupiny - skupina F, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht domácí výhrou nad APOELem opanoval skupinu F

Frankfurt potvrdil svoji dominanci i na závěr a snadným vítězstvím nad APOELem Nikósie se s celkovými patnácti body posouvá do vyřazovací fáze, kde tak bude moct dále vylepšovat nepovedenou ligovou sezónu. Kypřané naopak zůstávají mimo postupové brány.

Armin Veh dostál předzápasovým slovům a oproti porážce s Hoffenheimem (1:2) nenechal pověstný kámen na kameni, když předvedl hned osm zásahů do základní sestavy. Možná trochu překvapivě bylo stejně nových tváří ke spatření i na straně APOELu. Zpočátku se tak logicky obě mužstva nejvíce ze všeho oťukávala a nebezpečných akcí bylo vidět poskrovnu.

To se změnilo po čtvrthodině hry, kdy Schröck naservíroval přesný balón do ideální střelecké pozice Rosenthalovi, bývalý středopolař Freiburgu ovšem nepotvrdil střeleckou připravenost za každé pozice a ze dvanácti metrů branku přestřelil! Prvně zmiňovaný byl po dlouhé minuty očividně jediný, kdo chtěl s bezbrankovým stavem pohnout. Lakić poté hlavičkoval nepřesně a během nastavení nedokázal na Chiotise vyzrát Inui! Do kabin se tak šlo bez branek.

Stejný obraz hry byl divákům servírován i po obrátce. Další stoprocentní možnost měl po hodině hry opět Lakić, ale na strážce kyperské branky opětovně nevyzrál! Nedáš - dostaneš. Trestat mohl z ničeho nic čerstvý Vinicius, na evropské fotbalové scéně debutující Felix Wiedwald ale Eintracht podržel a jeho pokus zneškodnil! Orli se nakonec přece jen dočkali: Djakpa našel svým centrem Schröcka, jenž se z bezprostřední blízkosti nemohl zmýlit - 1:0.

Na druhé straně mohl reagovat Soritriou, ovšem bývalý strážce branky Duisburgu byl znovu nachystaný. Místo toho udeřilo na opačné straně: Djakpa se postavil k volnému přímému kopu a parádní technickou střelou přes zeď zvýšil na 2:0! Těsně před koncem řádné hrací doby ještě hned dvakrát nemohl slavit kýžený úspěch čerstvě nastoupivší Bakalorz.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 APOEL je už téměř bez šance.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele