základní skupiny - skupina G, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Rapid Vídeň 3:1

Dynamo Kyjev ustálo krátkodobý šok a zajistilo si pohodlnou výhrou 3:1 nad Rapidem Vídeň místo v jarní vyřazovací fázi Evropské ligy. Po šesti minutách totiž skóroval hostující Boyd a ukrajinský celek v tu chvíli virtuálně ztrácel postup z rukou, ovšem ještě do poločasu skóre otočil a po změně stran i přidal pojistku.

Když Marcel Sabitzer poslal dopředu Guida Burgstallera, bylo už jasné, že Kyjevu hned v úvodu zápasu hrozí nebezpečí. Následný centr z pravého křídla přesně dosedl na hlavu amerického reprezentanta Terrence Boyda a Rapid se rázem vyšvihl na druhé místo v tabulce skupiny G právě před Dynamo. Odezva domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve brankář Rapidu Jan Novota dokázal zpacifikovat ránu Lense, ale tentýž hráč se ve dvaadvacáté minutě přece jen dočkal.

Nizozemská posila Kyjeva si pohlídala ofsajdovou linii vídeňské obrany, převzala na hrudi nákop Vukojeviće z pravé strany a ranou do pravého dolního rohu vyrovnala na 1:1. Hned šest minut nato dokonal obrat Gusev, jenž za zápis do listiny střelců vděčí hlavně Brownu Ideyemu. Ten totiž skvěle podržel míč a předložil jej Gusevovi na stříbrném podnose.

Zábavný první poločas mohl nakonec klidně skončit remízou s dvěma góly na každé straně, ovšem Stefan Hofmann si na brankáři Šovkovském vylámal zuby a Sabitzer poté mířil nepřesně. Hned minutu po změně stran málem přidal třetí branku domácích Jarmolenko, jenže zblízka trestuhodně minul. Přesto se dvacet minut před koncem zápasu Kyjev trefil, a to zásluhou vyvedeného přímého kopu Miguela Velosa z hranice šestnáctky. V samotném závěru ještě mohl dokonat jasnou výhru Dynama Younes Belhanda, tentokrát však brankář Novota předvedl famózní zákrok. Ukrajinský klub to však mrzet nemusí, postup mezi 32 nejlepších má zajištěn tak jako tak. To Rapid se s pohárovou Evropou pro tento ročník loučí.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

4:1!!!

Reagovat
HullCity

Snadné vítězství...sice v 6.minutě docela šok,ale pak to bylo v režii Dynama,takže sem se ani nebál o výsledek.Těším se na los!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No, neviděl bych to tak jednoznačně, Dynamo sice dopředu velmi dobré, ale vzadu opět průchoďák a docela laxní, teda v prvním poločase. Nebýt Šovkovského a jeho dvou vynikajících zákroků v prvním poločase, bylo by to třeba dramatičtější. Celkově obrana Dynama je prakticky celý podzim ne zcela ideální. Na tom musí Blochin zapracovat.

Reagovat
HullCity

By mě zajímalo od kdy simuluje Chačeridi...ano,jednou na něj Boyd pořádně šlápl,ale nelíbilo se mi,jak často padal a také bych radši viděl v defenzívě Tremoulinase než třeba Makarenka,který neuhlídal Boyda.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíš mi z duše, Makarenko nejhorší hráč Dynama, byl na vystřídání po třiceti minutých, taky nechápu, proč tam nedal Tremoulinase....

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Jednou z hlavních hvězd ukrajinského výběru je bezesporu Andrij Jarmolenko, který dosud vyslal na bránu soupeře nejvíc pokusů ze všech hráčů v Evropské lize - třináct. Poradit si s ním bude muset mimo jiné stoper Aleksandar Dragović, který pro změnu může slavit padesáté utkání v evropských soutěžích. Kdo z nich se bude radovat ve čtvrtek večer?"

Proc se ma Dragovic poradit s Jarmolenkem, kdyz hrajou za stejny tym?

Reagovat
klvana

Bohužel, poslední dobou je podobná chyba snad v každém druhém preview.

Reagovat
DieFohlenBMG

minule tu bylo něco jako Olympique si v posledním zápase nedokázal poradit s Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com... Asi je to zkopčené, ale když už něco kopíruju, tak bych si to měl po sobě zkontrolovat, tohle je docela úlet. Jinak zápas je na STV2, kdo chytá tento kanál

Reagovat
Counter

Nechte ho, dneska má narozeniny

Reagovat
smazaný uživatel

Přímá bitva o postup. Dynamu stačí bod a v pohodě ho uhraje. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny zapas zatial

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele