základní skupiny - skupina E, 2. kolo
03.10.2013 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - ACF Fiorentina 1:2

Fialky nakonec dokázaly porazit domácí Dněpr Dněpropetrovsk, i když jejich cesta za výhrou rozhodně nebyla z nejsnazších. Kvalitní podívané bránil především velice špatný terén, úvodní dva góly vstřelily oba týmy z penalt. Šťastnější odjíždějí přece jen hosté, protože Massimo Ambrosini hlavou překonal brankáře Bojka.

Nevlídné ukrajinské počasí uvítalo oba aktéry atraktivního zápasu do velmi nepříznivých podmínek. Neustálý déšť spolu chladným počasím a občasným sněhem rozhodně netvořila ideální příležitost k fotbalovému setkání a fanoušci doufali, že je rozehřejí alespoň hráči. O velkém problému se složením útoku jsem se zmínil již v preview, trenér Montella vyřešil absence klíčových hráčů nasazením Rydera Matose a Matiase Fernándeze.

Vlivem počasí se terén neustále zhoršoval, takže jakékoli pohledné akce jednoho ze soupeře přicházely vniveč ještě v zárodku. Hra se tak přesouvala převážně k půlící čáře, kde duo Massimo Ambrosini - David Pizarro neustále zakládalo nové protiútoky. Dněpr zahrozil poprvé až po dvaceti minutách, když se s míčem u kopaček do pokutového území Fialek prodral útočník Jevhen Selezňov. Jeho ránu ale skvělým zákrokem zneškodnil brankář Neto.

Na hrací ploše se s přibývajícím časem začaly tvořit kaluže vody, které v určitých místech dost brzdily ofenzivní choutky obou stran. Blátivý terén nepřispíval ke kombinační hře Fialek, zato bojovní domácí hráči se snažili překonat Neta střelami. Ty však nebyly přesné, jejich razance také ke změně skóre nepomohla. Do slibné šance se propracoval Ryder Matos, střelu mladého útočníka musel pohotovým zákrokem likvidovat brankář Denys Bojko. Před odchodem do šaten ještě po úniku Juana Cuadrada toskánský tým deklaroval ruku obránce Striniće, sudí Szymon Marciniak však nepovažoval jeho zásah za důležitý.

Druhou část vyměřeného času začala Viola pozvolnou rozehrávkou kolem velkého vápna brankáře Bojka. Po kolmici na Rydera musel před mladým útočníkem zasahovat český stoper Ondřej Mazuch, který si poradil a míč odklidil do zámezí. Vidina gólu ze hry se nám stále více vzdalovala, přesto jsme se branky dočkali. Rychlé nohy Rydera zastavil faulem vracející se kapitán Rotan, takže sudí neměl jinou možnost, než zapískat pokutový kop. K němu se při absenci kreativních hráčů postavil zkušený obránce Gonzalo Rodríguez a ranou do středu brány přepsal nulu v kolonce vstřelených branek na jedničku!

Domácí hráči ale nesložili zbraně a vrhli se s chutí do útoku. Z jejich aktivity plynula střela kapitána Rotana, který nastřelil ruku Davida Pizarra. Chilský záložník se sice bránil gestikulací ve smyslu "chránil jsem si obličej", ale sudí Marciniak byl neoblomný. Útočník Jevhen Selezňov se Netovi podíval do očí a s malým rozběhem jej poslal na opačnou stranu brány - na penalty i góly bylo srovnáno.

Po rychlém protiútoku Fialek napřáhl z velké dálky Juan Cuadrado, jehož nepříjemná rána ve vzduchu ještě měnila směr. Přesto se obrovitý gólman Dnipru dokázal vymrštit a míč tečoval nad břevno. Nevýrazného Bakiće vystřídal Borja Valero, o dvacet minut později se tento tah mladému stratégovi na lavičce Toskánců vyplatil. Borja Valero se díky rychlé kličce zbavil stínujícího obránce a posadil přesný centr na hlavu nabíhajícího Massima Ambrosiniho. Veterán ve službách Violy z bezprostřední blízkosti nedal Bojkovi šanci - 1:2.

Dněpr se sice ještě deset minut před koncem tlačil do zakončení, ale pozorně bránící řada hostí jej k ničemu vážnějšímu nepustila. Brankovým hodům příliš nepomáhal ani terén, i když se oproti první půli počasí znatelně umoudřilo. Většina fanoušků přesto musela být ráda, když sudí Marciniak ukončil nepříliš pohledný zápas. Příkladem jim šel David Pizarro, který do šaten po červené kartě zamířil ještě o něco dřív...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Zozulja, Selezňov)

Reagovat
HullCity

3:1 Dněpr už v minulé sezoně ukázal,že proti silným italským týmům hrát umí.

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pedro-pedro

Tak tohle bude hodně zajímavý zápas docela se na něj těším. Věřím více domácím tipuju že vyhrají 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 kočka mýš

Reagovat
smazaný uživatel

Konopljanka, Zozulja, Seleznov

Reagovat
M11

tak kdo ?? kocka mys nebo konopljanka ??

Reagovat
smazaný uživatel

Podmáčenej durch terén, toto bylo rugby, alespoň v první půlce. Redka byla už od úvodu velice pravděpodobná.

Reagovat
mario23

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomanatura

Co to jako ma byt? V tomto pocasi na takovem povrchu je dovoleno hrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Dost divocina, ale vpravo sa da hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohladu Fiore samozrejme

Reagovat
blaugrana

Keď sa odohral zápas Petržalka vs Inter Miláno, kde hráči vybiehali na pľac po paletách, tak sa m§že hrať už na všetkom.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne zaujimavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe, dobre tam plavou...

Reagovat
smazaný uživatel

ten mic se skoro ani nekutali po travniku ....

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň kĺže

Reagovat
M11

Reagovat
Tomanatura

Nejtezsi utkani skupiny vyhrano s 6 nahradnikama v sestave, ted uz to snad nemuze nedopadnout.

Reagovat
cristiano.K.

suprově jsem na tom vytekl, dát jednička se musela, akorát jsem nevěděl jakej je tam terén

Reagovat
Pinturicchio

Jediná Viola mi utekla.

Reagovat
Tomanatura

Nemate vsazet proti Viole

Reagovat
M11

nejlepsi byla Montellova cepka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele