základní skupiny - skupina G, 1. kolo
19.09.2013 21:05 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - KRC Genk 0:1

Dynamo Kyjev si v Evropské lize nespravilo chuť z nepovedené domácí scény a po nejtěsnější možné porážce od Genku dál padá do výsledkové mizérie. Na Ukrajině se hrál celkem pohledný a útočný fotbal, který rozhodl svou trefou ze druhého poločasu Francouz Julien Gorius. Domácí nakonec následný tlak ve vyrovnání nepřetavili.

Ukrajinské mužstvo vstoupilo do utkání správnou nohou, škoda pro něj, že Harunovu střelu po centru z rohového kopu od Lense zastavil až obranným zákrokem Mbodji. Haruna o pár chvil později přece jenom prověřil připravenost gólmana Kötelese, ten mu však povedenou ránu z dálky polapil.

Jarmolenko následně mířil mimo, Mbodji zase skvěle zastavil pokus Ideyeho. Genk poprvé výrazněji zahrozil až Kumordzim, jeho ránu s potřebnými parametry hasil až Koval. Domácí brankář musel být rovněž na pozoru při dalších šancích nebezpečného Vossena a M'Boya. Köteles byl naopak opět v pohotovosti po dobré střele Jarmolenka.

Do přestávky Dynamo jako by ztratilo kontrolu nad míčem a málem se to projevilo na průběžném výsledku. Kumordzi ztroskotal v koncovce, dobře zasáhl Koval, proti Vossenovi a M'Boyemu musel domácí gólman zase zasahovat. Jediný, kdo pořád uměl hosty potrápit, byl Jarmolenko, toho však nadvakrát vychytal Köteles.

Poslední možnosti prvního dějství měli domácí Lens a hostující Buffel, proti oběma však zakročili výteční brankáři. Genk nakonec zlomil bezbrankový stav v 62. minutě, Goriusova povedená rána zpoza vápna byla totiž téměř nechytatelná. Lens mohl záhy korigovat, mířil však pouze nad.

V rychlém sledu si kyjevský celek následně vytvořil tři velké příležitosti - jenže Jarmolenkovu střelu kontroloval Köteles, Lens hlavičkoval vedle brány a ani Bezus neuspěl. Ostrostřelec Mbokani, který přišel na hřiště až v 56. minutě, nejprve pálil vedle, pak hlavou trefil jen Kötelese. Ten na závěr předvedl ještě fantastický zákrok proti Jarmolenkovi.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v 1:0

Reagovat
HullCity

Já hlavně doufám v to,aby nehráli tak jak v lize...jinak výhra domácích 2:0!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím A to jsem čekal že to Dynamo Blochin nastartuje

Reagovat
HullCity

Tohle je neuvěřitelné!!!Předem musím říct,že obrana Genku a především golman skvělý výkon dneska.Ale to,co dnes nedali hráči Dynama je až k smíchu.Třeba ta šance v posledních sekundách!!!Celý druhý poločas neskutečný tlak a stejně dá gola soupeř a pak ta nemohoucnost v pokutovém území...děs!!Teď se nás PRÁVEM nemusí bát ani Thun ani Rapid.Šachtar,Dněpr a Odesa si vyhrají své těžké venkovní zápasy,ale Dynamo nezvládne ten svůj proti Genku...hlavně,že v koeficientu bojujeme též z Belgií...otřesné...Blochin musí podat rezignaci nebo ho prostě vedení MUSÍ vykopnout.Nakoupit skoro za 50 mil. eur a TOHLE?!?!

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, uz je to tu zase... nevim co je u tebe skutecny tlak, ale jestli to je " vsechno na Yarmolenka" (ktery se snazil jako jediny pomalu) nebo na toho drevaka Mbokaniho, ktery az na jednu velkou sanci v druhem polocase hral bez zajmu (hlavickovy souboj a nasledne leharo na 1m ctverecnim bez naznaku nabehu do volneho prostoru atd..), tak to je potom tlak jako HROM...

Gusev trochu tu hru ozivil to je fakt. Ale i kdyz to nerad rikam, Dynamo nezaslouzilo vyhrat tento zapas. Ani omylem! hrat stylem ala Barca (vsechno do kuchyne), Dynamo opravdu neumi a ani mu to nesvedci. tisickrat zaloznici meli pozici na dobrou strelu, ale oni to radsi nahraji Yarmolovi, ktery, i kdyz se snazil sebevic, nemohl nic s dobre se vracejici obranou Genku delat...

Blachin je kks a mel by se pakovat to je fakt

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

těžký zápas 1:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
mario23

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skupovali, skupovali až překoupili. Kyjevu to za tu už každoroční chamtivost patří! Vsadím se, že Blochin brzy popakuje. Samozřejmě nejen po tomto zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

VYHÁZET VŠECHNY ŽOLDÁKY!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ровно два года назад.

20 сентября 2010.

Блохин: Валерий Газзаев должен уйти.

– Если смотреть на результаты, то увольнение Газзаева вполне логично. Он пока не выполнил ни одной поставленной задачи. Более того, я вам скажу как болельщик, киевлянин и человек, много лет отдавший "Динамо", – мне неприятно смотреть на это безобразие. Все же видят, что у команды проблемы с физикой. Она играет вспышками – 20 минут отбегала и все. Многие вообще выходят на поле без желания бороться. Я уже не говорю о непонятной селекции. Хоть один из легионеров, купленный при Газзаеве, заиграл как следует?

После матча Динамо-БАТЭ 2:2

tohle prohlásil Blochin 2 roky zpátky... tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

supper citanicko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele